Friday, 3 September 2010

Berbuka Puasa Part 1 @ Marriott Putrajaya

Salam semua... Fuh! Kesejukan yang amat sgt melanda di opis ku ini.. Bp kali ulang alik p toilet.. Dah la nak ke toilet pun kena redah 3 pintu... Tensi gak rasenye... Nape la tak buat toilet dekat aje...Eh! X baik merungut2 ni kan, dah la bulan puasa... key, weekend yg lepas Iza memang bz dgn hal2 kekeluargaan ni... Biasalah, keluarga dah mule berkembang ni... Family sendiri, family mertua semua... So untuk berlaku adil kena lah menyusun jadual utk berbuka puasa tu satu demi satu..:)
Minggu lepas my SIL ajak buka puasa kat Marriott ni anjuran opis die... So Iza tak dpt nak confirm sebab ade la bbrp mslh semasa, lg pun my SIL kate if once dah confirm memang kena dtg tak boleh tak dtg..Normal lah kan hotel..Then kena wearing the baju kurung n baju melayu sume.. Pas discuss2 ngan En. Suami pasal mslh2 Iza tu kami pun memutuskan utk pegi ke Marriott tersebut... Bukan nak kata hadap sgt buka kat hotel tp entah la... Dahla, lupekan lah, benda dah jadi pun kan...Jom enjoy my story n foto..Harap2 tak muak la menatap foto2 ku ye..


Foto kami bertiga... alahai, putih nye la adik ipar ku itu.. Malu i...:p Actually kiteorg sbnrnye sampai lambat kat Marriott ni sbb kuar umah pun ngam2 kul 7pm.. Disebabkan Ina mintak tlg Iza wrap kan hadiah utk bos die, so tu yg makan mase tu last minute nye keje. Then iron baju la ape lah sume..Tup tap tup tap kul 7pm kuar umah.. Jalan leh tahan gak le banyak kete.. Smpi2 kteorg buka air sejuk je dlu.. Pastu baru g amek kurma..Sian... Terkejar2, lagi pun mase tu pegi dua buah kete ala2 konvoi la..



Ntah ape ntah rancak bersembang dua org bakal pengantin tu... Actually bakal ipar-duai Iza tu lebih muda dari Iza dan lebih muda dr Ina... Tp dah jodoh kan, umur bukan penghalang... Si adhwa tu dah mule panggil Iza "Kak Iza" just Ina je yg masih tak biasa nak panggil sebab Iza kan lebih muda dr die sket... Lagi pun Iza tak kisah, as long as u know to respect people... Doesnt matter rite? Tu En. Suami tu dah mule boring arr tu..


Dah habis memenuhkan isi perut baru lah nak terhegeh2 amek gambar, tu pun En. Hubby malas layan... Klu suh amek gambar je mesti mulut die tu nak bising, ntah nape ntah.. Hish! Tak faham teman :D


Lihat perbedaan warna kulit di situ ye kawan2.. Hi3.. Gurau je, tp memang betul pun. Adik ipar Iza ni mmg putih then klu pakai bedak lagi lah putih kan..Ditambah lagi dgn flash cammy bertambah-tambah-tambah putih.. Tu yg beza sgt ngan warna kulit si Adhwa tu.. He3. Adhwa tu plak bukan main lebau senyumnye, tau le nak naik pelamin lagi bbrp hari...Sabar ye dik!!! Oppss!


Malu lak tengok pix ni sebab mase ni Iza tergedik2 nak amek gmbr same ngan En. Suami..Mcm biasa mule2 die malas layan bile lame2 pujuk2 n paksa baru lah nak..Susah..Susah..Pd hal dlu bukan main suka amek gmbr..Dah kahwin ni nape ntah, kena sawan anti-bergambar agaknye?? Kepada yg dah pernah melihat Iza memakai baju ni jgn tanye knp tak pakai baju lain erk? Reason sebab baju lain sume dah mcm nak pegi wat show aje then Hubby tak proceed la.. Pd hal nak gak pakai yang glam2 sket..Ale2 pilih baju ni lah yg dah macthing ngan baju melayu Hubby.. Redha...


Suasana ruang berbuka puasa di Marriott Putrajaya... Makanan tak lah sesedap mane ye kawan2... Klu makan free tu boleh lah pegi, tp klu berbayar Iza tak suggest pun hotel ni.. huhu


Background ngan baju En. Hubby tu kebetulan plak same... Betul2 matching, tp perasan tak muke org dlm pix ni tak berapa nak senyum.. Sebab.....Kena paksa ngan isteri die! Hahahaha!


Iza syuke pix ni, syuke kerusi tu.. Rase macam duduk kerusi yg kat atas pelamin tu. He3. Pix yg ni baru lah die mule nak senyum, agaknye tadi bad-mood kot. Hu3. Mcm2 la sygku ini..


Tembannye la pipi kamu wahai En. Suami... Adoi! Takpe2, teruskan usaha utk berdiet yea... Tp nnt bile raya mesti diet hilang kan? kan? :) **nasib baik hidung tu mancung terletak, terselit lah kekacakkan itu..hahaha**

Ni dia bakal pengantin kita... Berseri2 wajah.. Nak2 bakal pengantin lelaki tu.. Nampak sgt muke tak sabar nak berbini.. Hihihi.. Hopefully everything gonna be okay... I'll pray for ur happiness... Oh, nnt mase wedding diorang Iza akan jadi org penting okeh.. Haruslah, kate kakak ipar n menantu sulung..:) Pas habis buke tu terus pegi Seri Kembangan sebab nak survey rumah kat situ... Dalam cadangan n proses untuk membeli... Harap2 dimurahkan lah rezeki kami sampai bile2... Bukan ape, bile pk2 dok kuarters ni bayar bulan2 tp rumah tu rumah kerajaan.. Kan best klu bayar bulan2 lame2 rumah tu hak milik kite kan??? Takpela, ade rezeki Insya'Allah tak ke mana.. Smntara tak ade baby ni kena lah berkerja keras sket, tim eni lah nak tergolek ke ape ke... Study pun Insya'Allah tggl lg 4/5 semester... Moga2 allah permudahkan semuanya.. Amin...Pasrt 2 akan menyusul nanti yea..
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails