click this to be awesome person

Thursday, 26 August 2010

Macam2 Cerita ^_^

Yipiii!!!!! Shopping!!! Dan shopping!!! Hehehe... Kompang mesti lebih klu nak memulakan sesuatu penceritaan kat blog ni. Pd hal tak le shopping pun, biasa2 aje... Kebetulan kerajaan kan dah gaji, pastu kat Putrajaya ade buat Ekspo Jom Beli Barang Raya anjuran KPDNKK...
So tak lepas kan lah peluang untuk same2 turut serta melihat2 dan membeli ape yg patut dan yg pasti harga murah n tak dpt kat luar (harga pasaran biasa). Al-kisah smlm Iza x dpt nak attend kelas atas sebab2 tertentu, so mlm tu ajak Hubby g ronda kat tapak ekspo tu. Ptg tu pulak g merempit ngan Hubby ke bazar Ramadhan P2 tu... Memang tekak ni teringin nak berbuka kueh akok n laksa yg dah biasa beli kat pasar tani selalu tu.. So, Hubby kate pas solat maghrib kite kuar... Ajak sekali my SIL Ina kuar skali...
So selepas settle buka n solat maghrib berjemaah tu kteorg terus siap2 ni.. Hajat di hati nak beli baju n lampu lip-lap-lip-lap utk digantung di balkoni rumah... Memang dah lame nak beli, bp kali ulang alik ke mydin tak jugak beli2...Try cr kat tapak ekspo kot2 ade kan..Nak tau ade ke tak? Hah, jom baca lagi sampai habis jom! Sampai2 kat parking terus je jalan ke tapak ekspo, takkan nak merangkak lak kan? :p Memang ramai lah org, nak2 pas gaji...
Setelah berpusing2 banyak kali dlm tapak ekspo tu byk gak lah yg diborong oleh kami ni... Tp sblm mlm tu, siang tu Iza n ofismate dah kuar dah g survey2... Dan Iza telah menyambar 2 pasang baju comel utk si kembar...Comel sgt! Dan ianya murah, jenama POLKADOTS & LOONEY TUNES lagi..:)

Jeng..Jeng..Jeng.. He3. Cantik tak??? Tapi tak amek gambar penuh le sbb mase ni tgh free hair dan rambut agak serabai sket maklum la, tak sbr2 nak try baju baru.. Yg penting brand POLKADOT gak, same ngan kembar tu.. Hi3. Dan yg paling penting En. Suami yg byrkan... Thanx syg! :) Pix ni diambil sebelum En. Suami nak keluar rumah g keje... Cian die...

Kteorg beli lampu lip-lap yg ni hah.. Iza yg pasang sendiri.. Manakala Hubby n SIL hanya melihat.. Ha3. Bab2 dekorasi ni mmg Iza suke, so tak sesape leh kcu ye! :p Maka mulai dr malam td meriah lah ruang balkoni tu dgn warna-warni lampu! Syuke!!!! Meriah!!!

Eh! dah rasmikan pun baju ni n gedik2 suruh Hubby amek gambar kat balkoni ni. Terpaksalah layan sebab nak jg hati isteri kan... Hi3.. Syuke!!!!!

Pas berdiri kite duduk pulak ye kawan2... I really love this blouse! Muah to Hubby! Yg belakang tu adalah konsep taman2 yg tak menjadi ye sebab ketiadaan masa... So kunun2 nak buat mini laman la, tp terbengkalai seketika.. Just letak mcm tu je... Hu3. Tp seronok sebab bile nak masak nak gune daun pandan ke, daun limau purut ke, daun kari ke, serai ke boleh petik n amek je kat situ.. Hi3... Mak Iza yg tlg tanamkan sebab klu tgn Iza yg tanam haruslah mati poko2 tu..:) Thnx mak..


Yang lampu ketupat ni pulak Ina beli tuk rumah kat Ipoh... Insya'Allah weekend ni kteorg balik Ipoh nak pasang la kat kampung.. Tp may be balik naik tren yg laju tu kot sebab nak merasa n also save budget ye kawan2.. :)


Ni la rupe sbnr blouse yg dipakai td... Yup, die ala2 berkemban gitu then korg kena lah pakai something kat luar utk cover.. Beside that boleh jugak dijadikan skirt tau.. Besh! Tu dah siap hanger sebab nak simpan dlm wardrobe.. Menambahkan lagi koleksi...


Tadaa!!!! Ni lah baju comel utk kembar! Nice kan? Murah je.. 2 pasang ni harganye tak sampai RM 50... Tak percaya??? Branded lah jugak... Tak sabar nak tengok si kembar pakai. Mesti comel giler!!!


Selain itu sempat gak Iza sambar dua helai tudung ni hah, murah lah kate kan... Dan yg penting boleh match ngan baju sedia ada...


Koleksi tudung2, shawl Iza... Memang agak serabut sebab dah lame tak kemas... Main sangkut2 cam tu aje. Nt ade masa baru kemas balik la...


Kat ekspo tu gak kiteorg borong air milo, nescafe tin ni.. Murah okey... 4 tin RM 6.. Klu kat luar dpt ke harga ni? So beli lah 12 tin smlm... Terus susun dlm fridge... Nasib baik ngam2 aje...


Sempat gak beli produk dr maggi & adabi.. Yg penting harga tak dpt spt di pasaran.. Beli produk magi RM10 dpt satu bag yg dlm nye ade maggi satu bungkus (ade 6 unit), dapat perencah cukup rasa maggi, perencah lada hitam maggi, pastu dpt perencah nasi goreng n mcm2 lagi la.. Tak larat nak taip dah ni... So, pegilah tengok sendiri ye... Ni setelah Iza masukkan sume menda alah tu dlm bekas n simpan dlm kabinet... Tak suke brg2 masak bersepah merata kat dapur.. Rimas... So, kpd yg tak pegi lagi tu silalah pegi. Tak rugi pun. Kang klu pegi lambat2 habis lak... Ekspo ni sampai 29.08.2010 aje okey.. Daaa...

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails