Wednesday, 28 July 2010

Qadirah & Qadisah

Owh, bbrp hari lepas Iza ade ke rumah mak Iza jap. Ade lah urusan sket... Pastu dgn tidak melepaskan peluang bergambar dgn dak kembar kat umah tu. Sbnrnye ari ahad lepas dah pun jumpe diorg time kenduri kahwin tp rase mcm tak puas la... Biasalah anak buah kan, esok anak sendiri lagi la.. He3.. Takpe2... Kena merancang baru lah mase depan terancang, ye ke? :) Yolah, sebab Iza n Hubby kan masing2 mengalami kekangan mase... Siyes penat lah! Tp nak buat cm mane, takpe lagi 2 tahun nak habis degree... Insya'Allah Iza mampu buat :)
Oh! abaikan pimple yg sdg mengganas di pipi ku itu yea... Biasalah dah start2 kelas ni, mule lah tension nak study... So pimple pun naik bagai kan pesta buih! Hi3. Yang Iza tgh pegang ni si adik... Ntah mane ntah mate die pandang tu... Mase tgh main2 ngan adik si kakak tgh tido dlm buai tau.. so tak kisah lah kan...

Wah! Tengok tu! Bukan main terkangkang dan gumbiranya hati adik ni tengok tv. Bukan main syuke lagi.. Terpaksa letak die kat situ sebab si kakak dah mule berbunyi2 kat dlm buai.. Mcm dpt bau je yg kite tgah syok main ngan adik... Jelesh lah tu tak layan die.. Hai... Kakak..Kakak..


Hah! Ni lagi satu budak debab dlm buai... Adoi la, bukan main bising lagi suara die tau! Kaki pulak skrg dah pandai tendang2, pastu terjuntai dr kain buai tu... Cepatnye lah besar erk? Takpe, biar die dua beradik cepat2 jalan esok leh la main ngan anak Iza.. He3.. Berangan tuh! Yolah, nak gak bg mak Iza rehat setahun ke 2 tahun... Penat tu jga baby, jga dlm pantang lagi kan? Pelan2 kayuh kan kakak Qadirah? :p

Yesza! Pasangan kembar beraksi di atas tilam... Si kakak bukan main cepat je meniarap skrg... Pantang kite letak die n baringkan nnt sekejap je die pusing badan pastu meniarap... Bagus2 kakak ade pembaharuan...:) Pastu nangis sebab penat agaknye.. He3
Iyarkkk! Tangan si adik menampar pipi kakak! Alahai, bukan salah Mak Lang ye kakak.. adik yang buat... Tu la, sape suruh dok dekat2 ngan adik? Pd hal dah jarakkan dah td... Pastu si adik bukan stakat cubit2 pipi kakak tau, die siap kenyam2 mata kakak die lagi... Kelakar tengok bile si kakak nak mengelak tp tak dpt... Ye lah, dlm keadaan meniarap pastu penat... Tak daya dah... Hanya mampu redha je ngan perbuatan adik tu.. Dan akhirnye menangis la... Kesian kakak...

Lastly, hanya mampu memandang Mak Lang dgn penuh harapan supaya dpt dukung.. He3... Alolololololo... Sampai meleleh2 air liur tu bile meniarap pastu tak dpt nak kembali ke kedudukan asal... sungguh comel tau!!!
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails