Thursday, 22 July 2010

Jom Kita Drill!

Today 22 July 2010, last update this blog on 1st July 2010. Pergh!!!!!!!!!!! Long time it is? Normally, have to face with busy work, busy life & normal routine... Add on with my classess almost every single day. What the tough journey from day-to-day... Its okay, love or not thats my choice. Just follow what i've planned for the better future & lifestyle... No pain is no gain right? Okey smlm kelas Recruitment & Selection with is Prof. Madya Yon Bahiyah Class... Seriously she's give her lecture too fast okeh! Tercicir lak Iza kat blkg ni, honestly i need to change my gear from 1 to 3 / 4 ...
Huhhhh!!!! What the.... Never mind 'cause everything that u need or u dream bout make u struggle to chase it... Stop cite pasal study, jom share pasal deko2 rumah... Tp tak lah deko sgt pun, skdr drill dinding sane, drill dinding sini.. Hi3. Seronok! Minggu lepas my parents came to my house... Seperti yg dijanjikan mmg Iza mintak tlg my dad utk drill dinding sbb dinding kat kuarters di Putrajaya ni sumenye teramat lah keras krn jenis yg pasang siap... So klu skdr gune drill yg cikai2 or cikaro tu mmg lah patah okeh, sbb ade pengalaman. Sdgkan ayag Iza gune yg brand BOSCH tu pun still susah sket nak tembus, tp paksa jugak. Lot of thank to my lovely dad & mum also to my husband...

There my father & my husband while co-operate to do some handicraft work together... Sbnrnye yg diorg tgh pasang tu adalah ampai kain yg pasang siap tu. Sng sket la klu Iza nak sidai cadar ke, comfoter ke n ape2 yg besar lah... Tak yah la nak hantar dobi bagai kan... Also memudahkan sbb bile taknak pakai just tolak je rapat ke dinding, bile nak gune tarik balik... So far kain2 cepat lah kering sebab kena angin & chy matahari... Tp kne sgkut hanger tu betul2 kat hook yg sedia ada kat besi2 tu la sbb nnt takut terbang lak ditiup angin... Memandangkan rumah dak Iza tak de tangga so terpaksa lah menggunakan stool ikea tu ye... Nasib la stool itu mampun menampung berat sebanyak 100 kg... Mean ayah & suami Iza tu beratnye tak lebih dr 100 kg lah.. Hihihi... Tp sriau jugak bile tengok diorg bertungkus lumus nak pasangkan benda tu... Yelah rumah Iza kan tingkat 9, huhu.. Nasib la tak de pape yg berlaku... Alhamdulillah...

Ni plak my hubby sdg drill dinding bersebelahan ngan dapur utk gantung frame2 kahwin yg dpt dr cyberphotog... Gambar kawen dr our p/graphy kak moon tu... :) I Like!!! Tp gmbr selepas tak smpt snap la, nnt ade masa Iza bg upload la yerk... Ade style la En. Affendi kite ni bertukang, hahahaha!!!!

Part ni yg Iza paling syuke!!!!!!!!!!!!!!! Krn ia menjadi main wall utk hall rumah kami... So bile bukak je pintu rumah mmg dah boleh nampak la kanvas2 frame ni... Sejuk mate memandang... Next time nak buat pix dak kembar yg debab tu lak...
Wall ni pulak antara sliding door dgn dinding bersebelahan bilk kteorg... abaikan jam ikea yg murah tu ye sbb jam yg asal dah rosak, tak ganti lg... Memang lah amat tak kena jam itu disitu tp disebabkan terdesak utk tengok jam terpaksa lah gantung gak kat situ... Yg lain tu frame2 biasa, kad kahwin ktorg yg telah diframekan jugak letak kat situ... Menghargai hadiah dr kenalan my FIL kat Ipoh... Then kanvas frame lagi, me & Hubby with our parent mase wedding :) ... Hmm... Selain dr drill2 tu jugak, Iza ade mintak tlg ayah Iza tukarkan tombol pintu rumah sebab yg sedia ada tu mcm dah nak loose aje.. Kang tak memasal kunci tak leh bukak n tak dpt masuk rumah... Kang susah... So far tu je lah yg dpt diupdate utk blog ini... Ada masa nnt Iza upload pasal budak kembar aka my niece tu dtg rumah erk... :) Now, i have to go... Banyak sgt dokumen yg nak kena settlekan ni... Daaaa
^izzah_fendi^

3 comments:

  1. Salam Puan,
    saya nak pasang hanger (jemur baju) spt dlm gambar atas tu,mana nak contact org yang boleh pasang besi tu? saya cari dalam internet ni takjumpa la... dulu pernah diorang masukkan iklan dalam peti surat, tapi masa tu not interested.

    t/kasih dan maaf jika menyusahkan puan.

    wassalam.
    Kol Toharudin

    ReplyDelete
  2. :: salam Mr. Kol..
    :: tggl kat area mane erk?
    :: sbb ade budak maintenance kt umah sy tu buat part time keje2 drill ni..
    :: if nak nnt sy bg no contact nye..

    ^izzah_nhkm^

    ReplyDelete
  3. Pemasangan Shower Water Heater / Drill @ Tebuk lubang Skru dinding konkrit, dinding jubin.
    Gantung Frame, PAsang wall shelf, rak, Rail langsir, pasang cermin besar, cermin kecil, cermin ikea, aksesori bilik air, pasang bracket tv....

    SY ADA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN PEMASANGAN SHOWER WATER HEATER (PEMANAS AIR MANDIAN) DAN DRILL LUBANG SKRU DINDING /, PEMASANGAN BRAKET TV LCD / LED, DAN KERJA2 BERKAITAN DENGAN DRILL UNTUK KAWASAN PUTRAJAYA DAN KAWASAN SEKITARNYA. MAKLUMAT LANJUT SILA LAYARI BLOG SAYA DI: http://shower-heater.blogspot.com/
    BOLEH CALL / SMS / WhatsApp SY TERUS UNTUK KETERANGAN LANJUT: 0176431977
    TQ.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails