click this to be awesome person

Monday, 21 June 2010

Wedding Reception

Yuhuuu!!!! Lalalalalala~~ Wah! Ceria2 pagi ni, haruslah sbb mood pun ceria... Knp??? Tak ade ape pun sbb pg td seawal 4.50pg dak Iza dah bangun siap2kan makanan + panaskan lauk yg dimasak malam td... Oh! Mr. Hubby ajak berpuasa sunat hari ni, so pg td bersahur lah kami berdua... Lagi pun praktis utk bulan Ramadhan nnt... Skrg ni kan bulan Rejab.. Lagi sebulan lebih la, Sya'aban pastu Ramadhan pastu Syawal...Yueyy!!~~ Besh! Besh!
Okey, back to main topic. Last weekend dak Iza & Hubby telah ke Wedding Reception kat area Slyg a.k.a Gombak... Sblm tu singgah umah My Mum dlu sbb nak berkonvoi dgn My Along also nak bwk slh sorg dr kembar tu.. He3.. 1st time nak bwk die kuar... Smlm genap diorg 3 Bulan... Skjp je masa berlalu erk... Jom kite tilik2 pelbagai gmbr di bwh ni..:)

~ Sampai je kat umah mak Iza tu terus masuk umah amek Si Adik bwk masuk kete, kiteorg pegi 2 buah kete... Yang Si Kakak ikut Abi & Umi die... So, saat berposing di dalam kereta lah bersama Adik! ~

~ Tengok tu Si Adik, buat muke sememeh lak! He3. Bukan ape, baby kan dah lame sgt terperuk dlm rumah, bile keluar tengok suasana luar / dunia luar jd mcm kurg selesa lah. Bile kena matahari sket mule lah mata jd sepet & buat muke nak nangis... Comel lah! :) ~
~ Okey! OKey! Asyik gambar baby ngan gmbr dak Iza je... Ni die gmbr pengantin utk hari itu... Actually pengantin perempuan tu senior Iza ms sekolah menengah dlu... Dan merupakan kwn kpd kakak Iza tu... Nak kate rpt dgn pengantin prmpuan tu bolehla sbb dlu kiteorg satu team pengakap... G camping sume same2 sume lah... Tema nya adalah putih merah ye... Tp pelamin tu ala2 mcm pelamin mase Wedding Nor a.k.a My Pengapit dlu tu... Ape pun sweet je ~
~ Ni hah Si Adik dah mule mengantuk di pangkuan Abi die... Kepala dah terlentuk2 dah tu, time ni dak Iza tgh mamam... Settle mamam tu terus je amek Si Adik ni sbb bg Abi nye makan pulak lah kan ~
~ Akhirnye Si Adik tdo jua... Tengok tu pipi dah mcm kuih apam dah... Aishhhh!! Geram nye lah hai... Sungguh smgt okey, letih gak la tangan Mak Lang die ni pangku... Adeh! Esok cm ner nak ade anak sndri ni.. Takpe2, praktis2! ~
~ Pengantin sdg menjamu selera.. Ape pun TAHNIAH untuk kedua2 pengantin... Semoga berbahagia dan kekal ke akhir hayat.. Amin! ~
~ My Lil. Bro & My Hubby sdg pekena cendol okey! Teringat masa wedding dak Iza dlu pun ade cendol lah.. Hi3.. Menu sampingan ~
~ Lame jugak Si Adik ni tdo tau, penat kot... Lagi pun tengahari mmg masa utk baby2 ni tdo kan... Kesian die panas, berpeluh2 dah bdn tu... Yg Mak Lang die mmg giler kamera... Haruslah bergambar di setiap masa... ~
~ Hah! Cube teka yg ni kakak ke adik??? Cepat!!! He3. Yang ni Si Kakak.... Bukan main lena die tdo dlm stroller die tuh lah.... Cian kat adik, hi3... Xpe, adik tak banyak sgt ragam die... Cool aje... Jenis yang tak kisah, bagus2.. Klu dua2 byk ragam mmg haru biru lah ~
~ Si Adik bersama Ummi tersayang :) ~
~ Abi, Adik & Ummi.. Si Kakak dalam stroller sdg lena beradu ~
~ Time ni dah nak balik dah, ni Si Kakak tau... Masa nak balik tu kakak dah bangun, adik pulak tdo.. So tukar tmpt lah pulak... Baru adil... Lagi pun mase pegi td yg naik dgn dak Iza si adik... Mase balik ni si kakak pulak la, gilir2 kan baru adil erk? :P ~
~ Nur Qadirah a.k.a Kakak sdg bermain2 di dalam kereta, ntah ape yg die pndg ntah! ~

~ Tadaaaa!!! Sampai je rumah terus je bukak topi, baju, sarung tangan n kaki sbbnye dah panas agaknye... Tu yg dok huk..hek..huk..hek.. Pastu meragam, bdn masing2 dah melekit2 dah... Tu baru pegi kenduri kahwin yg dekat... Klu g jalan2 mcm mane lah ye... Hu3.. Cube teka mane adik n mane kakak? cepat!! cepat!! :) ~

~ Tu dia!! Besau sungguh lubang hidung dua beradik nih! Ngeh! Ngeh! Bdn masing2 dah mcm ahli sumo a.k.a body builder dah... Kuat minum susu dua2 nih... Takpe, bg die dua cepat2 besar... Esok boleh tlg jagakan baby Mak Lang erk?? Hi3.... Baru meriah!!!! Hu3.... Okeyla, tamat sampai di sini aje ceritera kali ni... Hati tgh excited pk nak msk ape untuk buke puasa petang ni... Ade idea tak?? Sbb smlm baru beli lauk2 basah, dlm fridge tu ade lah daging sket, ayam sket n ikan tongkol.... Hmm... K la, nak search menu dlm internet jap.. :) Daaa~~ Salam Alaik... Ma'asalamah wa Ila Liqa' :) ~

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails