Monday, 14 June 2010

~ Sightseeing + Dinner @ Cruise Tasik Putrajaya ~

Salam Alaik semua, seperti yang digembar-gemburkan oleh dak Iza dr mggu lepas kan... Jom terus marathon a.k.a berlari2 anak melihat foto2 di bawah ini... Al-kisahnya malas nak berceloteh panjang2 sebab jari tak brp nak rajin untuk menaip ni...

Jumaat lepas tu sampai rumah rehat2 sekejap smntra tggu My SIL yang Ina tu balik keje, sebab nak pegi naik Cruise Tasik tu pun program opis die. Siap2 semua gerak dr rumah terus ke Presint 1 area2 Masjid Putra kat Dataran tu... Pasr kete terus je berkumpul dgn opismate die. Tp spt biasa dak Iza ni kan ringan mulut, maka buat2 mcm kwn sendiri aje... Hu3. Foto kat atas ni sempat snap before masuk ke border Cruise Tasik tuh... My SIL Aida from Ipoh pun ade jugak...

Sempat bergambar bersama banner Cruise Tasik ni, haruslah mencelah2 di situ untuk sesi gedik menggedik seketika

Masa ni dalam waiting room smntra tggu opismate Ina yg lain dtg... Siap ade serve welcome drink lagi, kelas gitu! Dah mcm waiting room time flight delay pun ade... Lame jugak le menunggu... Oh ya, gurl yg free hair tu My SIL friend namenye Lydia... Sweet kan? Die lah bakal jd pengapit My SIL time wedding nnt :)
Iza kan syuke budak2 ni, nak2 yg comel2 cm Maisara ni! Mulut becok aje bile dah kenal, tp mase mule2 tu bukan main pemalu habis die... Cerdik pulak tuh...
Korang rase2 Iza ni kecik sgt ke? Hu3. Ramai yg kate adik2 ipar lagi besar dr kakak ipar ni... Aduh! Mcm mane? Bukan salah sy pun... Xpe, yg penting happy always kan? Sbnrnye tak jangka pun nak pakai baju tu, dah iron dah baju lain tp tbe2 rase mcm hilang mood skjp terus je capai baju yg simple2...**blur** Oh ye, name Cruise yg kteorg naik ni KELAH... Name ikan kot kan?
Tu dia! 1st masuk layanan mmg 1st class lah! Dah style hotel, haruslah kan klu dah bayar RM148 per pax skali makan sume. Menu & chef dr Hotel Shang-ri La Putrajaya...
Saat ni Cruise dh mule bergerak pun, rase mcm cuak jugak la skjp sbb ptg tu kan ujan lebat + angin sume, risau la kot2 nnt smbg ke malam. Tp alhamdulillah xde ape2, tu yg sempat bergambar bagai. Mase sblm KELAH ni bergerak, so-pilot die adelah annouce welcome n so on sume... Rase dah mcm naik flight dah... Tp mmg besh! :) Nak2 free kan? Haruslah seronok!!!
Menu utama, Iza dpt meat (chicken) ni tp Aida & Ina dpt Salmon.. So tukar lah sebab diorg tak suke makan ikan salmon ...
Ikan salmon ni sungguh sedap, tp kalau makan banyak sgt jadi muak lah! Terus kembang2 anak tekak! So tak habis lah makan pun...
Dessert sebagai penutup majlis makan2 utk malam tu... Oh! Lupa pulak nak cerita sebab utama majlis makan malam ni diadakan... Al-kisahnya, My SIL nye bahagian ni nak meraikan majlis perpisahan untuk seorang pegawai ni yg akan bercuti tanpa gaji dan berpindah ke Dakka Bangladesh. My SIL ni keje imigresen, bahagian buruh asing if i'm not mistaken la... So kirenye ni Farewell untuk that officer la...Untuk nak meramaikan tetamu mlm tu, dibuka untu membawa family members kpd staffnya... Besh kan?
Dah selesai makan ape lagi, gile camera lah! Kejap2 snap itu, kejap2 snap ini... Mcm2 pose lah nak dibuatnye! Aduh! Ni yg buat nak beli kamera DSLR nih...Hu3...
Time ni dah nak naik kat deck Cruise dah! Nak menikmati pemandangan malam + merasai keasyikan bayu di malam hari tengah2 tasik Putrajaya... Jom marathon lagi!
Ni kat atas deck Cruise tu lah, tp disebabkan malam tak la nampak view kat belakang tuh! Sungguh cantek okey! Terpegun melihatnya... Wlu pun Iza ni menginap di Putrajaya & slalu melihat pemandangan di malam hari, tp bile kte ada kat atas Cruise di tengah2 Tasik tuh mmg lain! Indahnya... Ade rezeki nnt nak celebrate 1st anniversary kat Cruise Tasik...Insya'Allah

Kawan2 Ina cube menggoda2 Aida & Lydia... He3. Takdelah, diorg usik2 aje... Tp cantek la this foto...:)
Ini je view yg cantek yg dpt Iza snap sbbnya klu nak amek gmbr gune compact cammy tak cntek la hasilnye... Nak kna gune DSLR camera gak, insya'Allah ade rezeki dptlah NIKON or CANON D40... Hu3
Selesai bersuka ria & menjamu selera di atas Cruise akhirnya tibe jua ke pangkal jalan. Hi3. Ape pun pengalaman yg seronok! Btw, a lot of thanks to my SIL Miss Nina Ninot :) krn mempelawa ur kakak ipar ni ye... Lain kali ajak lah lagi tau! After this Iza akan update pasal dinner kat TGI Friday & jalan2 @ PAVILION. Daaa~
^izzah_fendi^

1 comment:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails