Monday, 28 June 2010

Hobi Baru & Coffee Village Cafe

Wah! Bersemangat ni bile cerita pasal hobi. Tp sblm tu hari ni 28.06.2010 kan Iza n sorg opismate tu ade Kursus Pengurusan Jenazah, tp ni tgh rest... Smbg balik jap g, ni yg besh bile kursus kat bangunan opis sndiri leh lari2 jap... So jgn nak dengki mendengki yerk.. X baik tau Tuhan mrh nnt. Okey. Weekend lepas sabtu ahad Iza kena keje, ade tugas2 yg perlu diselesaikan... So smlm pas balik keje trus je merebahkan diri kat sofa... Pastu disambut dgn senyuman & pelukan dr suami tersayang... Smlm Hubby Iza tak keje... Oh lupe lak, smlm jugak kiteorg ade ke kedai / restoran baru... Sbnrnye nak cr kedai makan lain tp jumpe kedai makan lain... Appearance dr luar mcm okey, tu yg singgah tu.. Tp makanan nye??? Hmm... Boleh dikatakan, lg sedap lah Iza ni msk (bukan nak takbur okey)... Tp rase die mcm hampeh... Jom baca lagi celoteh ni...
~ Pix yg pertama tu Mr. Hubby sdg membelek2 menu di CVC (Coffee Village Cafe)... Tengok menu semua boleh tahan, menyelerakan... Makanya Mr. Hubby pun meng-order Mee Bandung Muar sbb dlm gmbr tengok mcm best giler!! Sambil2 tengok2 menu tu Iza ni pun memerhatilah kawasan sekeliling tu... Ade kolam memancing berdekatan dgn cafe tu... So mmg syiok lah layan perasaan jap sambil tgu makanan kan... Iza order CFC Fried Rice kunun istimewa ade telur mata n daging masak kicap... 1st makan tu not bad la, tp bile lame2 rase die mcm hampeh! Lg sedap klu Mr. Hubby buat nasi goreng... Serius!!! Pastu rase mee bandung muar tu pulak mmg hampeh, ntah ape2 rase... Sorry lah ye klu sape2 yg ade kaitan ngan CFC tu... Honestly kami sgt tidak berpuas hati dgn hasil masakan anda... Layanan pun kurang smpi kan ade budak prmpn tu nak hantar air Iza leh jatuh sbb trun tangga... Dah terpercik2 la air2 tu kat baju Iza ni... Tp mls lah nak kecoh2... Budak tu pulak minta maaf pun tak... Abaikan...... ~

~ Balik dr CFC tu terus kenen2 kat Mr. Hubby ckp pasal nak beli pasu bunga n tools utk bercucuk tanam sbb nak pindahkan daun pandan yg mak Iza bg ke dlm pasu... Mul2 Mr. Hubby refuse gak, bising itu ini tp stlh dipujuk2 akhirnye kami menghala ke JJ Taman Equine... Sebab seingat Iza kat situ je yg ade nursery jual tools utk bercucuk tanam n pokok2 pd waktu mlm... Klu kedai lain kan dah tutup... So borong la di sana... Beli pasu Baba tu 2 yang sederhana, then alas pasu tu pun 2, beli alat2 yg lain sume... So far tak le lebih Rm50 pun... Tp skrg ni Iza tengah mencari batu2 yang boleh diletakkan kat balkoni ni... Ala, batu yg mcm simen yg dah siap tu... Slalu ade kat taman2 or kolam2... Korang mesti tk dpt tangkap kan or tak tau ape yg Iza merepek ni... Hmm... Dah agak dah, xpe la... Nnt klu dh dpt cr menda tu Iza post dlm ni erk... Foto kat atas ni diambil sejurus balik dr JJ tersebut... Penuh smgt ni, terus tukar baju sume sbb nak buat menda2 ni.. Pe hal mlm2 buta nak berkebun... Hi3... Mmg puas bile dah siap buat... Jom tengok hasil nye... ~


~ Tadaaa!!!! Hi3.. Kemas lah sket kan, lagi pun tak lah kotor tiles kat balkoni ni sbb ade alas pasu nye... Sblm ni pakai yg pasu lame tak ade alas... Bile hujan or ape ade kesan2 tanah melekat kat tiles.. Tu yg kotor dan sakit mate memandang... Yang daun kunyit tu mmg dah lame hidup... Dah dak Iza dah gune pun mase buat masak lemak cili api mggu lepas... Asalnya mak Iza yg bwkan dr rumah Gombak siap dgn pasu2 lagi.. Mase tu daun kunyit tu baru je bertunas... Skrg dah subur.. Alhamdulillah, terima kasih la kpd mak sy itu.. Harap2 daun pandan tu pun hidup dgn subur nye lah... Pasni nak g cr pokok2 bunga utk hiasan lak.. Dalam otak ni ligat nak buat deko2 mcm dekorasi laman kat astro dlu tu... So doa2kan lah ye cita2 sy ni tercapai... Teringin nak memiliki mini laman sendiri dgn hasil tangan sndiri... :) ~

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails