Wednesday, 19 May 2010

Sepanjang Sambutan Hari Belia Negara 2010

Tiada alasan untuk tidak cergas! Acececece! Itu merupakan salah satu tag line di dalam KBS. Maknenye kena sentiasa cergas2 la, no reason kan klu nak sehat? Takkan nak tunggu sakit baru nak exercise kan?? Hi3. Ckp org, dak Iza ni pe kurangnye bukannye exercise sgt. Alasan sbb "body sy dah slim" mmg betul dah slim tp fit ke??? Tet!! Harus lah tidak kan? Pancit plus mengah2 klu jalan or lari jauh sket... Nampak sgt stamina tak de ye? Mcm mane tu?? Okeh! Jom marathon gambar2 sepanjang Hari Belia tempoh hari.

~ Gambar2 di atas ni masa 1st day Hari Belia a.k.a hari Jumaat yg lalu... Al-kisah kteorg ni xde keje, eh... Bukan xde keje tp keje dah selesai awal so meronda2 sekitar Menara KBS lah! Mcm2 booth lah ade, klu kat tangan ade 2k mau habis semua brg diborongnya...Haruslah suke shoppa2 klu jadi org pompuan kan? Knp? X syuke shoppa2 ke? Meh bg duit tu pd dak Iza, skjp je habiskan Ngee!! ~

~ Jalan2 cuci mata! Pantang nampak stage or benda2 yg ade background mesti nak berhenti n snap some pixture. Bukan dak Iza sorg aje tau yg gile glamour ni. Lady boss, mak buyong + opish mate lain yg searas dgn ofis Iza pun terjebak! He3 ~
~ Sekitar hari Jumaat & Hari Sabtu, utk yg baju rimau tu klu diberi pilihan Iza x nak pakai sebabnye materialnye tak brp bagus la. Panas lah! Dah lah cuaca panas terik ya amat! Dalam baju tu peluh mengalir mcm air terjun dah tau! Sabar aje la... Nak buat mcm mane, dah name nye petugas pameran kan? So kena banyak2 sabar lah ye.. Tu belum masuk cerita jalan tutup n kami dihalau, boleh penguatkuasa n abg polis tu suruh kiteorg ikut jalan lain?? Patut ke?? dah le kuar awal pg naik keta sangkut, pastu patah balik tukar motor. Merempit dgn Kak Midah, pun x lepas jugak. Sia2 je sticker Urusetia / Petugas tu terpampang kat WSB & WTV tu..Hampeh tul! Sabar je la ~
~ Last day Iza jaga booth ROY sbb dah tak larat. Balik tu terus collapse... Dah tak hirau dah JOM HEBOH ke ape ke... Yg dok main n terbayang dlm kotak pikiran ni ialah TIDO!!!!!!! Pergh! Balik umah tu, campak barang2 dlu pastu mandi jap terus ZzZzZzZzZzZzZz! Then My Yayang pulak terlibat dgn game futsal. Tp kalah, hehehee... Bukan rezeki die n team die kot seperti selalu. Yelah selalu klu game futsal mesti bawak balik medal lah ape la.. Tp that day juz bawak balik goodies aje.. He3. Tp bagus jugak, sekurang2 nye ade peneman Iza kat umah, leh landing2 bersama kan? kan? :p.
Then lepas saat tu terus rase mcm nak demam lah, sakit2 badan la. Mcm2 sakit lah singgah kat bdn Iza ni... Tu namenye stamina xde langsung! Pergh! X leh jadi ni, dak Iza kena buat sesuatu. Kna g gym balik la kembalikan stamina. Hi3. Tp klu layan senamrobik + aerobik besh gak kan?? Nak2 dance lagu NO BODY tuh! Pergh! Layan beb! Time kat booth tu pun instructor2 KBS buat Iza follow dr belakang, mmg cara beb! Okey la... Time to sleep lah! Sblm tu nak promote blog ni prestijromantis.blogspot.com rajin2 lah singgah ye. Blog
ni baru dibuka oleh Iza & partner. Enjoy! :) ~
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails