Friday, 21 May 2010

Sembang Petang

Adeh! sendat perut akibat kekenyangan makan lunch td. Yang pasti lunch bersama My Yayang, bukan saje2 nak lunch n kcu My Yayang hari Jumaat ni tp disebabkan kiteorg pergi menziarah Mak Long Iza & Nenek saudara yang masuk wad kat HKL... Memandangkan hari ini hari Jumaat so Iza terus kuar opis n amek Hubby kat opis die. Terus shoot pegi KL...
Disebabkan mase agak suntuk so Hubby telah memecut WTV dgn selaju yg mungkin, pergh!!!! Minyak mcm air turun tuh! Meleleh tengok meter minyak tu turun dgn senang nya. Hu3. Nasib la, name pun 1.6 kan? So haruslah minyak kuat, dlu klu WPV 1.0... Xpela, rezeki kan ade di mane2 so kite je yg perlu berusaha.
Sampai je kat HKL tu parking mmg sah2 lah tak ade, adeh..satu hal pulak nak kena wat tawaf kat situ, dah le tengah panas terik. Mmg boleh spoil mood tgh2 panas tu, so dak Iza ambil langkah mendiamkan diri dan sabar kan hati My Yayang. Bukan ape, My Yayang ni bukan boleh pergi tempat2 yg sesak2, nak2 tengah2 panas mcm tu mmg temprature leh naik 100%. Hu3.
So after settle parking g melawat Mak Long Iza kat Wad 25 & nenek saudara kat Wad 24... Nasib wad sebelah menyebelah... Syukur lah keadaan mereka berdua stabil dan same2 kite doakan semoga mereka peroleh kenikmatan kesihatan seperti kita... Kan SIHAT tu suatu NIKMAT drpd Allah...
So, bersyukur lah kerana kita masih lagi sihat, doa2 slalu moga kite sentiasa sihat dan dikurniakan kesihatan yang berpanjangan hendaknya.. Amin.. Selesai melawat sume My Yayang ajak makan sbb dah lapar, kteorg decide makan kat foodcourt belakang HKL aje sbb sehala dgn jalan kluar kan. Ingat ke nak singgah umah mak Iza kat Gombak tp masa tak mengizikan sbb pukul 3.30 ptg ni Iza ade perjumpaan untuk pertandingan nasyid... Haruslah Iza terpilih untuk menyertainya...
Smlm siap uji bakat lagi test suara, dah mcm nak g uji bakat AF, MENTOR bagai... Siap juri suruh keluarkan suara dari perut lah, dari tekak lah.. Alhamdulillah lepas... Selama ni menyanyi pakai belasah aje, nasib la my lady boss tu ade pengetahuan sket dlm bidang2 seni ni, so banyak gak le die membantu lebih2 lagi klu nak pertandingan Puspanita Idol. TQ my boss!!!! Teramat menghargainya =) **bukan bodek ye, tp ungkapan ikhlas yg lahir dari hati sbb kat opis ni banyak sgt bos, dan bos yg Iza ckp ni lah yg paling OK 100%** Stop bout that kang ade yg terasa hati pulak, malas nak ckp lebih2. Klu rase tak suke sila close window yeah! Senang sound tepat...
Fuh! Mase otw balik opis td mak Iza ade call, katenye nak ajak Iza bukak gerai sempena festival / karnival kat area2 umah Iza tu... Kerajaan negeri Selangor anjurkan program ape ntah, then dpt gerai katenye. So Iza pk2 + tanye My Yayang al-hamdulillah die bg keizinan so esok pg Iza akan terus shoot g Gombak.
Bukan nak meniaga ape pun, nak lelong baju2 yang sblm ni Along & abg ipar Iza meniaga tp separuh jalan sbb ade masalah yg tak dpt dielakkan. So drpd baju tu dok saje baik lah Iza tolong lelong2 kan ye... Nnt klu ade lebih nak bawak kat opis kot2 ade yg berkenan di hati kengkawan ni... Hu3. Okeylah, need to refreshment jap n siap sedia tuk perjumpaan nasyid... See ya... Daaa... Salam alaik...
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails