Monday, 12 April 2010

Perut Lapar, Gas Habis :(

Jam dah tepat kul 9.00 pm, perut pun dah kruek! kruek! kruek! Argh!! Lapar ke aku ni??? Lupe lak, hr ni sehari tak makan nasi. Yelah bfast mkn bihun goreng, tghari makan laksa... Aduh!!! Then pesan kat Hubby utk tapau makan... Tp Hubby kate kena tggu die balik kul 11.00pm nnt. Aduh! Boleh ke dak Iza tahan ni? Then dah tak boleh tahan, masaklah nasi. Pastu goreng ikan masin, bau dah membuat tekak ni tak sbr nak terima nasi. Tp takkan makan tu je? Ooooh! Teringat ade ikan bilis lagi dlm fridge, boleh masak sambal tumis...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Tengah baik hiris bawang nak tumis, tbe2 pup! Api gas padam... Pastu puas lah dok pusing lg punat dapur tu... Api tak kuar2... Alahai! Gas habis ke?? Cube skali lagi... Memang sah habis! Uwaaaaaaaaaaaaaaaa! Jd nye dak Iza makan nasi putih dgn ikan masin... Sedey! Tp ape boleh buat, utk alas perut smntra Hubby tapau kan makanan...

Tengoklah tu, kuali masih atas dapur lg... Siap dgn bawang skali... Hu3... Pasni kena beli gas spare kat umah la.. Gas ni nak habis time malam2 lak tu... Tp pk2 balik, cpt pulak gas ni habis... Klu ikutkan spjg Iza berumahtangga ni, baru 2 kali gas habis... Banyak gak dak Iza ni pakai gas erk?? Huhu.. Okeylah korang, Iza nak g isi perut lg la smntara tggu Mr. Hubby balik bwk makanan... Hu3.. Daa~~
^izzah_fendi^

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails