click this to be awesome person

Saturday, 10 April 2010

Pabila Suamiku Buat Lawak

Yuhuuu! Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Wah! Syioknye bile weekend2 mcm ni dpt rest kat umah sambil bermalas-malasan... Nak2 pulak sorang je kat umah hr ni... He3... Suami ku mcm biasa, keje sbb PPj ade wat event treasure hunt... Adik ipar pulak balik Ipoh, tp balik hari aje...
Aku???? Sape?? Iza ke??? He3... Kat umah aje, mmg tak plan nak keluar pun sbb mlm td dah merayau ngan Hubby ke down town Cheras... We all balik smlm dlm jam 3 pg... He3... Sempoi kan? kan? Pg td bangun pun x le awal sgt, biasalah... Layan tdo, nak2 lak suasana n cuaca lagi menggalakkan kami utk tido...
Chup! Smlm aka mlm td sape ade tgok Astro Ria cite Awan Dania tp yg ulangan punye la... Yang 1st keluaran tu... Hah, ni lah nak cte pasal Mr. Hubby dak Iza buat lawak... Mcm ni, Iza tgok la cte tu lebey kurg kul 9pm kot... Then tgh ade lah babak / scene kawan si Dania tu menangis beriya2 dlm toilet...
Kebetulan pulak dak Iza terkuatkan volume tv... Masa tu Mr. Hubby sdg berehat2 dlm bilik sbb nak rest jap, simpan tenaga nak merayau g down town...Tbe2 Iza dgr suara Hubby dr dlm bilik... Dgn nada yg agak keras...
"Nape tu? Hah?" Iza diam kan lagi, dlm ms yg same babak nangis dlm tv tu masih kedengaran dgn kuat dan jelasnye..
"Tu knp tu??" (suara Hubby dr dlm bilik) Iza ingat ke die mengigau ke apa... Iza pun bangun lah g jenguk, pastu dgn muke yg agak pelik n cemas die tanye Iza.
"Syg knp?" Iza ckp la "Knp ape?"..."Bistu nangis smpi mcm tu skali, nape??"
Iza lak "Hah? Nangis? Mase bile nangis?? Tu TV la syg"..(dlm ht ala2 nak gelak terbahak2)... "TV ape, nangis mcm ape je"
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hahahahahahahaha!!! Kesimpulannya??? Jgn terlalu percy dgn ape yg anda dgr... Lihat dahulu baru boleh tafsir ape yg jadi... Jap2.. Nak sambung gelak!!
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!
Adeh! Lawak la suami ku ini... Tp okeh gak, kirenye die prihatin dgn ape yg jd... Ataupun mgkin die penat kot... Yelah, smlm kiteorg lari p KL jap... Ade hal, dah alang2 sampai KL, SOGO pun ade sale...
Ape lagi!!! Iza telah pun shoppa2 membeli hand bag, wallet n bbrp helai kemeja utk Hubby, Adik & Ayah Iza... Beshnyee!! Shopping adalah terapi yg baik utk minda kan? kan? Sape setuju??? Tu pun time duit ade, klu xde?? Tengok je la ye...
Nnt ade ms Iza upload brg2 yg Iza baru beli n mengayakan para2 penjual ye... :p Okey, chow dlu erk sbb nak mengemas ape yg patut... daaa...
^izzah _fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails