click this to be awesome person

Wednesday, 21 April 2010

Minat Menjahit Manik

Uikks? Mcm pelik je entry dak Iza ni, reti ke menjahit? Tup! Tup! Nak jahit manik2 lah bagai. Eh! Eh! Excuse me ye, dak Iza mmg ade basic menjahit sedari sekolah ye kwn2... Tp skdr jahit utk memperbaiki yg mane koyak ke, tertetas ke n seangkatan dgnnye la... Klu utk jahit buat baju mcm tailor tu tak le. Hi2.
Sila ke kedai jahit lah ye. Sebelum ni ade jugak menjahit manik ni, tp biasalah kan. Yoyo je lebih, mule2 je pastu lame2 mcm boring lak sbbnye keje menjahit manik kat baju ni kena duduk je menghadap sampai siap n puas hati. Klu senget ke ape ke, kena lah bukak balik ye.
Rumit sket la, sbb tu org amek upah jahit manik kat baju tu mahal tau. Yg simple2 pun mahal ape tah lg yg corak besh2 tu. Iza skdr leh buat corak yg biasa tu je la... Keliling lengan dua2 belah pastu kat leher...
Then klu nak buat manik tabur sekitar baju tu pun boleh la, cume kena ade mood rajin. He3. Smlm lah tbe2 dtg balik mood nak jahit manik2 ni, tu pun terpaksa berhenti sbb maniknye habis. Kuikui. Klu tak segera mencari n membeli manik mmg nampaknye baju tu siap separuh jalan aje. Hu3. Tp nnt dah siap jahit Iza post dlm blog ni ye. :)
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails