click this to be awesome person

Tuesday, 27 April 2010

Manik-Manik Kayangan

Aik??? Tbe2 lak post pasal manik ni? Haruslah nak post sebabnye dari mggu lepas kate nak post tp tak post2 sbb nye kegagalan kerajinan atau pun KEMALASAN... Yelah, dah syiok gile tekun fokus jahit manik ni je smpi kan malas nak layan tenet sgt! Siyes tak tipu! Tp klu dah siap mmg puas hati lah, terasa kenikmatan n kepuasan. Tak caya? Try lah sendiri... Yelah hasil dr tangan sendiri mestilah rasa something value gitu. :)

~ Yang ni favvy baju kurung moden Iza sbb klu Iza pakai je baju ni g opis mesti ade lah mulut2 yg kate Iza ni "bunga bergerak" sbbnye byk na bunga2 then colourful giler... Iza just tambah manik kat lengan je mule2 pastu merebak sampai ke leher, pastu merebak ke bunga2 tu... Nasib tak merebak ke kain erk? ~

~ Kemudiannye ari tu adelah beli tudung kat Ariani KL, yg kosong je tu.. Then ternampak la my lady boss menambah manik di tudung nye jua... Maka kerajinan tu dah terlebih2 so terhasil lah seperti foto di atas... Yang warna coklat tu meriah sket sebab rase mcm pakai crown aje... Fuh! Smlm pakai rase mcm besh aje... ~

~ Yang ni pulak first time Iza buat manik tabur, main tabur ikut suke hati je... Okey la kan? Menjadi gak lah... Pastu suke2 tambah manik yg besar tuh! Tang lengan lak Iza tak brp nak ade idea, tu yg buat tiga segi cam tuh aje... Sdg mencari baju terbaru utk dijahit manik... So, klu lame tak berblogging tu maknenye tgh khusyuk lah ye menjahit manik.. Jgn salah kan Iza tp salahkan manik-manik itu... :) ~

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails