click this to be awesome person

Friday, 23 April 2010

Kisah Injection

Masih terasa kesengalan di punggung ku akibat dr injection yg diterima ptg smlm. Pe kes lak dak Iza ni erk sampai kena injection sume ni? Sakit ape lagi ni? Alkisah sbnrnye 2 hari lepas Iza mengalamai sakit perut yg amat sgt ye, memulas2 bagai. Yg tak suke tu sakit perut tu dtg menyerang dlm time kite tgh lena sgt tido.

Time tu lak die berpesta dlm perut ni yg menyebabkan ciri birit ye. Pergh! Sape yg prnah merasainye pasti setuju dgn kate2 ku ini. Hu3. Betul lah kate org, klu nak tahu perut tu sensitif ke tak cube la makan benda yg bukan2 or makanan yg telah dipanaskan. Mmg kaw2 nye sakit die. Tp Iza tak la makan merepek pun, atau mgkin perut Iza ni mmg sensitif kot dgn sesetengah makanan. Nnt nak kena kaji la makanan ape yg tak leh masuk dlm perut ni. Haish! Mcm2.

~ Then smlm pg2 mmg rase sakit tu dtg balik stlh perut mule okey slps bbrp jam. Pastu ckp kat En. Hubby perut sakit. Jwpn die sng je, tak yah keje, dok umah nnt amek MC. Hu3. Then ptg tu pegi le ke Klinik Lita Alis kat area umah tu. Ingat ke just jumpe doc. amek ubat mcm biasa. Tp kali ni kena injection! Hahahahaha! Utk pgtahuan sume dak Iza dah lali kena inject kat punggung ye kawan2.
So tak ade ape nak ditakutkan dgn jarum injection lg. Smpi doc. pun kate, sng je inject awk ni. He3. Well! Jarum tu dah serasi dgn jiwa saya lah doc. Ha3. Dah la yg inject smlm tu doc. lelaki, argh! Adakah diriku telah ternoda??? Oh tidak! Yg memegang sewaktu itu adalah cik pembantu klinik ye. So, doc. tu just inject je. Tp tu pun En. Hubby bisg.
~
~ Ni satu lagi cite kelakar, smlm pas balik klinik tu punye lah dok merengek kat En. Hubby pasal nak beli manik (mcm budak2 erk?). Then En. Hubby pun turutkan lah kemahuan isteri nya itu. So, kiteorg shoot terus g kedai manik kat Sri Serdang. Balik tu terus rase mcm weng2 sket kpla otak ni. A bit dizzy lah! May be kesan dr injection tu la. Terus je baring kat sofa sbb mmg tak larat, then En. Hubby suh tukar baju n seluar. Adlh terselak sket, pastu terus die kate. "Eii... Comeinye"... Iza mcm blur kejap (pe yg comei tbe2 ni??) Oooooo! Rupenye kat tmpt kena inject tu ade plaster kartun kecik je besar duit syiling 10sen tuh! Hahahaahaha! Kelakau lak, igt den ni budak2 ke? Aduh! Dah elok2 nak cabut plaster tu terus En. Hubby biarkan sbb comei sgt! Alahai. Kelakar jugak suami ku itu. He3. ~
Then slps bbrp jam kemudian, dak Iza ligat kembali menjahit manik di baju2 nye. Ha3. Layan sambil tengok Adamaya tuh! Sampai En. Hubby mengeluarkan statement "Dapat manik, sakit sume hilang" He3. Biasalh kan, tgh dok addicted aka kemaruk tuh! Hu3. Habis sume baju nak letak manik, nnt kat under-wear pun Iza letak manik! Hahahahaha!
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails