click this to be awesome person

Monday, 12 April 2010

Jom Intai Jap!

Di dalam kesenangan dan kelapangan waktu yg dak Iza ade maka mari lah kite intai mengintai serba serbi aktiviti dak Iza pd hari Sabtu yg lalu ye kawan2. Memandangkan Sabtu ari tu Iza mmg tak ke mane2 pun sebabnye mmg niat di hati nak rest kat umah serta mau mengemas2 ape yg patut. Cdgnye nak mengubah kedudukan meja solek dgn tmpt sidai towel / sejadah. Dah alang2 skali tu nak leh mengemaskan lg brg2 yg ade di atas meja tersebut sbb lately ni main amek tp tak letak kt tmptnye. So secara tak langsung jd bersepah le. Dah la bersepah, dipenuhi dgn habuk lak tu. Adoi! Mmg sakit mate klu tgok kat botol perfume pun ade habuk! Nak kate slalu bukak tgkap tak jugak, menyapu slalu jugak. Tp masih lagi berhabuk. Sudahnye mmg kena beroperasi. Nak2 pulak Mr. Hubby keje, maka senang lah keje ku itu. Tiada gangguan dr mana2 manusia... Hi3. Dr pg mengemas smpi dkt maghrib baru berhenti. Itu adlh disebabkan mengemas main2, byk memonteng je. Jap2 g makan kerepek, pastu tengok tv, pastu baring2. Hu3.

Kerongsang ni sebenarnye asalnye tak la sekemas ini susunannye. Iyelah, bile dah kelam kabut pg2 tu main capai je. Pastu klu rase tak sesuai main cmpk je dlm box tu balik. Bukan reti nak letak elok2 dgn berhemahnye. Iza kerongsang besar2 sgt ni tak banyak pun, lg pun tak minat sebab suke yg kecik2 comel je. Takle berat sgt rase kat bahu. Wlu pun dok pin skali kat span baju.

Hah! Rambang tak mate korang? Juling tak? He3. Inilah koleksi kerongsang yg kecik2 n comel tu. Sblm ni lagi banyak smpi tak boleh tutup box ni. Tp setelah dipilih2 ini aje yg tggl. Bukan ape, kebanyakannye byk yg dah batu nye tertanggal, sbb tu malas nak beli kerongsang yg ade batu permata cap ayam tu. Lg pun, Iza bukan nye pakai semua ni. Klu dh pakai satu tu, satu tu je lah smpi naik season dah tau...Maklumla, I kan pengguna setia U. :p

Inilah hasilnye hasil dr proses mengemaskini brg2 di atas meja solek. Tu pun byk yg dah campak tong sampah sbb ade yg dah tak bp okeh, ade yg mcm tak gune n ade yg rase mcm tak nak je. Senang kan? Ko cmpak je la, tak pk duit melayang ke ape... Itulah die manusia yg tak reti bersyukur. Oops! Kena slalu beringat sblm beli ni.Tengoklah brg2 Iza lg banyak dr Mr. Hubby, spt biasalah kan... :p
Ni antara gadget2 milik Iza n Mr. Hubby. Alhamdulillah atas rezeki yg dilimpah kan serta dipinjamkan pd kami suami isteri ni. Yg menjadi rebutan antara Iza n Hubby adlah PSP tu. Tp skrg Iza dh malas nak berebut dah, biar je lah die main sorang. PSP nak main, PS2 nak main. Hah! Main smpai lebam ye syg! Tak kisah pun sbb lappy n broadband hak milik Iza. Ngee~~
Lappy ni agak lame juga usianye. Dr tahun 2007 rasenye lah. Nnt ade rezeki nak kena tukar baru la. Tukar yg up to date sket. Yg lame ni leh bg kat Hubby. Yang baru Iza amek. Hi3. Wallpaper semestinya pic kahwin kami berdua. Syuke tgok! Terlalu memberi memori n inspirasi serta penguat kasih syg! :)
Ya Allah, terlupe lak nak kemas n lipat balik tudung2 / selendang yg bergantungan kat tepi almari tuh. Hi3. Selagi Iza boleh sangkut n ianya tak jatuh selagi tu lah Iza ni tak reti2 nak kemas. Nasib lah gune penyangkut yg beli kat IKEA tuh. Mmg berguna sungguh! Wah! Promote ni. Then kat almari tu saje dok gatal2 main sangkut2 frame IKEA n ntah pape aksesori yg Iza jumpe dlm umah tu. Rase2 mcm dah tak gune, meh buat deko2. Smpikan jam pun nak gantung! Hi3. Memudahkan tengok waktu pabila bangun tido, sng bangun2 terus nampak jam depan mate.
Hah. Ni yg mahalnye ni, sbnrnye kedudukan meja ni lah yg telah dialih. Kedudukan asal ia adlh disebelah almari hitam yg Iza gantung2 td tu. Now dah ubah ke sebelah pintu. Lagi kemas kot bile kembalikan kpd kedudukan asal.
Yang kabinet ni pulak tempat letak segala mcm benda. Tu pun mcm agak serabut dgn wayar2 kat situ, charger hp la, charger PSP lah, charger laptop la, wayar radio la, wayar lampu tido lah, semua letak kat situ. Bukan ape, sng dekat dgn katil, malas nak bangun kate kan. Yg spray semut tu stand by kot2 ade semut panjat katil or dinding, senang spray aje. Ni pun tak tau le bp lame tahan utk kemas, sbb tukang sepah nye amat rajin utk menyepahkan. Tp tukang mengemasnye amat malas utk mengemas ye. sendiri faham2 la ye. So kpd yg suke menyepah tu, malas2 kan sket diri anda utk sepah menyepah ye. Ponat den ni hah! Sehari suntuk mengomeh. Hu3. Daaaa... Jumpe di lain siaran ya!
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails