Tuesday, 27 April 2010

Hiasan Dinding Rumah

Perbualan sepasang suami isteri di ruang tamu rumah mereka pd suatu petang :

Me : Yayang, rase2 mcm nak buat lah frame Kak Filla tuh... Boley tak??

Yayang : Hm... Nak buat gmbr mane? Brp bnyk?

Me : Buat gmbr kawen le since kite dah dpt cd dr Kak Moon (our wedding p/grapher)

Yayang : Buatlah... Nnt tanye Kak Filla mcm mane sume...

Me : Yes!!!! Green lite sudah ada... :) Maka ongkosnye mesti sudah approved.

Then dak Iza pun terus mengorder frame2 tersebut... Mule2 mmg confuse utk pilih2 gambar yg mane tp lepas bincang2 ngan Hubby we all decide gmbr2 di bwh ni... Lg pun klu buat banyak dpt diskaun dr tuan punye biz. Nak tau brp diskaun nye??? Hehehehe! Rahsia maa... P&C yeah! Jom kite scroll ke bawah!

-

-

-

-

-

-

~ Hah! Banyak tak??? Tamaknye kan? Eh, taklah sbnrnye kteorg order 6 frame, tp satu frame utk family Iza n satu lg nak bg kat law side... Saje buat kenangan bersama mereka... Tp agak ralat sebab mase wedding Iza tu tak de pun gmbr Iza n my family, which is yg ade hanye mak & ayah.. Sedih... :( Bukan ape, adik beradik yg lain bz that time la... Takpela, Iza terpaksa akur aje... Tp alhamdulillah law side ade... :) Sekurang2nye ade lah jugak kan? :) ~

~ Okey, utk pgthuan semua frame ni kite kena buat sendiri hook nye ye. I meant bukannye kite p buat kat kilang, maksudnye kena skru sendiri la.. Ala, korang cr or beli je hook ni kat kedai2 hardware or kedai buat frame. Mesti ade nye lah... Iza ni pun jenuh mencari tau, tp jumpe bukan kat kedai yg Iza ckp tu. Jumpe mase kiteorg nak p beli penghadang mcm pemisah antara sesuatu ruang.. Yang anyam2 tu, that time le ternampak kat kedai tu.. Tanye2 kat owner kedai, ale2 die bg je satu plastik tuh! Terkujat sambil tersengih2 kiteorg amek je lah kan... Rezeki jgn ditolak.. :) Yang gmbar kat atas ni 1st frame Iza buat dgn kak filla... That time belum kahwin lg tp dah tunang... He3. Kenangan, nnt nak drill lubang n gantung frame2 baru (pic kahwin) baru lah rase rumah tu penuh dgn kasih syg.. Mudah2an.. Amin.. :) ~
**Pssttt kak filla, nnt dah delivered baby g tau erk.. nak dtg melawat la.. :) (tak malu kan?)**
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails