Saturday, 10 April 2010

Hasil Shoppa2

Oh! Jam sudah ke angka 12.18 am lah, ngape dak Iza masih belum tido ni? Adakah kecewa dgn keputusan Piala FA sbntr td? Ha3. Takde maknenye nak kecewa, tak kisah la Kedah menang ke, Neg.9 menang ke yg penting tak jejas ape2 kat Iza... He3. Selfish sungguh kate2 kamu ni ye? :p Okeh, tamat kisah bola or football ye. Seperti yg Iza gembar gemburkan pd kwn2 sume, Iza telah pun berjaya meng'upload' gmbr2 hasil dr shoppa2 Iza tempoh hari. Kesemuanya ade 3 item ye kawan2, tak termasuk yg beli di down town. Malas lak nak amek gmbr banyak2 sbb slalu beli kat down town hanyalah tudung n sluar2 tdo.. :p Okey, jom kite intai 1st brg yg Iza sambar di KLCC (al-kisah tak sengaja pun nak g sane, kebetulan ade keje luar dgn my lady boss tu kat KL. So kami pun drop by la sbb cdgnye nak cr towel brand HALLMARK, tp kehabisan stok.)

Dah lame jugak tak beli perfume baru, nak2 yg branded n harga pun boleh thn jugak la... Hu3. Xpela, sekali sekala okey kot! Iza mmg dah lame ngidam nak beli perfume brand Ferragamo Icanto ni... Besh jugak bau Icanto Bliss ni, baunye segar mcm bru lepas mandi gitu... Actually beli ni dpt skali dgn bag as a free gift, also dpt sample yg kecik cinonet tu. Boleh la bawak g travel kan? :) **habis duit ku**

Eh? Kaki sape ni? Ei! Nape mcm kasar semacam je? Urat2 pun timbul, ish!ish! Huduh kan? Eip! Tak baik hina ciptaan n kejadian Allah, so bersyukur ape je yg ade. Kang takde kaki baru tau, nak?? Hu3. Okey, inilah die sandal terbaru dak Iza aka sandal belasahan ke mane saje sbb ianya selesa di kaki ku. Sejak2 kena sound dgn Doktor tempoh hr, terus dak Iza tak pakai heels dah. Klu pakai pun kdg2 je kat opis, time meeting. Klu long distance tak berani pakai sbb dah tau sendiri effect nye pd diri ini.

Yeszaaa! Close up sket kat sandal ni. Igt mule2 ade less 20% tp tersalah lihat la. So melayang la RM100 (tp duit Mr. Hubby, ala duit Iza jugak kan?? kan??) Hubby suh amek this color, sbb yg warna hitam tu nampak mcm kureng aje.. Okeh, selesai cte pasal sandal... Jom scroll bwh ni pulak. Jom!
Jenamanye adalah SWISS POLO, wlu pun ianye tak sepopular mane atau menjadi kegilaan perempuan2 yg ade tp oleh kerana material dan ciri2 yg ade pdnye membuatkan Iza terus berkenan. Iza ni jenis tak kisah, klu hati dah tertawan mane leh tggu lagi. Nak2 harganye pun 70% off tau! Hah! Nak tahu harga asal bp?? Ala, tak yah la... Nnt korg berebut2 nak g beli gak. Hi3.
Hitam itu MENAWAN! Kan? Hu3. Purse sket punye besar, ade ke RM yg banyak dlm tu Iza?? Ala... Buat pe nak bwk duit banyak2, klu kena ragut ke, rompak ke, samun ke sape yg susah? Ade ke org nak ganti balik sume tu? Yg penting stand by kad bank aje. Time agak2 dah kering tu g lah cucuk kat ATM. Klu tak kuar duit maknenye duit korg dah kontang dlm tuh. Hi3. Purse ni jugak terlalu banyak tmpt simpan kad. I Like!!!
Hah! Inilah buah jantung pengarang hati Iza skrg! Aduhai, tak sbrnye nak berdampingan serta bergandingan dgnye bile keluar nnt. Hi3. Jenama nye adalah COTTON FIELD! Ape? Tak prnah dgr? Hah? Tak familiar? Hish! Hish! Tak kisah lah itu sume, yg penting Iza suke okey! Ade jugak berkenan kat brand lain mcm VALENTINO RUDY, SACHA, ELLE, CARLO RINO tp kebanyakannye tak memenuhi kehendak Iza la.
Nak tahu sebab ape Iza suke? Sebab compartmentnye ade 2, then ruang dlm tu besar. Dah mcm poket doraemon rasenye mcm2 leh sumbat kt dlm tu. Then warnenye pun ala2 soft gitu, x garang sgt n tak dull sgt. Material pun okeh, half leather n others material. Yg pntg boleh buat lasak2. Dak Iza ni kan ganas orgnye.
Hah! Cantek tak? Yg paling syuke kat tang love2 tu, key chain tu free ye dpt skali dgn bag ni. :) Klu rase2 tak nak pakai, tanggalkan aje dr bag ni. Harga pun ade 70% off gak! Mmg berbaloi! :) Hah, Iza dah pun tunaikan ape yg Iza katekan. Harap2 blog ni boleh la ditinggalkan lame sket utk diupdate erk? Bukan ape, Iza ni ade moodnye utk berblogging ni. Time tgh naik gile nak update, sehari sampai 2, 3 post nye. Time malas n busy, mau berbulan2 tak update. Hi3. Okeh, nak tengok n teman Hubby main PS2 lak. Layan~ Selamat malam semua. Assalamualaikum.

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails