Friday, 9 April 2010

Chit Chat Jap!

Huargh!!! Baru kul 11 pg tp dah sangap, pe kes lah. Maklumla mlm td kan malam Jumaat.. Hi3... Tet!!! Utk mereka yg dah berumahtangga shj. Yang lain sila abaikan maksduku itu. Hi3. Korang perasan or rase tak lately ni mcm panas n bahang smcm je kar rumah... Nak2 bile tibe time malam, berpeluh mcm dah pegi jogging pulak... Ke kat rumah Iza je yg terjadi situasi mcm tu? (abaikan klu malas nak fikir).
Then pg tadi mcm agak lewat sampai di ofis, punch in pun lg 2minit jam 8pg.. Hi3. Iza dah tukar WP la kawan2.. Dr WP1 kpd WP2 sbbnya bnyk kali terlewat time WP1 tu.. So amek yg stabil lah kan, actually Hubby yg bangun lambat... (fair ke slhkan suami sendiri?? :p) Sampaikan pg td Hubby yg turun dulu, slalu Iza turun dulu Hubby kemudian... Siap kena sound lagi
"Biar bangun lewat, tp siap cepat..Ni bangun awal, siap lambat"
Adeh! Rase mcm kena bom aje. Mane taknye, mestilah kena touch-up tebal2 10inch tau nnt klu org puji wife sape lah comel ni?? Kan dah husband dpt name... Hi3. (Perasan betul anak pakcik Majif ni). Pg ni masuk opis suasana sunyi smcm je mcm tak de org keje pulak. Mule lah pk balik, hari ni ari Jumaat kan? Bukan Sabtu kan? Kot2 lah dak Iza ni dah ternyanyok ke sampai lupe hari...
Tp ternyata akal dan ingatan ku masih waras wlu pun Encik Hubby slalu menggelarkan diriku sbg "Mak Ngot". Korg tau pe benda tu? Iza pun baru dpt tau sbbnye slalu asyik ckp kat Iza mcm tu, Iza pun tanye lah.. Ale2 gelak je, then die g tau le lebih kurg minah2 yg pelupa/nyanyok...
Cis! Berani kamu ya wahai Encik Suami (hihi). Klu setakat lupe kdg2 tu biasalah kan? kan? Kite ni pun nama nye manusia, mmg tak lari dr sifat pelupa lah (ayat2 yg membela diri sendiri)...Berbalik balik ke kisah smlm, balik smlm kan cuaca kat luar dh mcm jam 8mlm dah. Bukan main gelap sesangat. Iza dok pk, klu Hubby amek naik motor ni smpt ke sampai ke rumah sblm ujan??
Then call Hubby die kate otw, atas jalan... Yang Iza ni pulak kunun dlm hati tak nak nyusahkan suami lah, so dgn bijaksananye tlh mengofferkan diri utk menumpang rakan spejabat ku iaitu Kak Midah. Kebetulan rumah kiteorg satu tmpt cume blok je lain. Bile dah sampai kat basement tu Hubby msg suruh trun, die dah ade kat lobbi..
Alamk! Pe lagi ckp kat Kak Midah suh die turunkan Iza dpn lobi ofis, pastu dgn terkedek2 Iza lari g kat Hubby. He3. Malu je org tengok tau, tp okeh gak. Klu Iza ikut Kak Midah balik smlm mesti Iza tak dpt sandal baru SEMBONIA.. Hi3... Kata hatiku slalu tepat. Chewaah!
Citenye cenggini, smlm Hubby terus ke Alamanda, Iza pun agak musykil. Rupenye die teringin nak makan Kuey Teow Kari kat RASA Alamanda tu. Phohohoho! Pucuk dicita ulam mendatang... Mane lah tahu kot2 leh pau ape2 dr suami ku itu. Then sdg makan tu Hubby offer utk g salun buat rambut. Yelah dah bp mggu asyik tak jd je nak wat rambut Iza ni...
Actually rambut Iza ni mcm dah mule nak rosak la... Yelah, kerap sgt ikat so rambut jd tak brp lurus... Jadi mcm ade wave sket.. Tp yg tak beshnye tang ujung tu mcm ala curly tak jd.. Uwa!!! Klu nak curly biar lah curly betul2 tak yah susah nak g salun buat curly...
Huh! Memandangkan rambut dak Iza dah pjg ala2 hampir mencecah pinggang tu so nak g lah buat treatment kat salun. Dgn harapan moga2 dpt lah buat kan, tp malangye krn FULLHOUSE la salon kat Alamanda tu. Siap leh ckp yg die dah tak leh nak terima customer dah. Sedey!!!! Benci lah mcm ni, org nak bg duit pun taknak! Cis! Last2 g meronda dalam Alamanda tu, lepak jap kat tepi Noodle Station sbb kaki Iza mcm sakit je...
Then mule la teringin nak masuk Parkson... Tu yg TERBERKENAN kat sandal SEMBONIA tuh! Hi3. Hubby bg RM50 je mule2 sbb Iza ade ckp nak beli sandal yg ala2 flat sket... Coz yg pakai time tu sandal yg flat terus... Rase mcm janggal n kaki tak biasa... So dah namenye rezeki, dpt la smlm...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tp Hubby kena tambah lg RM50...he3... Btw, terima kasih ye SUAMI ku En. Affendi. Nnt ade ms Iza upload lah gambar sandal tu ye kwn2... iza beredar dlu, sbb kat opis ni sejuk sgt... Dah bape kali ulang alik toilet pun dah tak ingat... k...Dah tak tahan nak buang air ni.. Hi3.. :p
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails