click this to be awesome person

Thursday, 11 March 2010

Latihan Kebakaran KBS Bertukar Menjadi Sesi Bergambar

Cerita Kebakaran! Cerita Kebakaran! Cerita Kebakaran! (Nyanyi ikut lagu Cerita Kedai Kopi tau...:p)... Okeh, alkisah cerita nye mcm ni. Pg td Iza sampai ofis agak lewat la, lagi beberapa mint sebelum waktu yg sepatutnye..
Then dah letak beg sume n baru nak menjamah makanan sebab perut dah keroncong, ade lah dapat information dr informer aras Iza ni..
Katenye akan ade LATIHAN KEBAKARAN...
Pastu siap ingatkan Iza "Jaga2 Iza, heels tu tnggi sgt tu nak lari turun tangga" Iza pulak mcm terpinga2 lah pk, betul ke main2 ni? Then selang beberapa minit lepas tu ramai org turun n kecoh2 pd hal tak de bunyi siren or ape2 alarm tau.. Pastu Iza terdengar diorang kate
"Baik turun skrg, nnt lift dah tak function... Jenuh turun tangga dr tgkat 6 ni" Alamak!!!!!
Mati aku, dgn heels lagi, dgn kain yg tak bp nak longgar ni.. Mau banjir ketiak nnt.. Pastu Iza pun telah subujur suara ajak2 kawan2 yg lain turun same... Pastu kteorg p lepak kat GYM aras 1, lame gak semenatara nak tggu alarm bunyi... Lepas dah bunyi wat2 lah CEMAS turun tangga ke lobi KBS n trus berkumpul di Dataran Rakyat antara Menara KBS dgn Wisma Tani tu... Lepas tu siap ambil kehadiran lagi utk setiap floor, hampeh tul! Hi3. Pastu sempat lah tengok aksi abg2 BOMBA kite ni buat latihan kebakarran tu... Dengan truck bomba mereka siap siren kebakaran, siap tutup jalan utama tau buat lencongan... Dah jadi mcm pertunjukan dah sebabnye org2 KEM. SUMBER ASLI & KEM. PERTANIAN siap menjenguk dr bangunan mereka... Ha3...
Then lepas dah settle sume tu, Iza mcm ternampak kelibat atlet lumba basikal tau. Siap2 ade sesi bergambar. Pastu mcm pelik sendiri, pe hal tetibe ramai2 org amek gambar mcm ade artis aje ni???? Selepas meredah org ramai, memang betul lah PELUMBA NEGARA Le Tour de Langkawi yang menang baru2 ni ade kat situ.. Rakyat MALAYSIA katekan... Mestilah menjadi satu kebanggaan kan? :) Yang geng2 Iza ni kunun nak lah jugak amek gambar dgn ANUAR MANAN raja pecut LTdl tu, tp tak kesampaian sebabnye ramai sgt org nak bergambar dgn die... Last2 angkat kaki naik opis... Sementara tunggu lift tu, borak2 lah dgn Cik Hajar pasal cite Sepah LALITAMPLOM tu... Siap gelak2 berdekah dalam lift mcm org kena geletek...
Pastu sampai aras 6 keluar2 tengok ade officer sedang mengiringi PELUMBA NEGARA tersebut siap dgn basikal die lagi... Wah!!!! Rezeki ni, ape lagi terus tahan n capai kamera kat tempat Iza.. Pastu kiteorg berposing sakan!!! KECEMASAN bertukat menjadi KEGEDIKAN ye... :)
~ Inilah die atlet negara ANUAR MANAN yang telah mendapat gelaran RAJA PECUT di Le Tour de Langkawi baru2 ni... dan beliau telah diberi insetif sebidang tanah & RM10k dr Kerajaan Malaysia ~
~ This is my Lady Boss Cik Siti Hajar yang tidak melepaskan peluang keemasan utk bergedik santai berposing bagai.. Hi3 ~

~ Staff Cawangan Penyelarasan & Pemantauan (Pejabat ROY) tidak melepaskan peluang bergambar jugak... Rupe2nye dlm diam sume memendam rase nak bergambar bile dipaksa... Klu tak malu2 kucing gitu... Nyampah tau... Meh la Iza introduce sket okeh... Dari kiri lelaki tu ialah En. Mohamad (die ni OKU sebab ade masalah pendengaran), so klu nak ckp ngan die kena ala2 menjerit sket tau... Pastu diikuti oleh Aida yang baru kawen bulan 2 lepas... Then atlet negara dan Kak Midah org Kuching ini... ~

So, moral of story nye... Klu ade sesape terlibat dgn latihan kebakaran ni jgn le main2 mcm kami ye.. Sebab kita ni suke amek remeh benda2 yang tak jadi, tp bile dah jadi mule lah panik hilang arah tujuan. Mase tu ape pun tak leh pk kan? So, bertindak mengikut arahan! :) Sekian pesanan dari penaja...

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails