click this to be awesome person

Monday, 1 March 2010

Alahai Dak Iza

He3... Tajuk je dah mcm yoyo ooo je. Hik! Smlm terasa waktu berjalan lembap nye la hai mcm siput khinzir... Hu3... Dah puas tido, golek2 atas katil pastu pindah pulak sambung golek2 kat bilik tetamu... Pastu terlelap kejap, tersedar pun sebab mcm ade aroma yg kurang memberangsangkan... Oooppss!!! ada bau la, hihi.. Lupe lak belum mandi lagi...Huahuahua... Pd hal bangun pagi same ngan Hubby, tp lepas Hubby g keje kul 7pg tu Iza pun terus collapse mcm mlm td penat g bajak sawah lak...
Pastu sedar2 kan diri, bawak2 g mandi terus rase fresh giler! Pastu terus mcm rase lapar lak, aduh! Hubby tak de lak, klu ade Hubby leh tlg suruh Hubby masakkan (betapa malas nye dak Iza ni....kadang2 aje).. So smlm dgn rajinnye g le masak kan, pastu mcm teringat lak kat suamiku yg sedang bekerja itu.
Teruslah text Hubby n Iza pun dgn penuh smgt pegilah menghantar bekalan tengahari itu.. Wahhh!! Rajinnye, wife sape tu?? (sambil angkat2 kening).. Balik tu terus jadi bibik jap, g dapur terus mendobi..
Pastu angkat kain2 jemuran yg dah kering then lipat... Tp lipat tu ala2 lambat nak mati le sebab mood tak mari2 tak tau nape... dah settle sume ke acara seterusnye iaitu menyapu segala jenis habuk dan sampah yg terdapat di dalam rumah..
Mak aiii!! Mcm sebulan nye habuk daa... Pd hal baru seminggu lebih terbiar.. Uhuk3.. sabar aje la....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sms tanye Hubby balik bile, then Hubby reply kate balik kul 8.30pm mcm tu sebab banyak keje lagi.. Huarggh!!! Boringnye... Dari pg sampai malam dok umah sorang2... Tak syuke klu time cuti weekend mcm ni!!! Huh! Pastu Hubby balik... Pastu ade krisis sket... Malas nak layan buat tak reti angkat kaki masuk bilik sebab rase mcm nak tdo aje...
Tup..tup ade org dtg pujuk (gumbiranye dalam hati)... Pastu g tengok Raja Lawak yg ntah pape ntah kat astro tu... Mcm -------- je, x besh langsung! Pastu memang dah ngantuk tahap cipan terus masuk bilik tido.. agak2 mcm dah lena tdo tu tbe2 terjaga sebab kepanasan... Memang musim cuaca tak bp betul kan, tengah malam pun boleh panas mcm tengahari..
Ape lagi dak Iza telah mengambil keputusan utk bangun dan mandi ketika jarum jam menunjukkan pukul 4.00 pg.... Fuh!!! Selesa nye tak dpt digambarkan, pastu siap2 kunun nak sambung balik tdo sebelah Hubby, tp setelah sekian lame golek2 mate tak leh lelap.. Pe hal???? Pastu ngadu kat Hubby ckp tak leh tido, tp Hubby tak layan..
Huwaaa!!!! nak ngadu kat sape lak???? Mule lah mcm org bengong kuar bilik g kat hall sambil dok kat sofa dgn mate terkebil2... Hajat di hati nak layan tv tp krg bukak2 tv kuar cte hantu cm ner??? terus simpankan aje niat tu... Masuk bilik balik, kejut
Hubby ajak teman, tp tak de respon! Argh!!! Cube sedapkan hati, baringkan bdn n lelapkan mate... Tp tak berjaya, ntah bp kali ntah kuar masuk bilik tu... Last2 tertido kat sofa n terjaga sejurus mendengar azan Subuh. Alhamdulillah, tido jugak aku akhirnye wlu
pun dekat hall.. Hi3.. Dah... Cte dah habis.... G sambung keje korang.. Huhui... Daaa...

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails