Friday, 19 February 2010

Tsunami Dlm Perut + Kepala

Semalam a.k.a mlm td tbe2 rase mcm ade T.S.U.N.A.M.I je dlm perut & kepala ni. Tbe2 rase mcm nak muntah bagai... Arghh!! I hate this situation that make me feel like as a child & baby... Hubby lak tengah siap2 nak masuk shift malam, lagi la bertambah senggugut otak ku ketika itu.
Why? Why? Dlm hati dah mule keluh kesah sebab risau sat2 lagi klu muntah tak ade org nak tlg papah (mcm dah nazak je bunyinye)... Tp memang la, dak Iza ni klu dah start muntah, memang lembik plus longlai habis lah! Tak bermaya mcm org baru lepas berperang, adeh..berperang ngan emosi tu... Pastu sebelum suamiku itu pergi melangkah meninggalkan diriku yg terkontang kanting meminta simpati itu, Iza pun dengan rase tak bersalahnya "merengek" seakan anak kecil mau susu...
Ntah kenapa jd mcm tu pun tak tau, may be sebab kepala dah ting tong (pening ya amat) then rase loya & sakit perut... Hubby layankan aje la dengan memicit2 kepala ku itu... Pastu perlahan-lahan die meninggalkan kamar beradu kami tu.. Uhuk..Uhuk... Sedih....

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Beberapa minit selepas keberangkatan Hubby ke ofis, tbe2 mcm ade tsunami besar je menghempas di dalam dada ku ini. Ape lagi, terus bangun g toilet.. Maka bertaburan la isi perut ku itu di kamar mandi... Terkeluarlah segala nasi goreng yang dimasak oleh ku itu (jelantah okeh)... al-kisah terjadi kerana perut ku kosong, tak diisi nasi dr siang hingga ke malam.. Sekadar makan benda ntah pape ntah...
Padahnye?? Tanggung sendiri.... Lepas tu dlm keadaan perut dah sakit terkocoh2 la pegi masak nasi sebab konon nak alas perut tak bg sakit... Akibatnye dah sakit baru nak terhegeh2, perut pun dah malas nak layan.. Sekali tsunami die bagi....
Sambung balik kisah selepas muntah itu, terus melepek atas katil sambil menggigil... Dah mcm org kena demam malaria lak... Dak Iza ni klu sakit memang mcm tu keadaannya, padahal sakit sikit je... Kate org la, especially my Hubby tuh! Hish! Sakit betul2 la Syg.... But as a wife, i wanna give some compliment to my husband b'coz he is very kind of husband in my life..Insya'Allah forever & after sebab selama Iza sakit sepanjang 4 bulan berkahwin ni, betapa terbayang nye keikhlasan die menjaga diriku ini... Mcm princes dah.. TQ CAYANG!
So pg td Hubby sempat ajak bfast kat WISMA TANI... Mesti die taknak dak Iza sakit lagi tu kena isi perut awal2 pagi... Huhui... Ni kejap lagi ade meeting ni, ntah kul bp lak nak habis... Yang penting ptg nnt kena out ke Cheras with Hubby ade urusan... Sekian...

^izzah_fendi^

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails