Thursday, 18 February 2010

Serabut + Merepek

Tarikh : 18 Feb 2010
Hari : Khamis
Masa : 4:38 pm
Mood : Sakit hati + Menyampah!
Tahap Kesihatan : Ala2 semput sket...
Situasi kat ofis : Sunyi sambil kedengaran lagu "Hanya Kau Yang Mampu" aizat
Keadaan Workstation: Bersepah tahap gaban + ultraman...
Tugas tertunggak : MPK, FM (diri sendiri + bos), MYKD (surat menyurat), GROOVE...

Klu baca menda2 kat atas ni sure dah dpt agak tahap mane kesengalan otak dak Iza ni hah. Hurgh!!!! Ni yg malas masuk ofis lambat ni, sure keje berderet2..tut!tut! mcm ketapi aje. Menci tul! Dah le tak menang tangan buat keje snediri, ade lah pulak seorang bos yang baik hati ni menambahkan lagi keje ku yg semakin bertimbun... Nasib la bos yang sporting tu tak mcm bos yang lagi sorang ni... Ape ke menda keje sendiri suh org lain wat? Ni dah amek kesempatan terhadap staff sendiri ni. Alahai! Memang klu drpd state dok kat HQ perangai mcm ni ke? Pe kate apply je "personal asisstant" utk diri sendiri... Tak la diriku ini menjadi mangsa...

Tengah terbedik2 mengedit FM & MPK sendiri ni, boleh plak ade client dtg... Kang klu tak layan kang kate jentera awam tak mesra rakyat la, tak 1 MALAYSIA lah... Hmm.. Maniskan muke anda, bangun dan berjalan dengan penuh sopan... Menuju ke bilik tetamu dan sedia mendengar rungutan serta rintihan dr client2 itu dgn penuh khusyuk dan tawaduk! Bos2 lak masing2 ade hal.. Adeh! (bile lah ko ni nak maju ke depan Iza???)

Esok hari pe? Jumaat erk? Ade meeting pengurusan la... Alahai... Malasnye!!! Opppsss! Td mase masuk opis time tengah setting nak melabuhkan punggung ku ini, ternampak la ade borang PERTANDINGAN KARAOKE PUSPANITA IDOL... Eh! Bile lak mase Iza mintak ni?? Ni mesti Cik Hajar a.k.a my sporting boss yang letak ni... Nak masuk ke tak??? Ari tu dah tanye kat Hubby die ok aje.. Tp nape skrg Iza lak mcm berbagi2 lak nak masuk or tak??? Tarikh tutup 18 Mac 2010. Menda alah tu 24 Mac 2010... Hmm.. Sedang dipertimbangkan...

Balik ni nak masak ape erk? Klu masak hari2 pun blur gak sebab dah tak tau nak masak ape (mcm lah sebelum2 ni 1001 masakan dah masak)... ckp je la malas kan? huhui....kat luar tu mcm nak ujan aje, ke dah ujan sebab kaki den ni hah dah mcm ais batu dah ni... Huargh!!!! Sangap untuk kali yg ke brp ntah... Oh.. Esok ade hal la ngan Hubby nak g Public Mutual kat Cheras... Tp tak tau lak Jalan Kas Kas tu terletak di mana... Tp rase2 mcm dapat agak, tak jauh dr area2 down town cheras tu, tak silap tepi hiway je. Dah search google maps tp tak dpt le, tu yg lagi bertambah tepu otak ni hah! Harap2 lah segalanya berjalan lancar esok, sebab poket dah tipis mcm tapis dah. Hakhak! Ade sesape tak yg nak menderma? Klu ade, sile lah masukkan ke akaun saya. Ngeh! Ngeh! Faham2 je la keje kerajaan ni kan, klu musim perayaan je gaji awal nak mampus, pastu bercintan cintun menunggu gaji akan dtg... Haii...la nasib... Sekian... (otak serabut tak leh nak pk dah)
^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails