click this to be awesome person

Monday, 22 February 2010

Hari Sabtu Yang Lalu...

Lalalalala...Iza kembali untuk mengemaskini blog ini... Sabar ye... Seketika td diserang kesibukan la pulak, terus tergendala lah update mengupdate blog ni hah... Sabtu lepas korang g mane erk? Iza tak rancang pun nak g mane, yang tahu nye nak rest banyak2 sebab hari2 kerja mcm penat aje, so Sabtu & Ahad adalah waktu untuk K.A.M.I ENJOY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tp tak le enjoy mane pun sebab Iza akan bertukar menjadi bibik separuh masa...
Yolah, time tu la nak berdobi bagai kat dapur, pastu mengelap sane sini, melipat baju itu ini, menyapu sampah + habuk lah dan seangkatan dengannya... Lastly join Hubby layan dvd TRANSFORMERS! He3. Besh gak! Almaklumlah Iza ni jenis syuke banyak tanye klu tengok cte sampai kan K.E.K.A.N.D.A ku itu dah malas nak layan. Huhui...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Ni bukan sesi tayangan perdana CASA IMPIAN / HOME DEKO-DEKO tau! Tp saje je nak view serba sedikit hall rumah KERAJAAN / KUARTERS Iza & Hubby. Dinding tu cadangnye mahu ditukar warnenye kepada warna pelangi...eh..bukan..warna2 yang ceria lah tp bile pk2 balik nnt nak kuar rumah ni kena cat putih balik, mcm malas aje... Tp ape pun masih dlm perancangan lagi... TUNGGU! Harap abaikan pintu bilik yg masih togel tanpa langsir kerana rumah kami baru BERTANGGA kan..hehehehe.. OTW le tue...
Then on that day Iza main masak2 kat dapur, hehehe... Kebiasaan hujung minggu klu tak keluar dgn Hubby or makan kat luar, Iza prefer masak sendiri aje la bergantung kepada tahap KERAJINAN / KEMALALASAN... Tp just simple2 aje la... Tak kisah yg penting memenuhi tekak dan selera Hubby itu yg penting lagi mustahak tak gitu??? Nak tengok ke menu tu?? Ala... Tak payah la... Menu biasa2 aje... Hihihi... Klu nak nengok scroll le ke bawah... Tp tggu Iza nak nyorok jap! He3...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Wlu pun ianya kelihatan seperti main masak2 tetapi terlalu mengenyangkan perut kiteorg sampai mcm dah tak larat nak bangun aje... Klu layan tido pas makan mesti besh kan?? Tp tak boleh nnt ade TUMMY lak! :p
Selepas beberapa jam tu, Iza n Hubby pun bersiap2 untuk keluar jalan2, destinasi nya adelah ke KARNIVAL WOW! @ PUTRAJAYA.... Hubby mcm malas nak pegi sebabnye confir JAMMED! Tp atas sebab isterinya ini beriye2 mahu ke sana, diturutkan jua... Ala, Iza bukan ape saje nak berjalan melihat suasana di situ... Dalam melihat2 tu ade jugak lah membeli dan membawa balik ke rumah...



Inilah yang dibeli oleh dak Iza ni hah, sejak2 bergelar suri rumah ni kan dah mcm minat ke arah bunga2an yg tak bp nak hidup tu. Hu3. Tp murah tau, sebatang bunga kering ni hanya RM1 je..Tp kena beli 10 la baru dpt harga tu if beli 1/2 je harga lain. Tu yang Iza beli tu...Tp punyelah rambang mata nak pilih yg mane satu sampai Hubby pun dah letih menunggu Iza pilih... Biasa la org perempuan kan... Very the particular bab2 ni hah...

Lepas dah ronda2 melihat keadaan sekeliling tu kteorg pun memutuskan utk g makan sebabnye kat area tu terlalu sesak dan tak selesa sgt, better makan kat food court or mana2 kedai area Putrajaya... Sebelum tu pose kejap! Psstt!! Korang tak nampak kan ape2 kebuncitan di bahagian perut?? Klu nampak slim aje, bagus lahh...Memang itu yg Iza nak! He3...


Tanpa kerelaan Hubby Iza paksa die utk snap pix kami berdua, wlu pun tak nampak ape back ground di belakang itu. Sekadar suke suki aje!

Saat kami sedang berjalan untuk ke kenderaan, ketika itu lah jalan sekitar Putrajaya terutama sekali di bangunan2 kerajaan ni jammed sejammed nye la... Biasa lah kan, Putrajaya ni klu ade je event mcm ni mesti confirm penuh je org... Org dr luar Putrajaya pun ade, rajinnye mereka... Iza pulak tak sabar2 nak balik untuk mengaplikasikan bunga2 keringku yg dibeli itu ke dalam pasu di rumah! Tp jom kite pegi soru dulu! :)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Tada!!!!!!!!!!!! Okeh tak? He3... Klu korang kate tak okeh pun Iza tak kisah sebab yang penting Iza syuke! He3. Tp lagi meriah klu bunga2 tu banyak lagi erk... Pasu tu actually dpt mase wedding Iza ari tu tp tak ingat sape yg bagi. Btw, thanx la kepada insan yang memberinye itu, telah ku gunekan pasu ini sebaiknye.. :)
Ni pandangan jauh sket, Iza letak kat sudut tepi meja makan... wlu pun agak tersorok tp cukup memberi kepuasan di dalam hati ku ini! Next time kena pk kan idea2 baru untuk menghias rumah! Sabar lah wahai hati.. :) Okeh, nnt sambung lagi ye.. Mahu continue kerja la... :) Daa.....

^izzah_fendi^

4 comments:

  1. mieza, dat's a gift form me..the vass..x sangka di tayangkn di blog kamu..huhu..

    ReplyDelete
  2. :: salam..
    :: oh really??
    :: thanx a lot to u..
    :: sorry a lot for not attending ur special day..
    :: actually dok mane skrg??

    ^i|z|z|a|h_f|e|n|d|i^

    ReplyDelete
  3. lawa cermin kat dining iza tu...

    ReplyDelete
  4. :: lawa erk kak?
    :: ala..cermin yg kat IKEA tu...
    :: pastu decorate sket ngan wall sticker..
    :: hehehe


    ^i|z|z|a|h <3 f|e|n|d|i^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails