Thursday, 18 February 2010

Hai Lah Nasib...

Eii!!!!!!!!!!!!!!!!! Bengang nye Iza bile td dapat call dr my mum... So untuk tidak membanyakkan bil telefon my mum tu, Iza pun return lah balik call mak Iza tu gune phone ofis... (bijak! bijak!) Perbualan nye lebih kurang cam gini la... :

Iza : (Salam..) Nape mak?

Mak : (Jawab salam) Ni hah, adik kena samun..

Iza : Hah??? S.A.M.U.N???
Mak : Ye...Kena samun kat Titiwangsa td...

Iza : La pulak?? Ape yang hilang?

Mak : Lap top die dengan kawan die, hp kawan die...

Iza : ..agak terkedu jap... bukan ape, dulu hp adek Iza hilang mase dalam kelas die tengah tido..pastu motor depan umah pun hilang...now...laptop??..aii..ape lah nasib...

Mak : Ntahla Lang (panggilan Iza di rumah)

Iza : Nak buat cm ner, dah nak jadi kan....(perbualan tamat)


Kesimpulannya, untuk budak2 yang belajar zaman sekarang ni... Tak payah la nak yo yo oo na menayang ade lap top bagai kat tempat yang tak sesuai sebabnye yang korang tayang tu harta dari mak bapak korang kan... Klu dah hilang mcm kes adek Iza ni?? Sape susah?? Sendiri tanggung la... Memang lah bukan salah die 100% tapi klu die amek inisiatif study kat library ke, sure tak jadi benda mcm ni kan??? Nasib baik la org yang samun tu tak P.A.R.A.N.G adek Iza n member die tu.. Klu tak jawabnye ke hospital le... So, berhati2 la wlu di mane jua anda berada tak kira tua, muda, lelaki, perempuan yerk!

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Agak tension sebab benda susah nak dpt boleh senang2 hilang... Sian kat mak & ayah Iza penat2 cari duit... Takpela, dah tak ade rezeki... Moga2 Allah membalas segala perbuatan org yang menganiaya itu. Amin!

^izzah _ fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails