Thursday, 3 September 2009

Kisah Ramadhan (12)

Salam semua blogger2 dan kawan2... Amcam hari ni? Sehat ke? Puasa ke? Mengantuk tak? Hu3. Iza ni tanye org tp hakikatnye diri sebenar yang mengantuk tak habis2, pd hal malam td tido awal (yeke? bukan ko main tenet ke Iza?) oppss!!! hu3. Memang lah malam td Iza main tenet tp bukan main menda yang bukan2, dlm erti kate lain sambil mencari info2 utk buat assignment tu selamkan le sekali dgn main game on9. Hikhik.. Bosan la... Nasib semalam g berbuka puasa kat luar ngan Hubby, tp tu pun hampeh! Nak tahu sebab ape? Hah, meh sni nak cte sket. Smlm kuar ofis lebih kurang kul 5.15pm mcm tu la pastu depan2 kuar parking KBS lagi jalan dah jammed. Pe kes pulak?
Oooo... Lupe plak yang skrg ni kan bulan puasa, ramai org nak bergegas balik ke rumah menguruskan Ahli Jawatankuasa Dapur!! Mcm Iza dapur tak berasap pun takpe sebabnye bujang lagik untuk sebulan ni. Pasni siap le Iza, berkampung kat dapur gak le. Okeh, pastu g amek Hubby kat PPJ terus ke Alamanda. Fuh! Dengan harapan yang menggunung tinggi bak Gunung Kinabalu atau Everest tu nak le berbuka kat Johnnys tu. Pastu dan2 ni Hubby drop Iza tepi jalan sebelum masuk parking semata2 nak g book la konon. Sampai2 kat escalator food court tu dari jauh dah nampak pintu masuk Johnnys tu "FULL HOUSE". Hah??? Weh! baru kul 5.30pm lah that time... Hampa tambah kecewa lagi patah hati ni. Tension nye!!!!!!!! Dari minggu lepas lagi ngidam nak buka kat situ.. Pastu ape lagi call la Hubby g tahu, Hubby suh tgu die kat situ. Tggu jap pastu Hubby dtg terus kiteorg g round kat area2 McD, KFC, Pizza, A&W...Tp lebih kurang same aje. Sume fully-booked. Sakit je hati. Ale2 buka kat Restoran Rasamas aje la. Nak buat cm ner kan, no choice. Redah aje la...Dah la mase nak order menu tu masing2 confuse.. Nak ayam percik ke? black pepper? Pastu sampai lebam tggu nak decide ayam yang mane. Hampeh tak? Pastu kelewatan berbuka sebabnye g teman Hubby main game bola kat pusat hiburan sebelah wayang tu. Ape lagi, terkumat-kamit la mulut Iza ni membebel..bla..bla..bla... Hu3.

Menu berbuka kat Rasamas Alamanda semalam ialah :

** Ayam Percik (1/2)

** Kurma beberapa biji

** Puding mangga (ade nata de coco kat dlm)

** Karipap (yg mcm kat Ikea tu) nasib sedap! ^^

** Sayur campur

** Sup

** Air Ribena Biji Selasih (Iza tak minum pun sebab nnt etrasa mcm ade telur katak dlm tekak) hu3.

Pastu dah kekenyangan.. sampai tak larat nak bangun! Oppss! Lupe lak, semalam total bill tu around RM 28.00 la. Siap dpt free gift lagi, cawan untuk penyukat buat kek or kuih kot. Dak Iza ni mane le rajin nak buat menda2 tu. :p Tp lately ni kan mcm dah ade minat ke arah2 tu je sejak2 balik dr kampung bakal mertua ni. Auww!~

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails