click this to be awesome person

Thursday, 24 September 2009

~Salam Eidulfitri 1430h~

Assalamualaikum semua... Salam Eidulfitri Maaf Zahir dan Batin dari Iza... Setelah hari raya yang kelima ni baru leh Iza nak wish kat semua bloggers2 & kawan2 yg membaca blog ni. Almaklumla, masing2 bz kan bile hari raya menjelang tiba. Tp Iza 2 in 1 le sebab selain nak prepare utk hari raya kena prepare utk majlis walimatulurus yg tggl lagi beberapa minggu aje lagi. Gementar sgt menunggu detik berkenaan. So?
Macam mane raya kawan2 tahun ni? Lebih baik dr yg sebelumnya??? Bagi Iza pulak, raya tahun paling SIMPLE la sebabnya tak beriye sgt pun buat persediaan. Baju raya pun juz pakai baju yang sebenarnye ditempah utk baju keje, tp dah alang2 siap mase puasa hari tu. Terus diiktiraf sebagai baju raya. Hik! Boleh kan? Tak siapa kisah pun. Okeh, klu dulu2 setiap tahu family Iza akan ade satu tema utk hari raya pertama. Tapi tahun ni xpun sebabnya baju yg telah ditempah tu khas utk pakai mase majlis ku nanti. Yueeyy!! Ade kelas lah! :p So raya tahun ni sumenye berwarna warni.. Tak kisah lah kan.
First hari raya berkumpul rumah mak Iza sebabnya tahun ni giliran keluarga dan sanak saudara berkumpul di rumah keluarga Iza. Tahun2 akan dtg rotate pulak umah pakcik makcik Iza yg lain. Meriah tak meriah lah pagi raya tu. Kebetulah adik sedara iza sambut birthday yang ke-19 tahun. We all celebrate sekali mase 1st raya tu!
Selain dr makan2 n menjamu selera tu, bermaafan2 sesama lain dans ebelum tu pergi menziarahi pusara arwah atuk, nenek, pak ngah, sepupu & adik yang telah kembali ke Rahmatullah. Al-fatihah buat mereka. Okeh, malam raya tu pulak Hubby dtg rumah bersama kawanye utk mengambil bekalan yg mak Iza sediakan utk die sebabnya die tak dpt balik raya, cian kene keje. Hu3.


Sehari sebelum raya tu Iza tolong mak Iza anyam ketupat sebanyak 50 ++ sarung ketupat sebabnya kat umah tu Iza sorang je yg mahir lah katekan utk menganyam nye. Hu3. Takpe, nnt later Iza update pasal menganyam ketupat erk! Then lepas anyam ketupat tu pegi collect baju melayu Hubby & familyIza also amek baju nikah yg dah pun siap. First hari raya beraya di sekitar Lembah Klang aje, 2nd hari raya naik Skudai, JB then turun Muar umah sedara mara. Besh jugak raya tahun ni sebabnya anak2 buah Iza semua dah besar2 n pandai mengomel! LAyan aje... Tggu lah Iza & Hubby ade "junior" sendiri nnt. :P Okeh, Iza stop sampai cni je dulu erk. Nak pegi cari car wash sebabnye SLK dah terlalu comot lah! Sakit mate memandang! Hu3. Daaaaaaaaa~

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails