Tuesday, 8 September 2009

Kisah Ramadhan (17)

Assalamualaikum...... Pagi2 ni mcm tak berapa ade mood la plak nak berblog2 ni. Tp disebabkan semangat smlm yg masih bersisa so terhasil lah bloh entry yang kali ni. Alkisah smlm pas habis keje, sepatutye Iza kena attend kelas Arab kat UiTM. Tp last minute dpt msg class cancelled coz cuti sempena Nuzul Al-Quran. Yela, Shah Alam kan Selangor... Putrajaya je Wilayah Persekutuan. Huhuhu... Then smlm pick-up Hubby kat ofis jap pegi bazar mcm biasa. Iza terus berbuka puasa kat umah Hubby. Tp.... Puasa ke dak Iza ni? Hu3. Tettt!!!! Iza telah tidak berjaya mengekalkan rekod puasa penuh la.. Baru smlm dah nampak "anak bulan". Ha3. So smlm teman2 Hubby g shopping makanan kat bazar... Pastu adik Hubby n sepupu die pun dah nampak anak bulan.. So Hubby sorang je lah yang berpuasa, cian die... Takpe2, banyak pahala tuh! Then pas buka sume tu, Hubby suh Iza mandi2 dulu then lepak jap umah die... Sementara tggu Hubby masuk keje balik kul 11.00mlm nnt. Iza pun telah meminjam baju adik Hubby a.k.a my SIL nnt....
So... Ape motifnye pix cermin di atas ni??? Actually cermin ni dah lame kiteorg beli mase kat Ikea bulan lepas.. CAdanganya nak cat umah dulu baru decorate cermin ni kat dinding... Tp smlm ntah nape Hubby nak tampal gak, so Iza pun turt la menjebakkan diri melekatkan jugak kat dinding. We all letak kat ruang makan, nnt tinggal masukkan meja makan je... Tp Iza cadang nak cat dinding kat ruang makan tu color hijau epal. Tp.. Hubby mcm tak bg je.. Hu3.... Hmm... Masuk hari ni lagi 39 hari dah Iza akan menjadi "puan"... Berdebar2 ni.. ~~

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails