Friday, 4 September 2009

Kisah Ramadhan (14)

Hari ni sahur tak mcm selalu sebabnye tak boleh nak masuk satu makanan pun, nak minum air pun jadi takut sebab nye perut Iza meragam yang amat sgt. Sakitnye Tuhan aje yang tahu... Iza makan ape je smlm ye? Takkan disebabkan curry puff tu Iza sakit perut? Atau makanan lain ye? Ntah2 makanan yang Iza beli kat bazar tu kot..Manelah tahu kan, makanan tu smlm punye then peniaga ni just panaskan n jual utk keesokkan harinye... Mule2 rase sakit perut biasa2 aje, leh tahan lagi. Paksa jugak diri ni makan sebiji kurma dan air suam sebabnye taknak diri ni lemah sgt.
Then masuk subuh td dah mule rase tak boleh tahan dah, capai tiger bam cepat2 sapu kat perut... Okeh sekejap, pastu buat hal lagi. Time tu berlari g toilet pastu situasi tu terjadi berulang2 kali sampai Iza dah tak larat nak g toilet. Totally weak! Lembik giler la time tu, pastu Iza ni dah le klu sakit yang tbe2 ni terus rase nak demam habis menggigil satu badan. Budak2 umah lak dah risau dah, pastu dok kerumun bilik Iza before diorang g keje pg td. Iza pulak dok meringkuk menahan sakit ngan muke yang pucat lesi. Sah Iza kena food poisoning sebab rase nak muntah n pening2. Ape lagi terus amek hp msg Bos & pegawai Iza...
Cadang nak ke klinik amek ubat n mc tp ntah la, sampai skrg ni dah kul 4.00pm pun Iza tak g lagi sebabnye dr pg td Iza tggu Hubby yang temankan coz memang tak larat. Tbe2 rase serik dah nak beli makanan kat bazar la, mgkin perut Iza ni terlalu sensitif kot. Pantang makanan tu lain mcm sket mesti effect cepat je. Pastu td mak Iza call, Iza ngadu lah pasal sakit perut. Mak Iza pun ckp benda yang same, pastu die tak bg beli sgt dah kat bazar. Habis tu Iza nak makan pe? Fast food??? Dengan sape??? Hubby????
Hmm.. Asyik keje nak wat cm ner, so hari ni terpaksalah pk nak makan ape. Tak pun Iza masak magi aje la, lagi pun buka sesorang je ari ni coz budak umah ramai yang balik kampung n berbuka di luar. So hari ni merupakan hari yang sedih sket la bg Iza sebab terasa diri ni terabai.... Hmm...


^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails