Thursday, 3 September 2009

Kisah Ramadhan (13)

Okeh jom kita marathon same2 Kisah Ramadhan yang ke 13 Iza kali ni. Mcm biase sebelum pulang dari kantor bentar td, Iza sms ke Hubby mintak temankan Iza nak g beli curry puff yang diidamkan tu kat Rasamas Alamanda. Mule2 Hubby argue2 tau atas alasan banyak keje... Lame2 stlh Iza pujuk2 dgn modal2 yang berharga so Hubby setuju la utk temankan Iza... So ape lagi Iza pun siap2 lah nak balik kul 5.15pm td. Actually Iza masuk ofis WP 1 so maknenye balik 4.30ptg lah kan? Tp Iza saje je lengah2kan waktu sementara tggu Hubby msg. Then ape yang jadinya, saat kat basement parking KBS dah jammed! Huarghh!!!! Tension tul lah!!!

Lihatlah dunia!!! Tak pernah2 parking kat basement KBS ni jammed. Bulan puasa ni boleh jammed. Betul lah ramai suri2 rumah tangga nak berkejar menguruskan Ahli Jawatankuasa Dapur utk masak memasak. Hik!

Dah mule rase bosan sebabnye dah tak sabar nak pegi beli curry puff tuh! Hubby lak asyik sms je tanye kat mane. Menci tau! Iza tengah berusaha nak elak jammed ni. Pas kuar dr basement ni terus Iza belok kanan amek jalan belakang sebabnye jalan depan MOA tu jammed teruk okeh! Tak kosa nak ngadap kat situ lelame dengan bas2 n lori2 yang ade. Pas menggunakan segala skill yang ade, Iza pun berjaya sampai di ofis Hubby... Then kami terus memecut ke arah Alamanda utk menunaikan keinginan anak tekak Iza tu. :) (mcm lah pas beli tu leh terus makan jer? :p)

Taraaaaaaaaaaaaaaa!!! Hik! Inilah curry puff yang menjadi pujaan anak tekak Iza. :p Alhamdulillah, tercapai sudah wlu pun segala rintangan diharungi. Panas lagi tau time Iza beli ni. Wlu pun harga sebiji ni RM1.90... Hu3. Layan kan aje... Oh ye, ckp pasal curry puff ni kan mase Iza balik kampung bakal mak mertua Iza tu Iza dah belajar n dah reti pun buat Curry Puff ni. Klu dulu tak bp reti sgt nak mengelimnye, skrg dah menjadi! Yueyy!!~ Pasni leh la buat! :) Nnt Iza update pasal tu ye. Okeh, td Iza telah menemani Tunang Kesayangan berbuka puasa kerana dear perlu bertugas malam ini. Cian die... Pas kiteorg balik dr Alamanda tu, g bazar lak cr juadah berbuka untuk berbuka bersama die ofis Hubby... Sempoi je kan? Iza syuke, tahun ni banyak kali jugak berbuka bersama Hubby... Minggu pertama puasa berbuka dgn Family tercinta! Minggu kedua berbuka bersama Family "Mertua", besh la... :)...Syukur atas kurniaan-Nya...

Comel kan kerusi n meja ni, mcm kat kedai makan n kedai kopi aje.. Pd hal kat ofis Hubby, memang provide menda alah ni utk memudahkan staff diorang... :) So Iza pun ape lagi, main snip snap gambar lah utk blog tersayang. (abaikan ek jug kat bawah meja tu):p Sementara Hubby tengah dok bz2 kat dalam bilik cctv tu Iza pun mengambil kesempatan utk bertindak pantas lagi cergas! Td ade gak beli Shrim Stix yang udang tu kat KFC, tp tak le sedap mane pun. Dah la 4 batang je RM 5.50... Patut ke???

Then selepas settle melantak sume Iza pun terus bergegas balik umah sebab nak mandi, solat n rehat2. Hubby lak kena bertugas demi keselamatan pihak2 tertentu... Uhuk2.. Eh, td mase Iza otw nak balik umah kan. Lalu lah kat depan Menara KBS ni (ofis Iza) then nampak bangunan sebelah ni bukan main terang benderang lagi lampunye... Dah mm lampu kelip2 nak hari raya dah...Ni utk bangunan ape erk??? Ade sesape tahu ke???


Gambar cawan kecik lagi shomel ni takde kena mengena pun ngan entry ni. Saje je letak kat sni, sebab smlm kan berbuka puasa kat Rasamas Alamanda, dapat cawan ni le. Hu3. Ade 3 sumenye, bermcm2 color. Yang penting Iza tengah dok pk mase bile nak pakai menda alah ni erk?? Agak2 klu sukat gula utk buat air kopi satu jug leh tak?? Muahahahaha!!!

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails