click this to be awesome person

Monday, 24 August 2009

Wajah Yang Ku Rindu ^^

Hu3. Mcm suspend je erk tajuk kat atas tu. Hik! Yup, dah hampir 2 bulan jugak la Iza tak jumpe ngan budak kenit ni hah. Sape lagi klu bukan Faris Aiman. My Beloved Niece's, siyes rindu di hati ni kian menggunung bile mak Iza dah tak jaga die. Sedih. Tp nak buat cm ner kan, atas faktor kesihatan mak Iza jugak. So mase iza balik umah parents minggu lepas, sempat le utk pegi menjenguk dak noty kat umah die. Pergh! Mase Iza sampai2 je kat umah die, ketuk la pintu. Die yang bukan main semangat bukak pintu pastu tergedik ckp "Mak Yang! Mak Yang!" Terharu seyh, ingat lagi die kat Mak Yang die ni wlu pun dah lame tak ketemu. Hu3. Sayu sket jiwa time tu. Terus Iza peluk cium die, siyes rindu! Ni baru anak sedara, dah serindu ini. Esok klu punya anak sendiri, mcm mane lah ye.

Tengoklah wajah Faris Aiman yang kian membesar. Dulu ingat lagi mase mule2 die lahir, gelapnye lah waktu tu. Tak tahu ikut siape. Lepas pantang terus mak Iza yang jaga die. Skrg ni dah besar dah, dah 2 tahun lebih pun. Mulut pun dah makin petah berkata2. Perangai pun dah makin nakal. Bergerak n bermain pun dah makin aktif. Tak larat tul nak layan dah. Hu3. Gambar ni Iza amek mase die tengah tido, baru je tido selepas kena marah ngan Abah die. He3. Past die buat perangai, die menjerit2, menangis2 beriye2 pastu dah penat mintak susu kat mama die. Then leh bum baiknye kat tepi Iza. Pastu bile Iza nak bangun die tak bagi, "BUM, Mak Yang bum!" Sekian sahaja laporan tentang Muhammad Faris Aiman. Terlepas lah sedikit rindu ku ini pade die. :)

i|z|z|a|h_n|h|k|m^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails