Wednesday, 19 August 2009

Sejak Bile Jadi Designer?

Assalamualaikum Ya Sadiq!! (Wahai Kawan!). Sabah Al-Nur (Selamat pagi), Kayfa Halukum? Ana Bil Khayr, Alhamdulillah (Apa Khabar? Sy Sihat, Alhamdulillah)... Wah! Pagi2 dah ckp arab ni, hehe. Takpe, practise make perfect right? Mlm td pun puas le dok sms ngan Hubby Iza dlm bahasa arab tp ntah ape2 ntah die reply. Hikhik! Yang die tahu "Fendi Uhhib Jamaah" Sepatutnye "Fendi Uhhib Izzah" :p Okeh2, lupekan bab2 bahasa arab ni k. Actually Iza nak luahkan lah sket perasaan Iza yang tak bp nak senang hati n puas hati kat ofis ni la. Klu korang bace title kat atas tu pun mcm dah dpt agak kan? Bayangkan la klu korang ni keje or bidang tugas korang more kepada pentadbiran n pendaftaran secara menyeluruh. Tp tbe2 korang diberi tugas utk buat buku program yang takde contoh or dummy, leh buat? Pastu nak suh kite ni buat design itu ini la. Nak ade kerawang sane sini la. Halo!!! Ingat dak Iza ni bukak kedai buat kad design ke? Klu dak Iza ni dulu mase study amek course Art & Design leh la tahan gak layan kan, tp ni I amek Business Course & Human Resource okeh! Aduh. Tp tu la, dah name pun SAYA YANG MENURUT PERINTAH kan, nak taknak kena & terpaksa lah buat. Terpaksa lah meng"kreatif"2 kan diri ni hah. Lagi satu yang paling Iza tak suke, keje ni bagi last minute pastu nak siap klu boleh by 24h. Come on la, i'm not the perfectionist person la. Aduh! Susah nya la klu buat keje adhoc mcm ni tau! Sakit otak dibuatnye, pastu sambil tengah buat tu leh plak bos dok pantau2 dr belakang. Jadi tak tentu hala la keje den ni hah! So smlm terpaksa lah Iza balik lambat, Hubby dah call2 dah tggu kat loby ofis tu. Dengan Iza ade kelas nye smlm, nasib baik la kelas start mlm so tak le rushing sgt kan. So, jom zoom sket beberapa design yg Iza dah buat. Ni je yang mampu nak bg. Kang takut bagi BETIS nak PEHA lak kan. Hu3. So jgn nak all-out sgt lah kan. :p

Ni adalah muka hadapan buku aturcara bagi Program Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman Antara Kelab Graduan Muda Dengan Kementerian Belia dan Sukan Malaysia Bersama Jabatan Perdana Menteri pada hari Khamis ni 20 Ogos 2009.

Yang ni pulak ruang dalam buku aturcara program. Dahla mencabar gak nak cr corak2 kerawang tu dlm internet. Nasib baik la ade Google. So leh lah gak membantu di saat kegentingan. Lagi satu hal, ofis Iza ni, klu keje2 yang belakang tabir ni bukan main bagi kat kami2 yang teraniaya ni pastu last minute lak tu. Tp klu keje2 tang publisiti yang inter-frame bagai pandai dah cr org awal2. Korang faham2 lah kan maksudnye... Memang BIAS... Totally BIAS okeh! Iza memang tak suke suasana keje yang sekarang ni! Rimas okeh! A Boss too flexible even the subordinate can take more advantage. Arghh!! Totally pressure. Okehla, dah malas nak cte panjang2 berjela. Ni jap g nak kena submit dummy ni kat boss. Pastu pas agree baru nak kena buat 200pcs copy. Klu disagree lak kena lah design baru or edit. Hampeh!

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails