Monday, 17 August 2009

Pagi Nan Indah! ^^


Assalamualaikum semua... Selamat pagi!!!!!!!!!!! Wah! Penuh keceriaan tul dak Iza pagi2 Isnin ni, kenape ye? Jawabnye tak ada ape2 la, saje je menceriakan diri sendiri di awal minggu ni kan. Psstt!! Mlm td Iza mimpi Iza dpt baby twin! Auww!!~ Tu yg pagi ni terus bersemangat kental gitu, tbe2 lak erk? Kahwin pun tak lagi. Hi3. Tak kisah la, yang penting Iza happy. Hik! Ehmm.. Klu diikutkan lagi 2 bulan je Iza bakal bergelar isteri org, tp banyak nye lagi benda yang Iza tak settle kan ni! Yela, ilmu2 memasak ni belum cukup lagi la... Klu masak yang simple2 tu reti la den ni, tp klu yg tak simple cm no lak roman eh? Hubby Iza lak dah mule tanye ari tu...
Perbualan di suatu tempat ketika makan
Hubby : Reti masak laksa tak?
Iza : Reti... (tp mcm dah lupe2 ingat, last masak pun time belajar2 dulu dok umah sewa)
Hubby : Nasi ayam?
Iza : Reti jugak! (ala, masak je la nasi cm biase pastu buh ayam! hahaha! )
Hubby : Gulai lemak labu?
Iza : Reti la , mcm masak gulai lemak sayur kobis tu tp gantikan le dgn labu..
Hahaha... Apakah tanda2 nye tu jika si bakal suamiku sudah bertanye tentang masak memasak ni? Gerun seyh!!~~ Takpe2 pasni kena slalu dok ngadap buku resepi, kuali n stand by hp kat dapur sebab mak I kan TERROR bab memasak ni. Hik! Ke mane tumpah nye kuah klu tak ke lantai. Muahaha... Insya'Allah, i can do it la demi Hubby n family tersayang nnt. Nak cte lagi ni, last Saturday kan Iza n Hubby g butik pengantin lagi sebab nye yang pegi mase first2 dulu tu mcm tak bape nak puas hati coz tak fit dgn kteorg. Iza kan nak tema KUNING RAJA... Tp yg dpt that time warna gold coklat.
So mcm tak besh aje. Nak dijadikan cerite Iza telah memujuk Hubby n mak Iza utk sewa baju sanding di butik yang lain. Puas hati wlu pun mahal sebabnye tailor tu amek sukatan baju ikut saiz badan kami berdua. Maknenye kami lah org pertama yang merasmikan baju tu nnt. Pastu design pun leh siap pilih lagi u.. Dah terasa mcm arits ni. Hi3. Yang penting design bukan baju kebaya la, bukan yang ade reben kat tengah2 tu la.. Tp ni NEW DESIGN okeh. Hu3. Poyo lah pulak. Tp mcm ala2 dress labuh gitu la.. Pastu ala2 kain seret2 kat belakang bile Iza jalan nnt. Hu2. Dpt ke bayangkan? Iza pun tak sabar nak tggu baju tu siap la.. Harap2 la ianya merupakan dress yang simple tetapi cantik dan yang penting sopan di mata bakal suami ku itu! :) Okeh la, ni Iza tgh tggu Hubby msg sebab nak g JAWI kat parcel E tu settlekan hal borang2 nikah yg tak settle dr mggu lepas. Leceh gak ye. Hu3. Nnt ade mase Iza update lagi ye kawan2... :)
^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. thanks izah jemput akak masuk blog u ....wah udah mau kawen ya ...congrat s n slamat berkampung kat dapur meningkat kan skill memasak

    ReplyDelete
  2. :: ur welcome kak mooN!
    :: mesti la iza invite sebab nnt kankak moon yg jd my photographer mse wedding..
    :: :P
    :: yoyoyoyo oo je erk?
    :: dep.tak bayar lagi ni..
    :: ;P

    ^i|z|z|A|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails