Friday, 14 August 2009

Pabila Ku Tersalah Sangka


Apakah maknenye simbol yang tertonggeng di atas? Hu3. Tak ade ape sebenarnye. Actually Iza nak share something pasal kejadian yang baru berlaku beberapa jam td. Hari ni Iza ade kelas English kat UiTM, niat di hati sebelum gerak keluar ofis tu memang lah nak sangat Hubby hantar kan ke kelas sebabnye tak tahu la nape sejak dua menjak ni Iza terlalu penat n sampai malas nak drive tau.
Secara kebetulan dan baiknya hati Hubby Iza ni, sepanjang minggu ni die yang hantar Iza g kelas every evening tau. Bayangkan masing2 keje, then should be Hubby leh take a good rest kat umah tp masih leh antar Iza g kelas and sanggup tggu Iza 2-3 jam sampai kelas Iza habis. Mase Iza tengah kelas tu die lepak dlm kete, tak pun die habis kan mase g Masjid Shah Alam yang besau tu, xpun die tido. :). Tp tu bukan topik utama yang Iza nak share. Alkisahnye mcm ni, td mule2 Hubby mintak tlg Iza amek die kat ofis then hantar die balik umah. Iza pun no hal lah kan sebab kelas Iza start by 6.30++ (Iza ni skema okeh, klu dtg kelas nak sharp tp pd hal kelas tak pernah start sharp sampai selalu kena perli ngan Hubby), then pas dah jumpe Hubby terus je Hubby bawak g pasar tani n suh Iza g tapau makan. Iza pun mcm "make me wonder" lah kan? Ohh!! Rupe2nye Hubby nak tlg hantar Iza g kelas lagi ye... He3. Baiknye la hai tunang kesayang ku ini. Ahaks! So mase otw ke Shah Alam tu Hubby tanye kelas habis kul bp. Iza pun agak2 le jawab yang kelas maybe habis dalam 9.00/9.15++ so Hubby pun okeh lah kan.
Then td mase attend kelas tu, lecturer leh dismissed kelas awal 8.20 mcm tu. So Iza terus la call Hubby nak suh Hubby amek Iza. Tp Iza dial no hp Hubby dekat nak bp puluh kali ntah tak berjawab. Mule la rase gelisah. Dua2 no Iza dah call tp tak berjawab. Hah! Time tu lah mule nak bersangka yang bukan2, biase lah bile fikiran mule tak tentu hala nak fikir secara waras memang lah tak boleh. Dekat setengah jam Iza dok tekan2 hp Iza tu call Hubby tp masih tak berjawab. Mule2 ade gak pk kot2 Hubby ni kat Masjid kot tgh dgr ceramah ke ape ke then silent hp. Pastu bile lame kelamaan call2 masih tak dpt mule la dtg fikiran bongok2 tu. Mcm2 lah yang Iza dah pk, kot2 Hubby ni dlm bahaya ke, ke Hubby saje nak buat Iza mcm tu ke, ke Hubby tertido sampai tak sedarkan diri pastu nnt Iza nak balik ngan ape kan? Dah la malam2 kat UiTM tu. Pastu klu ari Jumaat ni jarang2 sket student yang ade. Sampai Iza leh call adek Hubby la sume tanye Hubby ade balik umah ke ape. Tp adek Hubby pun tanye benda yang same mcm ni :


Iza : Ina, Abg ade balik umah tak?

Ina : Hah? Bukan die ngan Iza ke? Sebab Ina baru nak tanye Iza ni.

Iza : **dah mule pk melalut**oh yeke? Iza call banyak kali tp Abg tak jawab la..

Ina : Tu la, Ina pun ade gak call tp die tak jawab gak.

Iza : Aduh! Mcm mane ni, class Iza dah habis lame dah ni tp call Abg tak jawab... **mule rase nak nangis**

Ina : La..Iza bg tahu Abg tak kelas habis kul bp?

Iza : Dah bg tahu dah td habis kul 9mlm cm tu, tp ni kelas habis awal then call die tak jawab2...

Ina : Abg sehat tak mase ngan Iza td??

Iza : **mcm pelik nape Ina leh tanye mcm tu** sehat je tadi, nape?

Ina : takla, mane tahu x sihat ke...

blaaa..blaaa..blaaa...blaaa....


Duduk la Iza tercongok kat tepi bus stop FPP tu sambil dok pk mcm mane nak solve problem. Pastu dlm hati masih berharap, mintak2 lah Hubby just tertido je n cepat2 la tengok hp. Pastu try2 call lagi, dpt... ALHAMDULILLAH!!! Rase mcm lega giler la... Hu3... So Hubby suh tunggu sampai die dtg. Iza pun tunggu la... Then bile dah masuk kete story lah kat Hubby pasal semuanye, Hubby Iza pun gelak la pastu siap leh ckp "Apelah syg ni, suke pk bukan2 + negatif, Abg kat masjid la sebab tu silent hp" hu3... Iza ni bukan nye boleh klu situasi mcm tu, mule lah panik ta tentu hala. Nak2 klu keadaan mase tu terjadinye di malam hari. Ngeri woo!!!! Ahaks! Siap mase otw balik Putrajaya td leh touching sampai nangis jap terkenangkan kisah yg jadi. Adoi! Mule pk, EMO nye la hai dak Iza ni ye? Ke disebabkan dak Iza ni tengah "lampu merah"? Hu3. No komen. So for my Hubby, I'm so sorry k and a lot of thanks to you syg sebab banyak bersusah payah utk diri ku ini... Moral of story, dont be panic : think first and action after think! :p

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails