Thursday, 20 August 2009

Over Night Study OB ^^

Yuhuuuu!!!!!!!!!! Selamat Sore!!!! Iza hari ni masuk2 ofis je dah mcm lipas kudung rasenye. Dan2 tu pagi2 buta bz tetibe, pe kes? Selain drpd nak attend meeting caw. pagi2 buta tu ari ni gak ade Majlis yang Iza kate smlm tu. Smlm tggu punye tggu tp tak jadi rehearsal. So nak rehearsal la kul 10.00pg td. Nnt Iza update pasal cte tu yerk. Skrg ni nak mengadu pasal Iza tak cukup tido la... Cedeynye!!!!! Pagi td sampai terlajak2 tido, bangun klu 6.30pg. Pastu kelam kabut la capai towel n mandi n siap2. Sebab2 kenapa Iza leh terlambat bangun pg td adalah kerana Iza STUDY dgn SUNGGUH2 okeh! Susah gak nak motivate diri kite ni klu perkataan MALAS melanda dlm otak. Tp nak taknak kena la lawan ye kawan2. Pastu mlm td sebelum mule study, Iza buat la benda2 lain dulu. Leka2 ngan benda lain baru la leh study, org kate amek mood nak panaskan badan n otak yang tepu. So smlm baru teringat nak susun semula dokumen2 utk permohonan nikah yg Hubby amek dari JAWI smlm. Jom zoom kat bawah ni!

Okeh, pas teman Hubby amek dokumen2 sebelah pengantin lelaki (hubby) terus je bagi kat Iza untuk Iza completekan dokumen2 Iza n pas pada ayah Iza untuk beliau settlekan. Pastu smlm dlm kete Hubby Iza lak mcm tergedik2 gatal sebab tak caya nak kahwin! Hik! Hu3. Mudah2an termakbul n semuanya berjalan lancar. Amin...

Selepas dah settle semua dokumen2 tu Iza pun memulakan la proses pembelajaran yang semakin malap sebabnya mate dah mule mengantuk. Mulut lak asyik menguap aje. Adoi, tak mule lagi tuh! Hu3. Jam dah menunjukkan kul 10.00mlm tu, pd hal kul 8 lebih tu dah pegang je buku. Tp tak mule2 pun. Bp jam dah TERbazir dek kerana kealpaan ku itu. Pastu tbe2 dtg keinsafan dan semangat berkobar2 utk memahami pelajaran tersebut kerana tidak mahu blur pabila menjawab ujian pd ptg ini. Hu3. Skema tak ayat? Pic kata tas ni la bukti betapa kesepahan yang telah dilakukan oleh dak Iza. Iza ni memang klu study tak leh nak kemas2, mesti bersepah n serabut. Kdg2 tu sampai nak duduk pun takde space. Hik! Tp pastu kemas lah balik kan? Takkan nak biar je sepah. Melampau namenye tu. Saje je Iza edit pic tu jd mcm tu sebabnye malu bilik sepah2, so bile buat cm tu tak la bp nampak sgt kan? kan? :p Esok klu dah kahwin, time Iza study nnt bilik sepah2 mcm ni Iza suh je Hubby tolong kemaskan... :p Yela, kan Iza dah penat study, ape salahnye TOLONG kemaskan?? :p Alhamdulillah semalam dapat gak la cover topic2 yang Iza tak bp faham tu. So, ade la sket confident nak jawab n goreng dlm test ptg ni. Tp klu dah berusaha tak menjadi gak nak buat cm ner kan? Kena la usaha lagi. Okeh, jom ke entry seterusnye!

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails