click this to be awesome person

Tuesday, 18 August 2009

Ahlah Ya Ramadhan ^^

Assalamualaikum semua... Hari 18 Ogos 2009 bersamaan 27 Sya'aban 1430h, lagi 3 hari je dah nak masuk bulan puasa... Iza ingat lagi tahun lepas, beberapa hari sebelum berpuasa telah berlangsungnya Majlis Pertunangan Iza & Hubby pada 30.08.08.. Pastu 2 hari lepas tu je puasa klu tak silap... Hu3... So ingat ke tahun ni nak berpuasa ngan Hubby sebagai Suami & Isteri sebab dah merasa mcm mane berpuasa as tunang kan.. Tp yela, kite hanya merancang, Allah yang menentukan. tak kisah la yang penting semuanye diberkati oleh-Nya. Memandangkan Iza ni part-timer study kan so tak dpt la nak penuhi malam2 hari tu dgn solat sunat tarawih tu. Hu3. Kesian Kak La (dak umah Iza), die baru je nak ajak Iza g terawih sesame mcm tahun lepas wlu pun tahun lepas Iza tak g terawih penuh pun.. Hu3.
So, minggu ni Iza plan nak balik Gombak umah family nak sambut n berbuka puasa same2 ngan keluarga tersayang. Dah lame tak makan same2 ngan diorang ank2 bulan puasa. Ye la, lepas ni Iza dah tek berkesempatan nak balik sgt sebab ade kelas kan, so berbuke puasa kat kelas aje la... Nak buat cm ner, kena lah bersusah2 dahulu klu nak bersenang2 kemudian. :) Moga2 Iza dikuatkan semangat hadapi segalanya. Oh ye, Iza pun dah mule mintak address kawan2 sume sebab nak pos kad walimatulurus. So kepada sesiapa yang sudi nak dtg majlis Iza nnt rajin2 la ye email kat Iza alamat korang. Nak bg sms pun boleh. Hu3. Especially buat kawan2 yang dok jauh2 tu, luar KL n Selangor tu memang Iza kena pos sebulan awal lah kot. Klu yang dekat2 tu Iza pos 2 / 1 mggu awal pun tak pe kan? kan? :p
Ehmm.. klu minggu ni Iza nak buke puasa ngan family Iza sendiri, minggu lagi satu (kerajaan pas gaji) Hubby ajak balik kampung die buka puasa ngan family die pulak. Praktis2 buka puasa ngan bakal family mertua. Hik! Lagi pun Iza susah sgt nak merasa suasana berpuasa di kampung. Kesian kan Iza ni..Yela, membesar pun kat area2 Madinah Kuala Lumpur... Hah! Jangan salah sgka ye, Madinah tu dlm bahasa arab klu dlm bahasa melayu kite ni "BANDAR". Almaklumla skrg Iza kan amek kelas Arab! Dah tahu lah sket2 nak ckp arab yang simple2 tu. :p Okeh, nnt2 Iza update lagi k. Mcm2 benda nak share ni tp mase tak mengizinkan lagi sebabnya banyak la fail2 atas meja ni nak kena settle kan dulu. Daaa semua... :) ** Iza Uhhib Jamaah!** (maksudnye Iza sayang korang semua!)

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails