Tuesday, 2 June 2009

Ye Ker?

Salam... Actually Iza ade berita yg tak bp happy la.. Sedey pun ade sebenarnye. Wlu pun tak de kena ngena dlm hidup Iza tp Iza still terasa okeh. Pasal Abg Jeps la... Iza baru je dpt berita ni pg tadi tau, Pasal yang Abg Jeps Iza ni kena rompak mcm tu. Terkejut giler biler Iza dpt msg pg2 td. Mule rase tak kena tau, terus je Iza call org yg hantar msg tu kat Iza. Pastu memang sahih la cte tu. Ape yang Iza tahu la, Bro Jeps ni die bawak Datuk a.k.a Boss die ke JB sebab ade program IIM kat sane. Then Boss die suh die dok je kat bilik n tak yah hantar la kot, agaknye Bro Jeps ni boring kot tu yg die kuar ronda2 tp tak tau le naik ape. Ntah mcm mane leh kena samun lak. habis sume barang2 die termasuk uniform ofis yang die pakai. Ntah la, Iza masih tak dpt cte sbnr lagi. Ape pun alhamdulillah la die selamat. Itu yang penting. Kesian die. To Bro, sabar banyak2 k.. Mungkin ni sume dugaan...
Sambungan cte di atas ye...
Kisah terbaru yg Iza dpt dr sorang lagi kawan kat opish lame (Kak Mas). Die pun tahu dr seorang pegawai yg berada di tempat kejadian. Lebih kurang mcm ni la cte die. ~ Bro Jeps mase tu dok lepak2 dlm bilik sambil layan tv sume lah then ade org ketuk pintu bilik hotel. Then die bukak la, then ade 2 org mamat ni ckp die polis. Bro Jeps mesti terkejut nye kan? Pastu agaknya diorang terus masuk bilik hotel tu n terus je suruh Bro Jeps bg barang2 berharga die termasuk uniform keje okeh! Memang bengong arr pencuri tu. Pastu alasan mamat 2 ekor tu kate Bro Jeps ni konon bawak pengaruh dadah! Pale hotak die, Iza ni dah lame kenal Bro Jeps tahu le die sape. Ale2 je mamat 2 ekor tu menyamar jd polis. Then Iza tak tahu cte sebenar2 nye sebab tgh call Bro Jeps tp x dpt. Try call hp wife die pun tak dpt. Nak jugak tahu cte sebenar kan... Hmmm...
^izzah_nhkm^

3 comments:

  1. ini serius...!!(cam wonderpets).
    betul ke izzah??sian jeps.camne leh jadi camtu??jgn lupe citer ek bile dh tau story sebenar.nak kepoci gak!!

    ReplyDelete
  2. :: hahahaha!!!
    :: Abg Jeps dalam bahaya!!! (wonder pets)
    :: huhu
    :: memain lak kite ni..
    :: ntah la kak rose.
    :: Iza pun tak tau cte sebenar lagi ni
    :: risau gak..

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete
  3. hahaha berharganye uniform IIm tu kan..
    xde barang lain ker yg die nk rompak ...
    mmg lawak betul lah...
    nk gelak lg ni..
    har har har.............

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails