Friday, 12 June 2009

Pameran Hari Belia Peringkat Negeri Perak 2009

Aloha!!! Maaf la ye kerana telah menyepi sebegitu lame, tp lame ke? Hu3. Actually cite yg dak Iza terhegeh2 nak update ni dah berlalu seminggu dah. Tp mcm biasa le dek kerana tugas2 rasmi di pejabat yg tak pernah nak habis tu menghalang dak Iza untuk mengupadte blog ini. Okeh, namo ckp panjang2 dah terus je kite marathon same2 erk? Okeh, last week (05-06/06/09) Iza kena pegi pameran kat Manjung, Perak. Dapat memo pun last minute sesangat, teramat la tak gemar ye sebab nye terlalu rushing nak pack2 barang n others. So pegi bertiga ngan Kak Sha & Aida. Kiteorg gerak petang sabtu tp sampai sane malam la sebab nye masuk hiway then kuar tol teluk intan then terus je lalu jalan2 kampung yang mendamaikan dan kekadang agak menakutkan sebabnye sunyi je hai sepanjang jalan tu. Bile dah berjalan jauh tu mule lah rase mcm lapar je walhal dah pun makan sebelum gerak td. Biase le, name pun manusia erk? Singgah la makan kat area2 Bagan Datoh tu, wah! tak nyesal stop makan kat situ sebabnye teramat la besh, nak2 perut memang lapar ya amat2 la. Dah bershuffle2 dah cacing dlm perut rasenye. Huahuahua. Then after makan tu, Iza lak yg drive kete Kak Sha sebabnye Kak Sha ni rabun malam, hu3. Nasib la dak Iza ni masih leh drive manual wlu pun kete nye auto. :) (bangga sekejap, ceh!)
Finally kteorg sampai kat Manjung lebih kurang kul 8.++ nak ke kul 9.00 mlm kot. Then tercari2 gak le Hotel Lead View yg bakal kteorg duduk ni hah. Dalam pale otak dok pk, hotel ke rumah tumpangan erk? Hu3. Kejam tak judgement dari Iza? :p Then dalam mencari2 tu masa tengah nak ke arah traffic light tu ternampak dr jauh singage hotel tu. Mak ai!!! Betul2 bawah tu pasaraya Billion. Hahahaha... RAmai lak tu org2 Manjung ngah shoppa2 barang dapur kat situ. Parking dah la tak ade. Terpaksa le menapak jauh sket nak ke Hotel. Sampai je hotel, check in sume pastu terus je naik bilik sebabnye tak sabar nak merebahkan badan ku yg dah longlai ni hah. Tengah2 dok syiok nye baring guling2 bagai, Kak Sha tbe2 je ajak g turun Billion cari barang die sebab die tertinggal berus gigi n facial wash. Adoiyai!!! Nak taknak kena la kteorg ni terkedek2 mandi sume pastu turun kat bawah tu cr barang. Leh plak termelencong ke Lumut. Hua3. Lagi pun bukan nye jauh Lumut tu. :p

Then keesokkannye tu bangun pepagi g breakfast kat area depan Majlis Perbandaran Manjung, settle je makan2 sume terus je gerak g MPM untuk tengok booth n menjaga pameran berkenaan. :p Tu gambar kat atas tu konon2 bz le tengah melayan pelawat2 yang dtg menjenguk booth ROY ni. Famous amous kteorg nye booth sebab mereka2 ni nak kipas lipas. :p

Setelah kepenatan menjaga pameran kami pun bertukar shift la. so sebelum balik tu snap2 la gambor gedik2 jap. Kena cepat sebabnye nak menyinggah ke Lumut untuk shoppa2 jap barang2 makan. Saje suke2.

Hah! Ni lah hasil yg terjadi setelah sampai ke Lumut, sebelum membeli dah blah dr situ kena la capture some pix gediks2 kan? Ade le jugak Iza beli barang2 makan jajan tu untuk org2 kat Putrajaya. Hu3. Then after tu terus je gerak balik Putrajaya dan yg syioknye ari esok (Isnin) tu cuti perjalanan. Yuhu!!!!!!!!!!!!!! Okies kengkawan, sekian sampai sini dulu ye. Petang ni Iza akan bertolak ke Taiping with Hubby Sayang & my future sister in law. Ade kenduri kahwin le, then balik cni pagi Ahad sebabnye terus ke Shah Alam Iza register UiTM. Wish me besh of luck yeah! Daaa~
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails