Monday, 1 June 2009

Day 1 : Bengkel Pemantapan MPK & FM @ GSV Beach Resort PD

Walla!!! Pix2 kat sudah terbukti betapa gediknye mereka2 ni beraksi dan berposing. Hu3. Actually opish kteorg ni memang agak ketinggalan zaman okeh. Dah tengah tahun baru sibuk nak buat Manual Prosedur Kerja (MPK) n Fail Meja (FM)... Hampeh tul! Dah le buat kat PD, tak class langsung. Bahagian lain sume buat kat tempat2 yg menarik lagi besh! Seperti di Bali, Langkawi.. Aduh!!! Tercabar keimanan ku ini. Uwaa!! Tp ape pun okeh la dr buat kat Menara KBS kan? Hu3. Okeh, Iza gerak pagi tu dr opish lebih kurang tengahari. Before gerak tu masuk opish jap tunjuk muke kat boss then g umah Hubby amek laptop pastu terus je gerak. Tak lah jauh mane pun tapi biase le bile dah drive lebih dr 1 jam tu kebiasaan akan rase mengantuk. Hu3. Tp takpe, layan je cd dalam kete. Bawak pun tak le laju sgt sebab saje nak menikmati pemandangan hiway. Kuakakakaka! Wlu pun baru je tukar tayar kete ngan Hubby ari Khamis tu. Tu yang tak jadi teman dak Effa g shoppa2... Hu3. Maaf ye buk Effa yg kini sudah ade blognye sendiri. Tetapi private... :p

Sampai je kat Golden Starits Villa Beach Resort tu terus je check in ngan Effa wlu pun ramai yg tak sampai lagi. Ala.. Mcm tak faham2 je janji melayu kan? Janji kul 2 sampai kul 3, 4, 5, 6... Hehehe.. Iza n Effa je leh dijadikan contoh sebab sampai awal dr mase yang telah ditetapkan.. :p~ bukan tujuan membodek tau! Tp hakikat. Then sampai lagi satu group naik kete opish, pastu rase perut cam lapau lak. Teringat lak dulu mase ade kursus kat IIM rajin gak makan kat area2 depan Poli PD ngan dak a'ah n yang lelain. Kebetulan lak dak Effa ni pun ex-Poli PD. So kami beramai2 memenuhkan SLK Iza tu g ke tempat berkenaan. Iza panggil tempat tu Gerai Bawah Pokok. Memang gerai tu kat bawah pokok pun. Redup aje. Sungguh mengasyikkan. hi3. :p~ Kat gerai tu ade jual laksa, mee sup, bihun sup, goreng pisang, cucur udang, keropok lekor n mcm2 lagi la. Tp yg paling buat Iza tak leh tahan ialah pencicah nye. SODAP ya amat la... Konyang parut den ni hah! Hu3.

Seperti biasa kteorg ni memang akan bertukar kelakuan klu berhadapan dgn cammy. Hu3. Lantak la mereka2 nak kate ape.. Yang penting we all happy together!!!! Yueeyy!!!

Lupe lak nak intorduce, hu3. Almaklum le selalu kan cte pasal Dak Effa, Mr. Ijal & Cik Hajar je kan. So kali ni meh2 Iza perkenal kan pd kalian. Dr kiri is our programmer yg pakai spec tu name die Khamsiah tp kiteorg panggil Kak Kham je, die dah kahwin dah, tp die memang cantik. Comey aje.. Sempoi giler!!! Syuke lah kat die.. :p~ Yang sebelah die tu Iza tak yah kenalkan lah erk. Korang sume mesti dah tahu dak Effa kan? kan? Dan sejak akhir2 ni die mule berubah penampilan menjadi ala2 Yuna ~ Dan Sebenarnye.. ekekeke.. :p~ Pastu diikuti oleh tuan punye blog ni n Cik Aida kite ni...

Takpe2. Bagi laluan ye kepada gambar2 ini. Biase la, kanak2 ribena memang berperangai mcm ni. Ngee~~ Tema ala2 same je, putih, hitam, coklat, biru tua...

Hah! Ditambah pulak lagi sorang sebelah Kak Kham tu ialah "Kechik" a.k.a Kak Sha. Hu3. Umur dah 26 tapi badan tak mcm umur 26 pun. Hu3. Dah penat berpansa, bergambar n bersambang (bak kate Effa) terus je naik apartment rehat2 n mandi untuk ke kelas. Tp gambar berposing dlm bilik tak upload lagi ni. Takpe2. Nnt Iza update ye...

Hahahaha! Gelak dulu tengok pix ni sebabnye macam ape je. Tengok muke dak effa. Hahahahaha!!!! Pastu muke tuan punye blog ni pe hal tersengih sampai mcm tu sekali? Adoila... Mcm2 la... Mase ni kelas malam sementara menunggu penceramah siap sedia.

Sekali sekala Iza jadi peserta Bengkel, selalu jadi urusetia je kan? Memang la mengantuk tahap cipan nak2 klu penceramah tu pun slow je. Adoiyaii!!! Layan kan aje... Nak on9, lap top den dah kono pinjam untuk slide show kek dopan tu haha! Menganga yo lah dongar ceramah ni hah!

Buruk bebenor erk back ground yg disediakan oleh GSV ni. Hampeh je! Tak grand langsung! Kesian tul lah.. Hu3..

Berakhirnye ceramah ini, lega~~ Sewaktu penyampaian cenderahati kepada penceramah daripada KPP I Tuan Haji Rosli yang selalu tenang je. Syuke lah kat die, cara die kerja rileks aje. Hehehehe... :) ~ Jom marathon ke entry seterusnye..

^izzah_nhkm^

1 comment:

  1. cakap kat effa cover ar perut tu ckit..
    mwa ha ha haaaaaa....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails