Wednesday, 27 May 2009

Tibe2 Sakit... :(

Alkisah semalam Iza ajak Hubby g pasar tani tau, rutin hari Selasa mcm biase lah kan. Mule2 tu Hubby tak nak sebab katenye die keje mlm tu, tp Iza pujuk2 gak. Akhirnya pegilah. So, kteorg kuar dlm kul 8. 30pm mcm tu. Mule2 ingat nak makan kat pasar tani tu tp disebabkan Iza terasa mcm nak makan nasi dan ditambah keadaan sesak kat gerai2 biase kteorg makan tu, so Hubby kate tapau je makan dalam kete. Iza mane leh boleh kan mcm tu, ale2 Iza ajak g berkelah kat depan opish die tu. He3. Lagi pun parents Iza otw ke Putrajaya, nak amek borang permohonan rumah yg Iza dah isi tu. Dah alang2 tu ajak le diorang join kteorg sekali kat Dataran PPj tu. Iza beli nasi kerabu tau (pastu baru teringat yang Iza tak makan nasi pun sehari suntuk) No wonder lah perut n badan rase lain mcm je. Then dah settle makan sume, baru parents Iza sampai. Borak2 pasal "majlis kteorg" jap, pasal business la, mcm2 la. Then diorang dah nak balik, sempat gak Iza bagi frame yang Iza dah amek kat kedai gambat kat PJ. Ala, gambar studio yg mase konvo tu. Pas2 kteorg pun balik la sebab Hubby nak keje. Then mase otw nak sampai rumah Hubby tu Iza tbe2 rase sakit perut (mcm bisa2 tau) pastu rase nak muntah. Sah, perut masuk angin ni. pastu ape lagi Hubby stop lah kat tepi jalan tu sebab Iza dah tak leh tahan nak muntah. Then terus rase lemah longlai badan ni. Balik, salin baju tido pastu letak minyak angin & baring. Baru nak selesakan badan je, rase mcm nak muntah lagi. Pe lagi terus speed g toilet. Giler, ape yg Iza makan td tu sume keluar balik. Membazir tul!! Hu3. Pastu call Hubby kejap, Hubby mule risau...Then dah mule mamai2 sebab dah telah ubat sblm tu. Bangun pg td masih terasa sket2, pening2 pun ade. Tp yg pastinye perut memang lapar giler. Alhamdulillah now dah beransur okeh. :) Hu3. Moral of the story, silalah jaga waktu makan anda ye Cik Iza... :p

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. :: Cik adik oii..jaga sikit kesihatan tue yer..badan da lah cam tue..lagi tak nak makan

    ReplyDelete
  2. :: heheh
    :: adoi!!
    :: kan dah kena marah ngan kak erin..
    :: hihi
    :: yolah..yolah..
    :: daku yg menurut nasihat mu..
    :: ngee~~
    :: thanks sis!

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails