Wednesday, 6 May 2009

Pameran Sempena Kempen Penambahan Ahli Persatuan Belia @ Dataran Petaling Jaya

Setelah sekian lama blog darwisydarwisyah ini tidak berupdate kan? Hu3. Maaf la yerk kepada rakan2 sekalian. Bukan sengaja tp memang kesuntukan mase, mase yang sedia ada perlu digunakan untuk istirehat lor~ Terlupe lak nak bg salam.. Ngeeee~~ Salam semua, hope sehat2 hendaknye ye wlu pun skrg ni cuaca tak menentu. Okeh, minggu lepas wlu pun 01 Mei 2009 diiktiraf sebagai Hari Pekerja, tetapi dak Iza ni terpaksa kerja!!!! Ape cte??? Leh g buat aduan awam tak? huhu.. actually bukan le terpaksa sebenarnye, dah menjadi sebahagian dr tanggungjawab kerja kan. Harus le melaksanakan jua wlu hati tak berapa rela..Hik! Lagi pun Hubby Iza pun tak de, die berkonvoi bersama rakan2 sekerja nye ke Kedah ade kenduri kahwin. Bukan setakat kat Kedah, leh sampai ke Perlis sekali, siap masuk Gua Kelam lagi. Takpela, sekali sekala kan? :p~ **tetibe kuor ayat sporting pe hal? :p~**

Ni le flyers or broshure yang diedarkan untuk orang ramai. Tengok mcm menarik kan? kan? penuh dgn warna warni yang ceria! Yeah! Hidup mesti ceria kan? :) Tp Iza nye shift mase last day tu adalah pagi, so memang tak sempat nak layan artis2 nye persembahan tu. Tak kisah pun, bukan nye minat sgt. Tp klu ade perfom dr Abg Shahrul Anuar Zain, confirm den yg tgu terpacak kat stage tu. :p~ Actually menda alah ni dibuat 3 hari berturut2 dari 1hb - 3hb, so dijadualkan shift pagi dan petang. Hari kedua tu Iza dpt shift petang. Then berhadapan dgn Dataran PJ ni adalah Amcorp Mall tau. ape lagi, bersiar2 sambil membuang duit Iza dgn beli menda2 ntah pape... Yang penting dpt gak sehelai baju blouse yang ala2 ibu ngandung! Then officer Iza tanye "kenapa eh Iza suke pakai baju ala2 ibu ngandung?" Hahahaha.. Tu namenye dah tak sabo nak ngandung secara halal la.. :p~ **tetibe rase nak menjerit kat Hubby**

Yeszzaa!!!! Abg Ijal kite ni sedang tekun memperbetulkan keadaan streamer yg telah bengkok akibat angin yang kuat. Dia ni gak le officer yang sporting serta menemani ku ke mane jua. Maksudnye bile program opish la, leh jd bodyguard, merangkap abang wlu pun badan nye tak begitu sasa. Hahaha! Tp die memang bagus kerana tak berkira dr segi kerja, kerjasama tu kan penting! Betul tak? Mcm Wonderpets tu! "Apa yang penting???" "KERJA...SAMA" Apa yang sama??? "KERJA....PENTING" Huahuahuahua **dak Iza dah mule sengal**

Streamer yang dah kembali okeh seperti sedia kala, tp tak bp nak okeh la sebabnye tang batang yang menyokong kat belakang tu mcm dah tak bp nak lurus. Hu3. Bukan salah sesiapa okeh, Iza dtg pg2 tu tengok keadaan booth memang menyayat hati sebabnya mcm kena ribut aje. Memang pun sebab malam tu hujan n maybe angin kuat kot... Aktiviti utama mase pameran ni adalah Paintball! Siap berperang lagi, org Singaporean pun turun untuk amek bahagian.

Tapak Paintball yang besar dan banyak stage. Yang Iza tahu rank paling rendah adalah D4 aje. Itu merupakan stage yang pertama untuk mereka2 yang baru join paintball ni. Ramai gak officer ajak join. Malas la, bukan ape. Dah le panas ya amat, pastu nak kena sarung ngan suit paintball yang tebal2 sgt tu. Mau pitam sat g, dah le klu kena palete / peluru tu sakit. Mau bengkak or lebam seminggu dua minggu. Serik!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak nak!!!!!!!!!!!!!!! Wlu pun hadiah yang ditawarkan berpuluh2 ribu, den tak rela n tak nak! Actually untuk org luar yang nak join kena bayar le, tak ingat bp ratus. Tp untuk pegawai KBS hanya la free! Besh kan? kan? :p~ Padang ni besar giler, name pun dataran kan. Sebelah tu Kelab PJ, then sebelah lagi tu A&W 24h, pastu berhadapan ngan A&W tu stesen LRT Putra Taman Jaya **dah lame tak naik LRT Putra..:P~**

Geng2 paintball yang sedang berkumpul dan bersiap sedia untuk berperang! Bile start je referee bg hint, berterabur memasing cari kubu pertahanan untuk menyerang dan menembak! Sampai terpelanting2 la palete tu keluar. Tp serunuk gak, layan!!!! Then balik dr pameran last day tu Iza terus je g pick up kwn Iza a.k.a kawan rapat time sekolah dolu2 tu sebab kteorg nak g melawat kawan2 yang baru terima baby. :P~ So, stay tuned ya! Muah!!!
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails