click this to be awesome person

Friday, 22 May 2009

New Baby Born & Faris Aiman

Salam semua, Iza skrg kat umah parents. hu3. Seronok giler bile bangun pagi2 je dah ade sarapan dr mak tersayang. ngeh3! pemalas kan? bukan pemalas la sebenarnye tp nak bermanja okeh! yelah klu kat umah putrajaya kan Iza bangun2 pg terus g keje, then weekend lak kene keje jugak. so minggu ni le mase untuk berlibur.Nak2 skrg dak Faris ade kat umah Iza, rindu kat die sebab tu Iza g amek die tadi kat umah die. Tp yg tak beshnye td mase die tengah main sorang2 die jatuh the dahi die terhantuk kat tepi meja tau. Ape lagi benjol kau2 giler arr!! Iza lak yg cuak. Tp die rileks je tak nangis. Puas la mak Iza n Iza sapu minyak panas, tuam ngan air suam, tekap dgn ais batu. Nasib baik dah surut sikit benjol die. Klu tak mau bising mama die nnt. Yelah, dak Faris ni jenis lasak tau n tak reti dok diam tau. Nak buat cm mane... Hu3. Okeh, malam td Iza n mak Iza g melawat sepupu baru bersalin 2 minggu lepas klu tak silap. Dapat baby gurl. So chomelll!!!
Then smlm kan Iza otw nak balik umah dr Putrajaya, Iza singgah kat Giant kejap beli hadiah utk baby gurl tu. Then beli wrapping paper n buat paper beg sendiri mcm biase. :)Serunuk je klu beli barang2 baby ni, rase teruja semacam. Hmmm.. Bile la nak ade baby sendiri ni. :p~
So after maghrib tu Iza,mak Iza n adek Iza pegi le ke Selayang. Tp sebelum sampai umah sepupu tu singgah jap umah dak Faris, saje nak kidnap die jap bawak tengok baby sekali. Ni le gambor kat atas ni. Dak Faris yang dah botak!! Ha3. Muke tak boleh blah. Tak bp nak comel da kan? Yang baby Iza tengah pegang tu pulak, tak kisah je org dukung die. Tiiido je kejenye. Yelah, dalam ari lagi kan mesti lah syok tido.


Yang ni dak Faris tengah jelesh sebab Iza pegang baby. Seboleh2 die tarik tangan Iza tu suh lepaskan baby tu. Boleh? Kelam kabut le Iza bangun sebab nnt habis kena kenyam lak baby ni. Mulele dtg mood tak betul die tu. Tengok muke pun dah tau dah. Eii!! Pastu Iza umpan die ngan camera, ni le hasil snap dak Faris. Pastu jahanam camera Iza tu, sebelum jadi lebih hancus cepat2 le Iza bangun amek camera tu.


Ni lah baby yang baru berusia 25hari... Name die NUR ARIANA QISTINA BT MOHD FAHMY. :) Yang sepupu Iza tu lelaki. Iza selalu panggil die abg mamy je. He3. Panggilan zaman kanak2 dolu2. :) Rambut lebat giler tau baby ni.


Ariana baru pas salin baju tido. Name dah mcm watak dlm cite Matahari je. Hu3.


Lenanye la hai Ariana ni tido... :) Sweetnye... Uwa!!! Jelesh la.. :p~


Kejadian selepas beberapa minit kteorg minum tu dak Faris tumpah kan air teh o tau. Pastu Iza suruh le die amek kain lap atas meja tu, then memang die dah pandai lap sendiri. Pastu jadi kemaruk nak lap jelantaitu sampai lebam. Sampai ke dalam bilik pun die nak g lap. Jom layan video kat bawh ni jom. Iza tak buli die okeh!!! :p

video

Korang nilai le sendiri.. Hu3. Daa~~ selamat berhujung minggu kalian..

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails