click this to be awesome person

Thursday, 21 May 2009

Melaka : Survey Hotel & Booth

Fuh! Fuh! Memang ketinggalan betul dak Iza ni dlm update mengupdate blog. Bayangkan cte minggu lepas asyik tertunda-tunda aje. Kesian betul kat aku ni. Hu3. Okeh, jom layan cte mase Iza & pegawai pegi menerjah & memantau tapak pameran (booth) & tempat we all bakal berkampung selama 5 hari untuk Sambutan Hari & Minggu Belia Negara 2009 @ Melaka. Klu tak silap la, hari selasa minggu lepas tu Iza follow my officer pegi jenguk tapak pameran di MiTC Melaka. Lagi pun ade supplier nak pasang backdrobe office. So kena le pegi memantau kan, dah name pun keje bawah caw.penyelarasan dan pemantauan. Sesuai gitu... :) Pagi tu terajin lak g masuk opish mcm biase, pd hal memo dah kuar 13-17 Mei 2009 kami semua memang bertugas di Melaka. Takpela, rajin sket2 je tolong kerajaan... Gerak dr ofis lebih kurang lepas lunch cam tu le. Naik Myvi SE Cik Hajar kite tu tapi driver nye adalah Mr. Ijal. He3. Kelakau okeh bile Abg Ijal kite ni dah biasa bawak kete auto, then tbe2 kena bawak manual. Hamek! Memang tersengguk2 le kete Cik Hajar tu. Adoi. Boleh tengah naik bukit die maintain gear 4? Boleh? Adoi!!! Dah menjerit2 Cik Hajar kat seat belakang. Ha3. Lawak3!

Saat ni baru je nak masuk tol Ayer Keroh, tol nye adalah berharga RM 15.40 okeh. Tp memandangkan Cik Hajar pakai Smart Tag so x adelah resit. Cume Iza harus ingat sebab nnt klu dlm kes claim akan dtg senang. :)~ Then after tu terus je Cik Hajar suruh cr port untuk makan tengahari. Kteorg ni mane le biasa kan tempat2 makan kat Melaka ni. Klu suh cr tempat untuk shopping tahu le! He3. So makan kat foodcourt Newton aje la yg dekat ngan Dataran Pahlawan tu. Pastu siap kena saman ngan Majlis Bandaraya Melaka lagi sebabnya kiteorg tak beli kupon letak kete. Mane le nampak pondok yg jual kupon tu sebabnye kecik bebenor. Dah le klu nak beli kena beli sebundle. Die siap ckp lagi tarikh luput sampai 2010. Ape, die ingat kteorang ni selalu nak dtg Melaka ke? Adoi!!! Ale2 Cik Hajar abaikan je saman tu sebab katenye sie bukan selalu dtg Melaka n org Melaka pun. Hahaha! Senang kan?
Settle je makan2 sume (seperti biasa klu kuar ngan Cik Hajar time keje n pasal hal keje memang die yang akan belanja n bayar. Sampai naik segan den ni hah! lagi pun bukan Iza tak nak bayar, tp dah kene bising ngan Cik Hajar, so redha je la. So terus je gerak ke MiTC tu. Boleh tahan jammed gak jalan kat Melaka ni erk? Ingat ke kat KL n Putrajaya je jammed, may be sebab time lunch kot.

Tu dah sampai dah kat MiTC. Jom kite terjah masuk ke dalam. Yuk!!!

Okeh. Ni lah rupenye back drobe baru opish kami. Ha3. Mcm le sebelum ni ade back drobe yg lain. Wakakaka! Tu dia, bertungkus lumus okeh abg2 ni buat keje. Ye lah, duit beriban2 masuk kan. Kene le bagi servis yang mantop!!! Seperti biasa Cik Hajar & Mr. Ijal jd pemerhati. :)

Tada!!!! Dah pun siap. Nampak mcm senang je nak pasang mende alah ni okeh. Tp hakikatnye cukup mencabar kesabaran. Mane taknye, mende alah ni very sensitif tau. Pantang terusik sket mesti nak jatuh la die nye baju tu... Stand nye okeh2 aje. Color purple tu dipilih oleh kami bertiga. Jahat x? Bukan nak tanye pendapat ramai & boss dulu. Ha3! Kami berkuasa sekarang. :p~

Ye! Ye! Memang tak sah dan sahih klu tiada gambar2 kami berposing di sini ye. Harus le, kami yg jadi perasmi nye. Jangan mare!

Alolololo~ Mr. Ijal pun nak jugak ke? Nah, amek! Xpe2 Iza kan baik hati sebab tu Iza tlg snap kan gambo ni. Ye tak? selesai je memantau booth tu terus je pegi ke Hotel sebab nak tengok cm ner le rupenye hotel n keadaan dlm tu. Mari2 kite tengok! Tengok je tau jgn komen ape2. Ngee~~

Masuk2 je terus nak usha bilik tido n toilet mcm mane. Tp kena le melalu dapur n hall dulu. Ni adalah ruangan dining hall & hall biase okeh. Bagus tul apartment ni sebab fully furnish. Kan bagus klu beli umah terus dpt one set cenggini. Berangan lebey lah dak Iza ni.

Yesza!!! iza chop bilik ni dulu!!!! :p Jahat x? Ni adalah master bedroom okeh. Ade 2 single bed tp telah dirapatkan menjadi satu. Yang penting ade aircond. Beshnye!!!

This one lak 3rd bedroom. Not bad jugak la. Tp agak kecik sket ruang nye.

Hah yang ni 2nd bedroom lak, harap maaf ye krn pix ini agak tidak tersusun sebab dak Iza malas nak susun. Banyak keje la.


Owh! Yang bath tub ni hanya ade di dalam master bedroom okeh. Bilik saya leh tu. Kuakaka.. Nampak sgt le ko gile kuasa dak Iza oii.. Insaf2 le sket.

Ruangan dapur yang lampunye tak berfungsi. Sengal aje.

Sebelum meninggal kan apartment/hotel ni harus le snap2 ruang di luar nye pule. Lorong yang agak menggerunkan pabila malam tibe. Dah mcm bunyi misteri nusantara lak.

Bahagian Lobby Hotel/Apartment Block 1.

Melaka Watercity Resort Building's.

Hakikatnye memang tak besh pun resort ni. Ntah pape ntah. Sebabnye pengalaman yg tak besh sepanjang 5 hari dok kat situ ngan lain2 opishmate. Asyik black out je block yg kietorg duduk tu. Sengal okeh, block lain tak pulak. Berhantu ape? Hu3. Tak mo dah dok situ lagi next time.
^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. seb baik mase tido tu xder org dok panggil panggil izzah wakakakaka!!!

    ReplyDelete
  2. :: hahaha
    :: tahu xpe..
    :: tp klu panggil pun bukan iza dengau pun..
    :: sebabnye tido mati gara2 kepenatan menjaga pameran..
    :: hahaha

    :: yoyo je..

    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails