Friday, 22 May 2009

Melaka : Day 1 (Ekspo Hari & Minggu Belia Negara 2009)

Sambungan dari ceritera sebelumnya ye kawan2. Okeh, after settle je follow pegawai2 Iza g survey tempat tu terus je balik Putrajaya. Sampai ofis dlm kul 7.00 mcm tu. Then malam tu pulak dlm kul 10.00mlm kiteorg (Mr. Ijal, Iza & Aida) janji nak jumpe kat depan PPJ (opish Hubby) sebabnye kiteorg kena gerak ke Melaka malam, ye lah pameran perlu dibuka esoknye. Bile pk2 balik klu nak gerak pagi2 dr Putrajaya ke Melaka rase mcm tak sempat je. so why not gerak malam tu and then esok tu tak le rush2 sgt kan? So perasmi untuk apartment tu adalah Iza & aida. Mr. Ijal tido kat apartment gak tp berlainan tingkat. Mean ade 2 apartment la yang disewa untuk kami. Sampai Melaka malam tu tepat jam 12.00 tgh malam. Si aida dah syok layan tido kat seat belakang siap baring2 lagi. Yang Iza ni jd serba salah tau nak tido sebabnye kesiankan kat Mr. Ijal ni hah, tengok die pun dah terkebil2 matenye so berjaga same la ngan die, tp kekadang2 tu terlelap sekejap then celik bali. Hu3. Bile check in je dlm hotel terus tak ingat ape dah. Pd hal kat umah pk mcm2 sebab apartment tu kan sunyi n tak ade org sgt tp bile badan dah kepenatan, otak dah tak bp nak function terus je rebah diulik mimpi kat atas katil yang lembut & bilik yang berhawa dingin. Hu3. Pagi2 tu sedar dah kul 7 lebih tau, ape lagi terus kelam kabut capai hp call Mr. Ijal suh die siap sume, then g bilik sblh kejutkan Aida. Siap2 sume terus je turun kat park n g breakfast dulu then g MiTC.

Sesampainya kami kat MiTC. Kesian kan tengok dak Iza ni pakai beg tu? Mr. Ijal ckp dah mcm budak2 sekolah bwk beg yang dlaam beg tu ade buku2 teks tak ikut jadual. Jahat giler. Pastu bukan nak tlg Iza pakai ke ape ke.

Saat kami tergedik2 bersama. Hu3. first day tu org tak ramai sgt. So bersantai le sikit. Lagi pun hari keje kan. If ari cuti ramai la kot.

Pastu time free2 sesangat tu ape lagi ajak le Aida round2 kat sekitar booth2 yg ade. Pastu singgah kat boort blind massage ni. RM10 je for 20min. Besh giler sampai Iza rase nak terkencing okeh bile die urut tang tapak kaki tu. Hu3.

Hah, muke org yg sebuk inter-prame kat camera Iza. Hu3. Kesian tak ade sesiapa nak snap pix mereka.. **Fazil & Mr. Ijal**

Seperti biase dak Iza mule terencat dan agak kesengalan. Sampai dok kat bawah lantai tu sebabnye pengajur amat kedekut kerana hanya bg 2 kerusi untuk satu booth. Ade ke patut? X patut kan? Kan? Pastu kiteorg ape lagi, bukak lap top Iza then layan movie DVD. He3.


Tu ade 3 kerusi, sebabnye g cilok sebelah nye. Sebab booth mereka masih belum bertuan. Hu3. Pinjam je, nnt diorang dah dtg kami pulang lah balik okeh!

TRIO terhebat. Kuakakaka. Dua tunangan org, sorang lagi bakal mengikut jejak langkah kami. Pastu tahun ni berderet2 n bergili2 amek turn naik pelamin. Cayalah!!!! :P~ Hidup Cawangan Penyelarasan dan Pemantauan!!!!!

Ni time dah nak balik dah, actually ade 2 shift. Iza n yang td2 tu shift pg n petang org lain lak cover. So ape lagi, ajak Mr. Ijal round2 bandar Melaka la. :P~

Ni lah hasilnye dr bershoppa2 kat JJ Melaka. Hu3. Murah okeh, sebab tu dak Iza beli. Lagi pun dah lame cr sluar ni, material die besh. Ala2 khakis mcm tu. Lagi pun Iza kan tak brp dibenarkan wearing jeans oleh Hubby. So... Sayang yang menurut perintah je lah. Hu3. Okeh la, nnta de mase Iza update lagi k. Banyak giler gambar2 kat Melaka ni. Sampai tak larat nak update . Ni pun tengah bz ngan keje, sambil2 usha kad kahwin kat internet. He3. Chow!!
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails