click this to be awesome person

Tuesday, 19 May 2009

Bengkel Akta 668 @ Ipoh, Perak

Yuhu!!! Setelah sekian lama blog Iza ni terbiar menyepi sampai rase mcm dah tak ade mood nak tengok blog sendiri sebabnye tiada ape yang baru. Kuakakaka.. Salah ku sendiri ni. Okeh, no more tangguh2 okeh. Entry ni sambungan dari entry yang di bawah ye kawan2 ku sekalian. After Iza balik dr jadi urusetia bengkel yang di Kuantan tu terus je esok nye tu bergerak ke Ipoh. Lebih kurang dalam kul 8pg mcm tu terus je gerak g opis n naik kete opis le. Tp dah pasang niat dlm hati sepanjang perjalanan tu harus tido kerana bada terasa letih dan longlai okeh... So celik je mate mase tu baru sampai kat R&R Rawang, driver n mr.ijal nak makan dolu, Iza tak makan la coz time tu period pain. Gilos tul arr!!! Rase mcm org nak terberanak pun ade. Mr.Ijal dah riso takut jd pape kat Iza.Hahahaha! Rilek la, dak Iza ni gimik je lebey... Kuakakkaa... Wlu sebenarnye sakit tp masih cube menahan kesakitan itu..Auww!!~~

So, sampai2 je terus check in kat Hillcity Hotel Ipoh tu, ala kat area2 Gunung Rapat tu. Yang berdepan ngan Hentian Limau Bali a.k.a Tambun tu. Then kuar balik sebab peserta tak sampai lagi that time, kuar2 g makan jap kat belakang stadium...tempat yang family Hubby rajin makan pepagi... then terus g area2 Tambun sebab uncle Loga nak cr limau bali. Bapak banyak die shopping, dak Iza tak shopping ke? Kan dak Iza nye fav. tu.... Hahahaha... Tak shopping pun sebabnye budget dah agak2 lari dan tak sempat nak kejar okeh.. Huhu..

Okeh. Settle je pegi berfoya2 tu terus masuk hotel balik nak uruskan pendaftaran peserta bengkel. Bapak bangan arr urusetia kat JBS Perak ni (maaf le ye klu ade sesapa, sedara mara ke yang keje kat JBS Perak kat Ipoh ni ye) dah memang hakikat diorang sengal tahap gaban, so terpaksa Iza akui la jugak wlu pun pd mulenye Iza hanya bertanggapan sahaja. Mane tak Iza ckp bangang sebab kteorg awal2 dah forward surat thru fax & post tau maklumkan yg mintak diorang jd urusetia untuk sesi pendaftaran tp ale2 urusetia pendaftaran adalah kami yang dari Kementerian a.k.a HQ ni. Boley??? Pd hal budget dah bg kat negeri. Memang bengang arr.. Pastu dgn masalah printer lagi. Haiihh!! Serik la buat program ngan mereka2 ni. Pegawai2 belia die lak action nak mamps... Budget gred pegawai tinggi sgt.. Ingat ke 41 ke..32 ke... Ale2 just 27..and 17... Tp berlagak mcm bos tu! Bos Iza yang 41..48..52 pun tak berlagak camtu... Ingat besar sgt ke? Kan mule dah Iza nak gune bahasa kesat.. Hu3.. Pape pun ampun maaf la ye kepada yang terkena tempias tu... Pix di atas semasa sesi suai kenal sedang berlangsung antara Mr. Ijal & para peserta dr Selangor & Perak.

Ramai peserta lelaki le kali ni. Nape erk? Peserta perempuan dah tak minat berpersatuan ke? Atau ade sebab2 lain erk? Hu3. Tak kisah le yang penting nnt after tamat je bengkel fasa 1 ni report ku lengkap dengan statistik2 tertentu.. Huarghh!! Pagi ni ade meeting.. Menci!!!!!

Sewaktu My Boss Kecik sedang memberi sedikit penerangan, kesian Cik Hajar baru pas operate gusi tapi masih lagi dtg tunjukkan komitmen beliau!!! Tabik arr!!! Siyes salute kat cara die bekerja. Mesti die akan handle from A-Z nye la. A big clap for her!!!

Cube teka ape yang dak Iza buat di sebalik tiang nan sebatang tu? Hu3. Actually time ni le menimbulkan lagi rase kemarahan Iza terhadap pegawai belia di negeri itu! Boleh kiteorg nak pinjam printer untuk print sijil peserta tp die layan acuh tak acuh. mcm2 alasan yang die bg bile printer tak berfungsi. Pd hal kite dah mintak die sediakan printer tau! Memang hangin... Dah la panas terik time tu pastu kena lak dpt layanan mcm tu. Memang sakit hati tul! Bile report kat bos besar die baru terhegeh2 die nak layan kite elok2 sket. Tu pun muke masih lagi nak berlagak! Blah la... Ko ingat aku saje2 nak kcu tempat keje ko? Tak hingin la... Memang Iza berangin klu cte pasal hal ni tau!!! Tak mo cte dah!

Malam tu lepak2 ngan pegawai2 n driver kat lobby sembang2 kosong. Oh lupe lak. Memandangkan Iza tido sorang je kat hotel malam tu. Sebab Cik Hajar tido kat umah die kat Tambun, ye..beliau merupakan anak jati Tambun okeh. so Iza pun contact le family Hubby mintak tlg adek2 die temankan Iza. Hu3. Mengade tak? So malam tu diorang dtg le kat hotel tu, yg teman Iza tu adelah adek die yang last. So mlm tu ajak adek die follow g lepak sekali kat area2 medan gopeng tu. Then dah settle minum2 sume tu etrus je balik hotel tido....

Bergambar kenangan ye sebelum balik ke Putrajaya... Cam matching lak color pashmina Iza ngan line pintu hotel tu kan? Hu3.

Yeszaaa!! Mr. Ijal a.k.a Mr. Dido.. Hahaahaha... iza syuke buli die tp die skit pun tak kesah.. Bagus tul lah pegawai Iza ni kan? :p~

Semasa sesi majlis penutup sedang berjalan. So balik tu Iza tak follow kete opish pun balik Putrajaya. Tp Iza follow kete family Hubby sebab diorang pun nak ke Putrajaya hantar adek die yang Ina tu lapor diri kat tempat keje baru. sampai malam tu lebih kurang pas maghrib then terus hubby ajak g mamam kat Ramai Seafood kat Gate 1 with his family... Iza lak settle je makan sume tu terus je pengsan sib baik esok nye tu Iza cuti sebab nak g jumpe dak Faris yang botak tu!! Yueeyy!! :)
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails