Wednesday, 6 May 2009

Baby and Baby and Baby :P~

Wah!!! Tajuk yang amat emnarik perhatian ku ini. :P~ Dak Iza ni amatlah mencintai baby2 ni. Bila kah akan dpt ku dakap baby sendiri? **emo sket pepagi ni** Minggu lepas Iza dpt sms dr kawan baik Iza a.k.a Nor yg berbunyi "Mia selamat melahirkan seorang baby perempuan yang comel seberat 2.94kg" Wah!!! Alhamdulillah! Tetibe rase teruja klu dgr kawan2 dah bersalin, dapat baby yg comel **terdetik dalam hati, bile ye giliranku??** Ape pun tahniah untuk Lammia Mustapha dan suaminya sekeluarga.Mesti hidup mereka lebih bermakna dgn kehadiran seorang puteri yang comel. Dak Iza tumpang gumbira...:) Then after Iza habis shift pameran kat PJ tu, terus je drive balik menghala ke Gombak - Batu Caves. Pick up kawan Iza tu then terus je pegi umah Lammia kat Taman Amaniah @ Batu Caves.Alamak! Iza ade snap pix hadiah tau untuk baby ni tp tak masukkan lagi. Jap2 lagi Iza upload la ye. :)

Intorduce to u all a new baby born : Rahaadatul Ais'y berusia 5 hari. :) Baby ni lahir mase 28hb april 2009 - tarikh bermakna tu untuk Iza dolu2. Ala, zaman cinta monyet dolu2. Hu3. Sekali pandang, muke baby ni sebijik muke mak die tu tau, tp Iza same sekali tak dibenarkan untuk snap pix mak die sebabnye pantang katenye. Wallahu'alam.

Tu yang sebelah yang nampak sket tu mak nye, time ni Ais'y dah mule mengeluarkan suara nye yg nyaring tu. Iza pun dgn rase teruja nye pun nak le dukung Ais'y ni. Mule2 memang le tak berani sebab risau kan tulang baby masih lembut. Tp bile pk2 balik, cam besh aje! Dulu time dak Faris mase dlm hari pun Iza rajin pegang. Wah!!! Terus rase semangat dan tingginye naluri keibuan ku ini. Mudah2an termakbul jua impian ku dan Hubby suatu hari nanti.

Alololololo~~ Tengok tu muke comel Ais'y! Ciannye die, nape ni? Nak ngan mama sendiri ke? Tak nak ngan aunti Mija ke? :p~ Candid time by Nor.

Introduce my old buddy dari zaman sekolah agama : Nor a.k.a Hawa. Now she's working at KWSP Setapak, KL. Namenye rumah mak Iza n mak die dekat2 tp jumpe nye sekali sekala sebabnye masing2 bz dgn rutin memasing. Dulu Iza mase zaman sekolah dulu rapat ngan die ni la. Then rapat ngan Lammia, Sheila, Abby. Yang dua orang tu dah kahwin pun n dah pun dpt baby. Tinggal lagi 2 org berstatus tunang N sorang on going to melangkah masuk ke alam baru. :) Pe lagi Nor, cpt2 sket ye. Ko jalan dulu pun aku tak kisah le. :p~

Iza syuke pix Iza ngan Ais'y mase ni! So sweet!!!! Rase nak curik bawak lari jek anak Mia ni la. He3. Boleh tak klu buat cam tu? Mau kena parang ngan laki die nnt. Ngeh3!

Ya Allah!!! Tengok lah mata die yang sepet tu! Serupe giler ngan mak die. "Mia, Ais'y ni ikut muke ko sebijik la. :p~" Mcm anak cine dah ni. Setelah beberapa jam bersantai2 dan bermain dgn baby Ais'y, kteorg pun mengundurkan diri tp bukan nak balik pun. Nak ke rumah kawan lame yg seterusnye. Die pun dha kahwin & ada baby. Twin lagi, cume baby die dah besau sket le klu tak silap baru lepas pantang kot. Jom!!! Terjah umah Sheila.

Argh!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tetibe tension lagi bile tengok anak Sheila yang temban n bulat ni. Ingat ke lelaki, rupe2 nye perempuan. He3. Ye lah baru lepas cukur jambul tu yang rambut mcm nak taknak ade tu. Hik! Mase sampai tu baby ni tengah tiso, kiteorg bising2 terus terbukak mate baby ni.

Sekali lagi tension bile baby Sheila ade dua orang! Power le ko sheila, sekali kuor terus dua orang. :p~ Rezeki2... Lagi tension dak Iza ni! Hu3. Comel kan? Tido siap bergaya bagai ni, mesti ikut mak die ni. Giler semangat anak die ni, baru 3 bulan lebih. Tp dah mcm 6 bulan dah. Baju pakai came2, stokin came. Alooo! Sweetnye...

Geram tak tengok pix ni? Baru dlm gambor dah geram, klu kat luar rase mcm nak gomol2 je dua2 baby ni. Eh! Lupe lak nak introduce name baby2 ni. :) Yang sebelah kanan ni mama die panggil "Kakak Huda" yang sebelah kiri tu "Adik Huda". Tp klu diorang ni bertukar tempat la memang Iza confuse yang mane kakak n adik. Hanya mama n ayah die je yang tahu mane satu kakak n adik. Seronok kan tengok baby ni.. Klu Iza tak silap yang si kakak ni name die "KAMELIA HUDA" yanga dik "KAMILA HUDA" ke terbalik erk? Ntah la, dah confuse dah ni.

Hah! Yang baju kuning tu le kawan Iza : Sheila. Kecik je dulu mase zaman2 sekolah. Tp bile dah kahwin, dpt baby sekali dua. Pastu ko rehat je la sheila ye. Tak yah nak pk2 baby lagi. Tggu dua2 besau baru ko pk tau! :p~

Harus le ade terselit pix dak Iza ni ngan kawan lame also ngan baby2 yang comel ni! Sheila, patut le pipi anak ko tembam2, ikut pipi ko rupenye. He3.

Tak tau le yang ni adek ke kakak. Iza dah confuse dah ni. Siyes muke same giler. Kembar serasi & seuri kot. Tp Sheila kate yang kepala lonjong sket tu adek coz adek lahir kena vacum / sedut tu yg kepala lonjong. Tp Iza tengok same je. Hu3

Tengok ni Nor main agah2 ngan si kakak, bukan main suke lagi die ni. Dah pandai dah sengih @ bergurau jugak! :p~

Sweetnye!!!!! **Hubby!!! Nak baby lor~~**

Iza saje mendajjal si adek, saje tarik puting die nak bg die nangis. Hik!

Ha'ah la, si adek kepala die nak besau n lonong sket. :p~ Takpe, masih lembut lagi kepala die boleh urutkan sket2. :)

Sekian sahaja, Iza pun tak leh lelame kat umah sheila sebab dah nak petang lagi pun Iza nak kena pack2 barang balik Putrajaya mlm tu. So baby, comel2 selalu okeh. Nnt auntie Mija free auntie dtg lagi k! Muah untuk baby twin! Nnt pakai tau botol yang auntie bg k. :P~
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails