click this to be awesome person

Wednesday, 20 May 2009

Alhamdulillah! :)

Assalamualaikum semua. Hari ni merupakan hari yang membahagiakan Iza dan rase terlalu istimewa. Okeh, sebelum tu meh Iza story pasal kejadian ni seawal pagi td okeh. Pagi td mcm biasa lah kan, Iza bangun mandi seawal 6.15 then solat subuh semua pastu siap2 nak ke ofis. Then housemate Iza - Kak La yang ingatkan pd Iza yang Iza apply degree kat UiTM ari tu result dpt hari ni, Iza pun tak bp nak ingat tau. Then terus je rase berdebar2 tau. Dlm hati mcm2 terdetik, risau la ape la. Pastu budget tak dpt sebab pointer Iza bukan 3.5 n above pun. Pastu tawakal je la pada DIA yang Maha Esa. Then mcm biasa panaskan enjin kete, singgah petronas untuk beli sarapan then terus je pegi ofis. Punch in kat ofis tepat jam 7.00 pg. Naik ofis terus on PC sume, pastu bukak lagu n internet. Bukak la website www.uitmonline.edu.my untuk check status permohonan ari tu. Memang berdebar mase nak bukak tu okeh. Last2..Kuar mcm kt bawah ni! Alhamdulillah...

Iza ditawarkan BACHELOR BUSINESS ADMIN (H) majoring in HUMAN RESOURCE. Hu3. Amek ko sekali dpt HR la... Pasni habis le kena mengadap buku aje. Cm ner erk? Hu3. Siyes Iza rase berdebar sgt2. Siyes Iza akui Iza tak pernah berangan pun Iza akan sambung belajar sampai ke tahap degree tau. Kesian kan? Dulu cukup sekadar ade Diploma sudah memadai. Skrg, semua berubah. Alhamdulillah. Berkat sokongan keluarga dan insan tersayang. Iza lalui ape yang Iza ade skrg. Aku BERSYUKUR pada MU ya ALLAH... (siyes rase sebak je hati ni tau).. Then Iza kena banyak berkorban n bersabar sepanjang belajar ni sebab Iza buat PLK (Pelajar Luar Kampus) so maknenye Iza kena selalu rush sepanjang 4 tahun ni. Sebab seminggu kelas dalam 3-4 kali so after habis keje tak leh nak sambil2 lewa sebab terus kena g Shah Alam coz kelas akan start 6pm - 10pm. Penat kan? Tp takpela, Hubby kate yg penting Iza kena bersungguh dlm mengejar cita2. Harap sgt nnt Hubby faham jadual Iza n mudah2an Iza takkan abaikan t/jwb menjadi isteri kepada die lagi beberapa bulan akan dtg. :) Terima kasih syg! Terima kasih mak ayah dan terima kasih semua yang menyokong. Setakat ni ramai pegawai die ofis Iza yg beri galakkan untuk Iza terus gandakan usaha dan kuatkan semangat. So, from now Iza kena rajin study le. Klu tak sia2 je semua tenaga, usaha, duit, mase yang berlalu tu kan? Ape pun, thanks sebab sudi membaca entry kali ini. Wish me besh of luck okeh!
^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. tahniah tahniah!!
    pas grad nanti jadi ptd ar izzah ek!

    ReplyDelete
  2. :: heyy kak Rose..
    : hehe
    :: tak ade le jadi PTD..
    :: tak nak le..
    :: huhu
    :: nnt org kate PTD ni poyo n sombong..
    :: kuakaka
    :: takde tokoh pun jd PTD..
    :: belajau pun ntah ke mane ni..
    :: btw, thanks kak rose..
    :: doakan iza mudah belajar ye..
    :: tq again..


    ^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails