click this to be awesome person

Tuesday, 21 April 2009

Saya Happy Walaupun Penat

Ni pe kes lak erk tetibe taju cenggitu??? Actually smlm after lunch tu Iza tbe2 terfikir yg Iza nak balik Gombak tengok & test baju konvo. Excited ni tau. Pastu kebetulan Hubby nye train dr Ipoh ke KL Sentral sampai malam dlm kul 9.00 mcm tu kot (yup, my hubby xde almost 1 week tau) hu3. Tu yang happy sgt sebab he's coming back berada di sisi saya seperti selalu (wah!!tbe2 kuar ayat skema ni).. Sebelum balik tu Iza mintak excuse dr bos nak kuar awal dr biasa, alhamdulillah bos bg pelepasan. Then call la umah, mcm biasa dak Faris yang angkat tau bukan main tergedik2 lagi suara die dlm tepon tu. Rase mcm nak gigit je mulut die yang cute tu. Pastu sibuk die heboh dlm tepon ckp "ambut..ambut..otak..otak.." Iza sure la blur2, pastu mak Iza kate la yang rambut die dah potong so kepala dah botak. Terus berdekah2 Iza gelak sebab teringat pelat dak Faris ni... Haii..

So, ini le rupe terbaru anak buah kesayangan sy ni.. :P Oppss!! Ade satu lagi kisah pasal dak Faris ni tau, mulut die kena ulser tau. Besar lak tu, dlm hati Iza pk kesiannye la die nak makan mesti susah. Pastu mak Iza kupas le nenas yang Iza beli kat Air Hitam tu, boleh die rilek je amek n makan tau. Pandai lak tu makan belah kiri pastu gigit sket2.. Iza ingat okeh la kan, pastu tbe2 melalak menjerit2 ckp "akit..akit..nas.. (sambil letak balik nenas tu dlm pinggan)" pastu ingat die serik, boleh sambung makan balik, pastu melalak balik & seterusnye berulang2 kali. Ale2 Iza malas nak layan. Biar je la ide, degil n cari pasal.. Hu3...

Tengok la muke dak Faris yang dah botak mcm UPIN&IPIN ni. Tengok kat tangan die tu pegang nenas, bukan main besar lagi nenas yang die makan tu. Die sendiri amek okeh, klu tak bg nnt die bunyi kan siren die yang memekak kan telinge tau (menangis + melalak) Iza pun kekadang dah tak larat nak dengar. Sekali imbas tengok dah mcm anak cina apek mane ntah.. Hu3.. Then Iza bawak die pegi rumah tailor yang Iza tempah baju konvo tu, unfotunately baju Iza tu kena bukak n repair balik sebab agak ketat & kurang selesa. So tak leh la amek lagi jawab nye... So dlm pas maghrib tu terus je gerak ke KL Sentral, nasib jalan tak jammed & cepat sampai. Tak sabar giler nak jumpe Hubby Iza yang dah semakin chubby tu.. Rindu sesangat le..

Lepas je rindu bile tengok kelibat die kat KL Sentral tu, mcm setahun tak jumpe la. Hu3. Tp cover2 jugak la, nnt die perasan lah pulak. Ekekeke. Then Hubby ajak makan. So kteorg pegi mamam kat Village View, Bangi. Dah lame jugak tak g area2 cni... Makan so far sedap je, harga leh tahan la mahal.. :p Tp masih mampu untuk membayar nye kan Hubby kan? :p Oh ye, lupe lak. Hubby belikan Iza limau bali 3 biji. Tak sabar nak makan, tp kena peram dulu sebab masih muda sket.

Inilah rupe dak Iza yang kekenyangan dan kengantukan tahap gaban. Sampai dah sampai kat umah pun Iza tak sedar & Hubby kejut. Hu3. Penat sangat kalahkan Hubby yang jalan jauh. :p Saje nak bermanja2 ngan Hubby. Iza syuke makan kat cni sebab banyak ikan2 kat tepi kolam ni. If Iza tak habis makan, Iza campak je nasi tu dlm kolam ni pastu mule la ikan2 ni berebut2 makan. Cantek sgt & geram... Tenang pun ade.. :) Then balik umah terus salin baju & tido.. Zzzzzz... Nasib pagi ni tak bangun lambat. He3..
^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails