Wednesday, 1 April 2009

Patut Ke?

Okeh, minggu ni Iza memang restless sgt2 la. Rase mcm nak meraung2 je bile badan ni makin lesu pastu rase seram sejuk mcm nak demam. Mane taknye, Iza dah le bz ngan keje opis tau (keje yang ntah bile nak habis, makin bertambah ade la). Pastu banyak lak kena participate program2 opis weekdays & weekend. Rase nak tercabut kaki ngan tangan Iza ni. Paling sakit hati bile kte dalam keadaan penat, then tak ckup rehat pastu ade pihak memerlukan bantuan. Iza BUKAN nak BERKIRA okeh! Mcm ni.... dah dua malam berturut2 Iza teman die pegi survey jalan & tempat2 tertentu. Yang malam first tu xde masalah la sebab senang je nak cari kan? Alhamdulillah....

Then yang malam kedua ni (malam td la) pegi la, mule2 niat memang nak tlg dgn ikhlas sebab pk kesian kat org & mcm2 lagi. Tp bile nak otw ke tempat tu Iza tersalah tunjuk simpang tau then terpaksa le pusing balik jauh2 (ye lah, Iza mane le biasa jalan2 kat area2 situ sebab opis lame Iza pun just berdekatan area situ BUKAN EXACTLY kat tempat tu) lagi pun ingat semua org KL terror ke jalan & selok belok satu KL?? Kan Iza dah EMOSI dah... Tbe2 die mcm nak hangin je ngan Iza tau. Iza pun pelik la kan, terus arr rase geram + sakit hati + terasa hati + mcm2 lagi la perasaan. Iza ingat die fhm la yg Iza ni penat balik keje, then balik pun dekat2 nak malam. Bukan Iza balik dr shopping or mane2 pun, balik keje kan... Iza pun nak sedapkan ati pujuk lah hati sendiri kan...Yela, mungkin die penat le sebab seharian kena teman & tlg family members die.

Tp PATUT ke die bersikap mcm tu & layan Iza mcm tu? Iza tahu la yang Iza ni pun "org luar" & belum totally jd sebahagian dr family die, tp adil ke layan Iza sebegitu? Ntahla... Bile badan dah penat, otak dah x mampu nak berfikir, last2 Iza biarkan aje. Wlu pun die msg minta maaf. Iza just leave it mcm tu aje. Sebab Iza ade sebab tersendiri kenapa & sebab ape Iza terasa... Biar je la... Sedih kan klu org lain x hargai sesuatu yang kite buat tu untuk die wlu pun benda tu nampak kecil & nampak mudah or ringan.... Xpela, ape pun Iza harap semua nya akan kembali seperti biasa sebab lately ni memang Iza agak moody coz pressure ngan keje & mcm2 perkara lagi. ***away-away*** terasa mcm nak "menyepikan" diri seminggu dua je, i need holiday & rest :(

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails