click this to be awesome person

Monday, 27 April 2009

Graduan Pengajian Perniagaan (Pengurusan)

Alhamdulillah akhirnye Iza bergelar graduan jugak.. Hu3. Bangga ni wlu pun baru peringkat diploma. First sekali Iza nak luah kan perasaan yg tak puas hati teramat sgt ni. Nak tahu pasal ape? Pasal uniform konvo la : jubah + tudung yg mcm hape je tu! Betul2 hangin ni. Pagi 24.04.09 tu Iza xcited le bangun awal tau, kul 5.30 dah terjegil dah mate ni. Lagi pun mlm tu tido tak bp nak lena sgt le katekan. Bukan pasal ape, semata2 pk pasal tudung yg sengal tu. So after dah bangun mandi n solat sume tu Iza pun bersiap la kan. Baju konvo yang Iza tempah tu memang tak de masalah, dan ngam2 je bile dah pakai. Tbe2 terasa mcm nak g nikah lak... Hu3.. Then try le pakai tudung sengal tu, tp sblm tu Iza call parents Iza tanye diorang kat mane. Rupenye diorg dah sampai kat Petronas P9 tu solat subuh kat situ. Pastu dok terfikir, kul bp la diorang kuar pg td erk? Tbe2 mcm terharu lak dgn pengorbanan diorang tu. Pepagi dah emo seyh, after tu call lak Hubby kejutkan die. Nasib baik die dah bangun & senang lak kejut time tu. Then suurh die siap2 then dtg umah Iza coz parents Iza dtg amek kat umah Iza terus g Shah Alam sekali satu kete. Yang tak leh blah tu Iza cube le pakai tudung yg poli bg tu bagai nak rak, tak menjadi seyh! Dah mcm rupe makcik dah tau! Ale2, mak Iza dah call sruh trun kat parking, alamak! Dah sampai ke???? Ape lagi, kelam kabut arr turun bawah dgn pakai tudung yang tak bp nak siap tu. Gelak je Hubby Iza, mesti muke Iza ntah mcm ape ntah kan time tu.. Arghh!!!!! Then dah malas Iza biar je tudung sengal tu mcm tu atas kepala Iza. Pastu dah dekat2 nak sampai Politeknik baru terhegeh2 nak betul kan balik.(Kesian kat Iza sebab update pasal cte konvo ni tersangkut2 sebab banyak keje opis :( )


So sampai je Poli dalam kul 7.15pagi mcm tu tau pastu Iza dah huru-hara sebabnya kawan2 sume dah berkumpul & beratur tau. Ape lagi, mcm lipas kudung le lari g Jabatan Perdagangan. Yang Kelakau tu leh bawak sekali ngan hanger jubah ko... Tergelak lecturer n kawan2 Iza. Ni sume gara2 tudung yg sengal tul arr!!! Then Iza merupakan graduan yang ke 15 menaiki pentas dan terima dip. Iza tu. Cepat giler seyh! Pastu dok kejong tunggu lagi 900 lebih graduan nak naik pentas amek sijil / dip. diorang. Adoi!!!! Sakit pinggang, dah le tak makan lagi.
Ye.. Saya memang suke sengih besau2 mcm ni okeh! Baru le nampak muke happy kan?kan? Biau VVIP yang bagi dip. ni rase sejuk sket sebab kena berdiri lelame kan. Sian... :p~
Saat Iza tengah kejong dok dalam dewan tu parent's n Hubby Iza lak kena tggu luar tengok le tv kecik mcm kuman tu. Ntah pape ntah le, org buat le slide yang besau mcm kat kedai mamak tu. Nampak le sket muke2 graduan ni sume. Kesian kat tetamu2 n ibubapa yang hadir tu tau. Dah le panas nak mampus. Panas tahap gaban. Hubby Iza lak asyik dok sms ngan Iza tanye bile nak habis. Sah die dah bosan leh tu. Dah le Iza sengal pegi skema bg hp Iza kat die, dah sms ngan die pakai hp Kak Aizan. Selamat le Kak Aizan bg pinjam hp & kredit die.

Tengok ni. Kesian giler tengok pix ni. Kejam tul lah pihak pengurusan poli ni tau. Ayah Iza ni sampai terpaksa dok kat belakang2 sekali tau, sure dan confirm tak dpt tengok tv kecik besau kuman tu. Harapkan dengar suara dr dalam dewan je la. Sure tak dpt tengok Iza naik stage amek scroll! Sengal!!!!!

Gambar2 ni sume Hubby Iza yang snap mase Iza kat dlm dewan tu. Tengok la, berpanasan mereka2 kat luar ni. Siyes Iza rase kesian sgt lebih2 lagi kat parents & Hubby Iza. Sob..Sob..

Saat ni ade peristiwa yang tak leh blah berlaku tau. Nyaris Iza n Hubby Iza perang dingin gara2 Iza tak jumpe diorang kat mane. Korang bayangkan la, dah la after habis majlis tu, sume graduan keluar mendadak & mcm hape je. So Iza pun dah terpaksa le berebut2 dengan semua yang sengal2 tu pastu bile dah kuar dr dewan tu Iza dah pening dah tengok ramai sangat org tau. Mule lah cr2 parents n Hubby Iza, ternyata gagal. Hampa je rase. Dah le tak de hp kat tangan. Mcm mane ni???? Pastu baru rase nyesal tinggal hp tau. Uwa!!!!!!! Nasib baik mse mencari2 ahli keluarga den tu Iza terserempak ngan Kak Aizan tau, pinjam le hp die call Hubby tanye kat mane. Banyak kali gak le call tanye diorang kat mane. Hubby lak dah hangin kot ngan panas n ramai org lagi (Hubby Iza mane leh situasi mcm ni - sensitif okeh!) then mule le masing2 nada dah berubah mcm nak marah termasuk Iza tau. Ye la, bayangkan la korang dikerumuni oleh manusia2 pastu nak cr org lagi dlm keadaan panas dan penuh sesak lagi. SEKSA SGT!!!! Lastly alhamdulillah jumpe, mase Iza round2 sekitar dewan ntah kali ke berapa ntah. Ade org cuit bahu Iza. Pandang2 tengok Hubby Iza (dlm hati rase bersyukurnye sgt2 - sampai rase mcm nak peluk le..huhu) Yang beshnye kat tangan Hubby ade bunga & bear kecik yg pakai motta board tu (ntah betul tak Iza eja)

This time dah bergambar ngan parent's Iza dah, then Kak Aliaa mintak amek gambar same. Tak sempat ready lagi Hubby dah snap tau. Sabau je la. Tak cukup tangan Iza nak pegang menda2 tu sume (bunga + folder + bear lagi)

Tengok bz dan bz nye, terima sms dr kawan2 yg wish congrats. Thanks sume! :)

Walau pun panas ya amat, mereka sanggup kerana anak nye ini. Hu3. Thanks sesangat kat Ayah dan mak Iza sebab banyak pengorbanan mereka beri pada Iza. Insya'Allah Iza akan cube menyenangkan sisa2 hidup mereka. Mudah2an.

My beloved mum. Sakit2 kaki pun die datang jugak untuk hari konvo Iza. Tbe2 rase cam nak nangis lak. Hu3

Ni pulak insan yang banyak berkorban tenaga, masa dan wang ringgit untuk Iza. Tak terbalas gak le pengorbanan nya. Insya'Allah Iza akan dapat kan lagi scroll untu degree pulak buat mereka berdua & Hubby. Moga Iza kuat semangat :)

Kak Intan yang tetap ceria walau pun suami dan anak tiada di sisi. Suami die ade keje la. Sian die. Nasib ade gak insan yg sudi bagi bunga erk kak? jeng!!jeng!! sape le tu.. :p~

Gambar studio yang hampeh je rase. Sepatutnye Hubby masuk sekali dlm pix ni tau, tp tbe2 je Hubby taknak. Katenye taknak kcu daun Iza n family. Pd hal die yang bayau kan. Pape pun thanks k syg. Really appreciate what u've done for me n family. Love u.

Ngan Kak Aizan, ingat nak bergambo ngan baby die - Umairah Batrisyia tp baby tido le. Nampak stroller pun jadi le. Hu3. Thanks to Kak Aizan sebab bg pinjam hp kat Miza k. :)

Posing n senyuman yang agak terpaksa sebab panas tahap gaban time ni. Lagi pun tgh rushing nak g pulang jubah & amek cert. ori kat Jabatan. Bru perasan yg Iza tak de amek gambo tanpa pakai jubah tu pun kan? Hu3. Benar2 terlupa & kepenatan sampai terlupa.

Kan tetap menjadi kenangan yang abadi sampai bile2. Thanks Hubby for all of this. For ur time, ur RM, ur energy & ur love syg. Muah!!! Ahakss!! Tbe2 jadi jiwang seyh!!~

Ni pulak Iza nye Dip., transkrip exam 4 semester ( 2 tahun ) & gift from PSA (mug). Sekian sahaja ceritera yang asyik tergendala je. Siyes skrg ni bz dgn program2. Agak tertekan jugak. Ngan nak apply BBA lagi. Aduh! Belum masuk hal persiapan kahwin lagi ni. Hm... Harap2 le Iza ni sehat je sentiasa sebab kli sakit nnt satu ape pun Iza tak leh nak buat. Mudah2an. Daaa... Jumpe lagi di lain entry okeh! Thanks sebab sudi luangkan mase baca ceritera merapu Iza ni. :P

^izzah_nhkm^

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails