click this to be awesome person

Monday, 13 April 2009

Day 2 : Bukit Rok, Pos Iskandar, Bera Pahang Darul Makmur

Masuk hari keduanya, Iza & dak Effa kena bangun seawal 6.00 pagi sebabnya dari KRM Jempol nak ke perkampungan orang asli di Pos Iskandar, Bera tu agak jauh jugak la. Korang bayangkan le kena meredah laluan kelapa sawit kiri dan kanan. Jalan tak rata, sunyi aje... So pagi tu terus packing2 barang & check out terus. Sebelum masuk ke kawasan Felda / Perkampungan OA tu kiteorg breakfast dulu kat Felda Palong 14. Nasib baik nasi lomak eh sodap. :) Tp besh le sebab cuaca pagi2 kat area kampung ni sejuk sgt! Kabus lagi.. Waahh!!! Nyamannye... Sepanjang otw nak menghala masuk ke tapak program tu, lalu hutan belukar, semak samun bagai, pastu dah mule nampak rumah2 warga OA ni. Diorang skrg dah maju tau! Skrg rumah batu, siap besar2 lagi rumah diorang tau, tp anjing terlalu banyak berkeliaran sepanjang nak ke tempat tu. Hu3. Kiteorg yang dalam kete ni naik gerun tengok, mungkin OA ni sume bawak anjing mase pegi keje dalam felda or hutan kot...

Memandangkan tapak pameran ni dibuat kat atas padang, so agak kurang selesa la. Tambah2 lagi bile malam td ari hujan so agak lecak dan berair la padang ni. Tu yang Iza pun jadi allergy satu badan. Gatal2 miang2 sume ade. Hu3. - Dak Effa & En. Mat -

Mase bukak booth ni pagi2 orang tak ramai lagi, so boleh la relaks2 amek gambar sume. Korang tengok la tengahari jap g. Hu3. Sampai tak larat nak layan tuh!

Warga OA dah mule dtg menjenguk booth ROY. Ade yang malu2 nak tanya, tp hati sebenarnye mahu. Hu3. Tp x semua OA ni pemalu dan pendiam, ade yg kuat bercakap smpi kiteorg pun tak faham ape die ckp. Hu3.
Untuk tidak membuat mereka rase terasing dan terpinggir, kiteorg gune kan cara bagi Goodies bag tp kena tulis nama kat buku pelawat dulu. Buat mcm tu baru le diorang berani n dtg ramai2. Hu3.

Korang percaya tak budak yang sebelah ni anak warga OA? Iza pun hampir tak percaya tau, tp ye lah kan... Diorang mcm kite gak ade mcm2 rupe & jenis kot.. Maybe mix kot... Hu3. Tengok dak gurl yang chubby ni mcm anak cine pun ade kan???
Tengok ni! Eiii!!! Geramnye Iza kat die ni... Ohh.. Lupe lak, name baby ni Ailyn... Tp tak tahu le beragama ape ye... Umur baru 1 tahun lebih je.. Tp badan bukan main semangat lagi...
Kui3!!! Menatang ape ni? Hahahaha!!! Tak leh blah pulak tengok pix ni. Actually mase kat program tu Iza saje try main paintball ni. Memang syok habis lah! Selama ni tak pernah try pun. :P (lengan dak Iza tu mcm dah berisi sket je.)
Sasaran yang dikenalpasti. Siap sedia untk menembak! Yeayy!!!! He3. Kepada sesiapa yang berminat, jom le dtg beramai2 kat Taman Rimba Komanwel, Rawang untuk mencuba game paintball ini. Bayaran nye tak lebih pun RM100 sekali masuk... :)
Ye... Saya sedang mendengar briefing dr Abg ini... Tak ingat le name die ape. Boleh tak mcm tu? Ape pun, die telah membriefing saya dengan begitu jelas sekali sampai saya rase teruja nak main tembak2 ni, rase tak nak berhenti je... :P
Cam ner? ade gaya tak dak Iza ni jadi skuad khas mane2 anggota bersenjata? Kahkahkah.. Dah tahu dah korang akan gelak! Tp jgn tak tau yang Iza ni mase sekolah dulu aktif gile berpengakap tau. Sampai folder nak letak sijil2 sume penuh gara2 sijil2 camping Iza je...Tp now dah agak kurang sebab banyak keje & komitmen la... Tp masih bercita2 untuk menjadi seorang pegawai perisikan / penyiasiatan... :)
Selesai je mengetest paintball tu Iza terus je balik booth. Pastu kena serbu dgn dak2 belia dari Felda Tembangau ni... Habis sume kipas tangan, note book, sticker & mcm2 la budak2 ni bawak balik. :)
Semasa sesi perlawanan futsal warga OA, leh tahan jugak diorang ni berfutsal. Penuh dgn semangat nak menang tu!
Tengok adek2 OA ni semangat bawak beg ke hulu ke hilir. Bukan main suke lagi diorang dpt goodies bag & mcm2 barang lagi. Sekali sekala kan... So mase ni ucapan dr YB Ahli Parlimen Bera Dato' Sri Ismail Sabri, after tu beliau akan meround melihat booth2 yang ade... Then boleh berkemas balik Putrajaya... :)
Untuk 2 hari smlm & kelmarin je kiteorng dah berjalan ke 3 buah negeri... Dari Pahang masuk ke Negeri Sembilan, lepas tu masuk pulak Melaka... Alang2 dah berjalan biar berjalan sampai lebam... Memang sengal2 pinggang sebab dok lame dlm kete. NAsib la kete opish ni Fortuner, x le terasa sgt. Klu Wira mcm mane le gamaknye erk? Hu3. So sekain sahaja... Iza nak sambung buat keje yang banyak ni... Minggu ni klu tak de pape Iza akan ke Segamat, Johor pulak...
^izzah_nhkm^

3 comments:

  1. hi iza...comelnya girl baju pink tue...geram jer!!!

    ReplyDelete
  2. iza bestnyer???paintball bagai??? hahahah... best best... budak kecik tu bam2 nyer..mcm patung dah!!!

    ReplyDelete
  3. to kak filla :
    :: hahaha..besh!! memang besh!!
    :: iza tahu kak filla memang syuke menda2 cam ni kan?? kan??
    :: dak kecik tu dah lebih kurang dak acih yg comei tu je.. :P

    to busyuk syg :
    hahahhahaha!! klu sis Jue geram..
    :: Iza ni lagi geram sgt2 ngan dak tembam tu....
    :: huhu

    ^i|z|z|a|h_n|h|K|m^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails